Sergio07 Posted October 12, 2016 Report Posted October 12, 2016 Siemano Mam server Fujitsu TX1320 próbuje zainstalować Windows Server 12 Foundation ale nie wykrywa dysku (jest w RAID) jak ogarnąć aby dysk był widoczny? Quote
mateusz73 Posted October 12, 2016 Report Posted October 12, 2016 poszukaj na necie sterowników do raida i podczas instalacji dodaj mu jak robisz pendrive to wrzucasz gdzieś w jakiś folder ten sterownik i wtedy podczas instalacji wybierasz załaduj sterowniki i ładujesz ten sterownik i zobaczysz czy ruszy wtedylink masz tu: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]tam tylko model wpisz i pobierz Quote
Sergio07 Posted October 12, 2016 Author Report Posted October 12, 2016 tak zrobiłem tylko które SAS RAID czy SATA RAID bo na sata stery nic nie dają Quote
Sergio07 Posted October 12, 2016 Author Report Posted October 12, 2016 tych drugich w ogóle nie pokazuje ze są zgodne Quote
mateusz73 Posted October 12, 2016 Report Posted October 12, 2016 hmm to nie wiem a zobacz jakieś inne sterowniki np. tutaj intelowskie [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
BartAcid Posted October 12, 2016 Report Posted October 12, 2016 A masz tam dyski w ogóle? TO może zobacz pod jaki kontroler podłączone najpierw. Bez tego to nie ma jak ruszyć z miejsca. CO w biosie widać? Quote
m4s Posted October 13, 2016 Report Posted October 13, 2016 RAID jaki? sprzętowy czy dedykowany kontroler ? HHD ustawione jako RAID? UtworzonY RAID w sofcie czy też kontorlerze? Obydwa dyski dodane jako Memeber DIsk Dużo niewiadomych Quote
Recommended Posts