tomkill Posted November 3, 2016 Report Posted November 3, 2016 siemka,nie mogę zainstalować windowsa 8,1 na dysku ssd (118.9gb),gdzies wyczytałem ze dysk musi byc w formacie GPT a nie MBR(lub na odwrot) ktos moze wie jak zmienic format dysku i jakie sa pozniej wady i zalety jak sie zmiemi format dysku ssd;)?inny gosc mi nagral windowsa na dysk i pisal zebym go instalowal z trybu UEFI,cos takiego,prosze was o pomoc [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
m4s Posted November 3, 2016 Report Posted November 3, 2016 Przy instalacji usuwasz wszystkie partycje a potem tworzysz nową - wielkość cały dysk i instalujesz na bodajże czwartej na liście
tomkill Posted November 3, 2016 Author Report Posted November 3, 2016 windowsa chce zaintalowac na dysku ssd
m4s Posted November 3, 2016 Report Posted November 3, 2016 Podłącz tylko dysk ssd! Uruchom instalację i w oknie w którym miejscu chcesz zainstalować Windows usuńw szystkie partycje i stwórz nową z całego dysku
tomkill Posted November 3, 2016 Author Report Posted November 3, 2016 Odłącz inne dyski na czas instalacji !
m4s Posted November 3, 2016 Report Posted November 3, 2016 Może być taka sytuacja że sektor startowy zapisze się na drugim dysku. A BIOS teg odrugiego nie możesz wyłączyć?
tomkill Posted November 3, 2016 Author Report Posted November 3, 2016 Podłącz tylko dysk ssd! Uruchom instalację i w oknie w którym miejscu chcesz zainstalować Windows usuńw szystkie partycje i stwórz nową z całego dysku nie moge usunac partycji;/ma ktos moze team vievera?zeby mi to zrobil,wam to zajmie 20sek mi to chyba 2 godz
m4s Posted November 3, 2016 Report Posted November 3, 2016 Co pomoże TeamViewer podczas instalacji Windowsa! Ty masz uruchomić instalację z płyty a nie z systemu!
tomkill Posted November 3, 2016 Author Report Posted November 3, 2016 chce sie spytac o rodzaj formatu,podobno jak sie zmieni na gpt lub mbr to nie trzeba kombinowac z instalacja,
m4s Posted November 3, 2016 Report Posted November 3, 2016 Hhhhggggrrr.... SSD masz formatu SSD Instalujesz Windowsa albo w trybie MBR albo UEFI na razie nie wiem nic bo żadnych konkretnych screenów nie załączyłeś.
tomkill Posted November 3, 2016 Author Report Posted November 3, 2016 mozesz mi napisac krok po kroku jak usunac partycje?
m4s Posted November 3, 2016 Report Posted November 3, 2016 uruchom komputer z płyty DVD z Windowsem i dojdź do etapu wyboru dysków do instalacji - zrób zdjęcie i opublikuj je tutaj
Nieobecny Posted November 3, 2016 Report Posted November 3, 2016 Opcje zaawansowane - usuń partycję - utwórz nową partycję - instaluj na wybranej partycji.
tomkill Posted November 3, 2016 Author Report Posted November 3, 2016 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
Nieobecny Posted November 3, 2016 Report Posted November 3, 2016 Usuń wszystkie partycje i załóż nową na której zainstalujesz system.
tomkill Posted November 3, 2016 Author Report Posted November 3, 2016 Usuń wszystkie partycje i załóż nową na której zainstalujesz system. dasz rade mi zrobic kolo partycji?
m4s Posted November 3, 2016 Report Posted November 3, 2016 @wiki On ma dwa dyski w komputerze, co widać na zdjęciu, zdjęcie dodał oczywiście złe. Dysku nie wyjął/wyłączył i jak takiemu pomóc?
tomkill Posted November 3, 2016 Author Report Posted November 3, 2016 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] na zołto zaznaczylem co chce usunac klikam prawym myszka i mam opcje;prosty,łączony,rozlozony i dublowany ,jakiej opcjii uzyc zeby usunac partycje?
m4s Posted November 3, 2016 Report Posted November 3, 2016 A Ja ci napisałem że to się robi z poziomu instalatora Windows a Ty swoje....
LAGUNA Posted November 3, 2016 Report Posted November 3, 2016 Musisz wsadzić i wystartować z płytki z systemem. Wtedy usuwasz.
tomkill Posted November 3, 2016 Author Report Posted November 3, 2016 jakos zainstalowalem windowsa;)dzieki za pomoc,temat mozna zamknac
Recommended Posts