Jump to content

błąd przy instalacji windowsa 8.1 na dysku ssd

Recommended Posts

Posted

siemka,nie mogę zainstalować windowsa 8,1 na dysku ssd (118.9gb),gdzies wyczytałem ze dysk musi byc w formacie  GPT a nie MBR(lub na odwrot) ktos moze wie jak zmienic format dysku i jakie sa pozniej wady i zalety jak sie zmiemi format  dysku ssd;)?inny gosc mi nagral windowsa na dysk i pisal zebym go instalowal z trybu UEFI,cos takiego,prosze was o pomoc

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Posted

Przy instalacji usuwasz wszystkie partycje a potem tworzysz nową - wielkość cały dysk i instalujesz na bodajże czwartej na liście

Posted

Podłącz tylko dysk ssd!

Uruchom instalację i w oknie w którym miejscu chcesz zainstalować Windows usuńw szystkie partycje i stwórz nową z całego dysku

Posted

Może być taka sytuacja że sektor startowy zapisze się na drugim dysku.

A BIOS teg odrugiego nie możesz wyłączyć?

Posted

Podłącz tylko dysk ssd!

Uruchom instalację i w oknie w którym miejscu chcesz zainstalować Windows usuńw szystkie partycje i stwórz nową z całego dysku

nie moge usunac partycji;/ma ktos moze team vievera?zeby mi to zrobil,wam to zajmie 20sek mi to chyba 2 godz 

Posted

Co pomoże TeamViewer podczas instalacji Windowsa!

Ty masz uruchomić instalację z płyty a nie z systemu!

Posted

Hhhhggggrrr....

SSD masz  formatu SSD  :L

Instalujesz Windowsa albo w trybie MBR albo UEFI na razie nie wiem nic bo żadnych konkretnych screenów nie załączyłeś.

Posted

uruchom komputer z płyty DVD z Windowsem i dojdź do etapu wyboru dysków do instalacji - zrób zdjęcie i opublikuj je tutaj

Posted

@wiki

On ma dwa dyski w komputerze, co widać na zdjęciu, zdjęcie dodał oczywiście złe.

Dysku nie wyjął/wyłączył i jak takiemu pomóc?

Posted

na zołto zaznaczylem co chce usunac 

klikam prawym myszka i mam opcje;prosty,łączony,rozlozony i dublowany ,jakiej opcjii uzyc zeby usunac partycje?

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information