StMK 12 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Październik 2016 Win10 PE x86/x64 na bazie 10.14393 Enterprise PL z możliwością prostego dodawania swoich prog. portable Narzędzie przygotowałem do własnych potrzeb. Jednak często odwiedzając i korzystając z tego forum postanowiłem. Może się komuś przyda. Projekt oparty na wersji 10.0.14393 Enterprise PL troche podobny do Koła ratunkowego autorstwa Mr.T Różnica widoczna na fot.1. Nowy build jako baza, zintegrowane menu start [startIsBack] całkowicie w j.polskim. [PStart] do programów portable oraz kilka innych zintegrowanych programów. ISO najprościej nagrać na PenDrive z progamu UltraISO (fot.2). Do folderu [programs] skopiować swoje programy portable (kilka dołączonych dla przykładu) i dodać w programie [PStart] do listy-menu. Wersja 32bit:[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]CRC32 = 70CBE151MD5 = 858CD89CB639EBF7FFA4E8776066AE2ESHA-1= 34A068CF6DB7DFA21295A206AA72087BDBEF40D8Wersja 64bit:[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]CRC32 = 17086291MD5 = C1F6C42EE07F7C90215EBC160B6627B0SHA-1= B80735E941731F461522B462699AFA0784FB9179 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] 7 br4kus, Wili, tarasek i 4 innych dodali reakcje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
a.kucharski 16 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Październik 2017 Dlaczego nie działają linki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AMERICAN 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Listopad 2017 Można prosic o reupload? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
a.kucharski 16 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Listopad 2017 Zobacz to [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarasek 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Grudzień 2017 Link do wersji 32-bitowej też nie działa . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DoubleMan1971 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Grudzień 2017 stmk, odpowiesz wgl ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
StMK 12 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Grudzień 2017 stmk, odpowiesz wgl ?? Sorry, troche mnie nie było. Linki poprawione. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
a.kucharski 16 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Grudzień 2017 (edytowane) Uruchamiam System z pliku WIM umieszczony na twardym dysku. System ładuje się pięknie ale mam pytanie jak by tu dodać sterowniki do karty usb wi-fi na stałe w pliku WIM. Dodałem na automacie rozpoznawanie karty + wczytanie profilu. Rozpoznawanie tej samej karty przy każdym restarcie można by ominąć i zaoszczędzić kilka sekund. Edytowane 11 Grudzień 2017 przez a.kucharski Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
StMK 12 Zgłoś odpowiedź Napisano 13 Grudzień 2017 Uruchamiam System z pliku WIM umieszczony na twardym dysku. System ładuje się pięknie ale mam pytanie jak by tu dodać sterowniki do karty usb wi-fi na stałe w pliku WIM. Dodałem na automacie rozpoznawanie karty + wczytanie profilu. Rozpoznawanie tej samej karty przy każdym restarcie można by ominąć i zaoszczędzić kilka sekund. Narzędzie WinBuilder albo Dism++ albo WinReducerEX100 . Nic więcej nie przychodzi mi go głowy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
a.kucharski 16 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Grudzień 2017 StMK znalazłem. Jest prosty i super uniwersalny sposób na załadowanie sterowników. Zapożyczyłem metodę z płyty Sergeia Strelca (User\MY_DRIVERS_x64) czyli sterowniki umieszczone w tym katalogu zostaną automatycznie załadowane, dobre przy zmianie karty lub wdrażaniu na innym kompie. Przy okazji pisania tego tekstu wykryłem że skrót prawy ALT+a zmienia rozdzielczość ekranu i robi się bałagan. Polskie "ą" jest pod lewym ALTem. Program jest ukryty do zmiany rozdzielczości, wyciągamy go prawym ALTem i literką M. Czy ktoś wie jak wyłączyć ten program lub wyłączyć ten skrót klawiaturowy i przywrócić prawidłowy układ polski programisty. W tej chwili plik WIM ma 649 Mb. Powiększony względem oryginału bo wrzuciłem Firefoxa 56.0.1 64bit. Do internetu wchodzę po 60 sekundach od kliknięcia Enter w Boot Loaderze. Chyba niezły wynik. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacki1 6 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Styczeń 2018 StMK znalazłem. Jest prosty i super uniwersalny sposób na załadowanie sterowników. Zapożyczyłem metodę z płyty Sergeia Strelca (User\MY_DRIVERS_x64) czyli sterowniki umieszczone w tym katalogu zostaną automatycznie załadowane, dobre przy zmianie karty lub wdrażaniu na innym kompie. Przy okazji pisania tego tekstu wykryłem że skrót prawy ALT+a zmienia rozdzielczość ekranu i robi się bałagan. Polskie "ą" jest pod lewym ALTem. Program jest ukryty do zmiany rozdzielczości, wyciągamy go prawym ALTem i literką M. Czy ktoś wie jak wyłączyć ten program lub wyłączyć ten skrót klawiaturowy i przywrócić prawidłowy układ polski programisty. W tej chwili plik WIM ma 649 Mb. Powiększony względem oryginału bo wrzuciłem Firefoxa 56.0.1 64bit. Do internetu wchodzę po 60 sekundach od kliknięcia Enter w Boot Loaderze. Chyba niezły wynik. Czy możesz udostępnić z zintegrowanymi sterownikami? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach