djmarco Posted October 6, 2016 Report Posted October 6, 2016 Witam. Od kilku dni moje della dopadła jakąś choroba. Po dołożenie laptopa dzieje się coś takiego: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Wyświetlacz wariuje, włącza się wentylator na full po czym po około 1 min wyłącza się. Nie dzieje się to samoczynnie a tylko i wyłącznie po dołożenie czyli po delikatnym wstrząsie. Przy normalnej pracy może działać nawet cały czas. Czy to na biosie czy to na systemie to jest to samo. Czy ktoś może zna rozwiązanie tego problemu? Wysłane z mojego ONEPLUS A3003 przy użyciu Tapatalka Quote
m4s Posted October 6, 2016 Report Posted October 6, 2016 Tryb disco Trzeba by go rozebrać i sprawdzić wszystkie złącza. Coś podobnego ? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Kung Fu TapaTalk Master! Quote
razor1995 Posted October 6, 2016 Report Posted October 6, 2016 Padnięta taśma. Spróbuj dociskać złącza, jak nie pomoże to taśma do wymiany. Pokręć klapą, może uzyskasz obraz. Jak rozkręcisz, to pewnie okaże się przetarta. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Dużo taniej będzie na aliexpress, ale czekasz ponad miesiąc. Quote
djmarco Posted October 6, 2016 Author Report Posted October 6, 2016 A czy taśma powoduje to, że wentylator włącza się na full i po około min się wyłącza cały komp? Jak ruszam klapką to nic się nie dzieje. Nawet jak to się stanie to podczas ruszania zero zmian. Wysłane z mojego ONEPLUS A3003 przy użyciu Tapatalka Quote
Recommended Posts