Guest ireczek38 Posted November 6, 2016 Report Posted November 6, 2016 WITAM Poszukuje jakiegoś poradnika jak tworzyć bramki logiczn. Ogolnie cbodzi tez o algebre boolea poniewaz dla mnie.to czarna magia. Moze.ktos zna.poradnik albo wytłumaczy? Quote
razor1995 Posted November 6, 2016 Report Posted November 6, 2016 Ktoś tu chyba UTK przerabia Strona 29: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Na początek zapoznaj się z algebrą Bool'a, potem dopiero bramki. Mam nadzieję, że znasz podstawowe działania na liczbach binarnych? To bardzo pomaga Najważniejsze - zrozumieć o co w tym chodzi, głównie logika. Co do bramek - posiłkuj się tabelkami prawdy, na ich postawie zrozumiesz na czym polega dana bramka. Jak chcesz to mogę Ci podesłać swoje stare notatki z UTK gdzie się tego uczyłem i mam wszystko wyjaśnione. Quote
Guest ireczek38 Posted November 6, 2016 Report Posted November 6, 2016 Ktoś tu chyba UTK przerabia Strona 29: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Na początek zapoznaj się z algebrą Bool'a, potem dopiero bramki. Mam nadzieję, że znasz podstawowe działania na liczbach binarnych? To bardzo pomaga Najważniejsze - zrozumieć o co w tym chodzi, głównie logika. Co do bramek - posiłkuj się tabelkami prawdy, na ich postawie zrozumiesz na czym polega dana bramka. Jak chcesz to mogę Ci podesłać swoje stare notatki z UTK gdzie się tego uczyłem i mam wszystko wyjaśnione. O jesli mozesz podeslij bo mamy miec kartkowe z tego i mamy miec.narysowana.bramke i mamy to rozbisac w tabelce Quote
razor1995 Posted November 7, 2016 Report Posted November 7, 2016 Łap książkę do UTK: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Tam jest wszystko o bramkach, notatki podeślę wieczorem, bo w pracy jestem Quote
Recommended Posts