daaniel121 Posted November 5, 2016 Report Posted November 5, 2016 Witam, mam taki problem kupiłem sobie pendrive ADATA UV150 / 32GB usb 3.0 i jak go podłączam do PC to mam taki komunikat "Nie rozpoznano urządzenia USB" każdy slot usb sprawdzałem 2.0 i 3.0 i to samo, przeinstalowałem system na nowo na w8.1 Pro 64bit i to samo jest, dodam, że ten pendrive działa na netbuku (w7 32bit) jak i w dekoderze TV, więc jest "niby" sprawny, a i inne pendrive mi działają normalnie. Miał ktoś z was kiedyś taki problem? z góry dziękuję za odpowiedzi. sterowniki są aktualne + robiłem to: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] w Win 8.1, zamiast pliku infcache.1, jest plik drivers, zlokalizowany w system32/config, już u mnie są prawa nadane + usuwałem ten plik i to samo. w menadżerze urządzeń / indyfikator sprzetu USB/VID_125F&PID_DC1A&REV_1100 USB/VID_125F&PID_DC1A Quote
cedricco Posted November 5, 2016 Report Posted November 5, 2016 Witam! Kolego Daniel121 Zakładka Urządzenia i drukarki prawym myszki z rozwijanego menu Ustawienia instalacji urządzeń wskazujesz na NIE i wybierasz zakładkę Nigdy nie instaluj oprogramowania sterownika z witryny Windows Update po czym zaznaczasz Automatycnie pobierz aplikacjeurządzeniai informacje dostarczone przez producenta Zaznaczasz i Zapisz zmiany Wkładasz pendrive powinno zadziałać! Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka Quote
bison616 Posted November 5, 2016 Report Posted November 5, 2016 Zainstaluj sterowniki do chipsetu płyty głównej (tam masz całą paczkę) jak to nie da rady to zmień ustawienia USB (tryb usb legacy) o ile je masz w biosie Jak to nie da rady to znaczy że masz konflikt sprzętowy i już nic z tym nie zrobisz Quote
daaniel121 Posted November 6, 2016 Author Report Posted November 6, 2016 Dzięki za rady spróbuję, na razie testuję [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] podobno komuś to pomogło na ten problem Quote
Blink Posted November 6, 2016 Report Posted November 6, 2016 I jak kolego z tym programem ? Ja mam tego samego pendraka i nie polecam, po 2 latach mało intensywnego używania już wywala bad sectory. Quote
Recommended Posts