Jump to content

Laptop FS AP V3515 Win10 Sterowniki Grafiki

Recommended Posts

Posted

Pewnego dnia postanowiłem zaktualizować system w tablecie Fujitsu Siemens Amilo Pro V3515 do Windows10. Instalacja systemu jak najbardziej udała się. Miałem wszystkie sterowniki, poza faktem, że w menedżerze urządzeń była Podstawowa Karta Graficzna VGA. Dało się na niej ustawić rozdzielczość ekranu, którą chciałem.

W niczym by mi to nie przeszkadzało, gdyby nie to, że odtwarzanie filmów zwłaszcza zapisanych w kodeku h.264 strasznie zacina się. Na Windows7 opusywany problem nie występował. Do testu używałem tych samych filmów. Probowałem zainstalowac sterownik do karty graficznej z oryginalnej plytki, którą otrzymałem z laptopem oraz pobierając najnowsza wersje z internetu. W obu przypadkach zgłaszało, ze nie zainstaluje sterownika, gdyz w systemie jest juz obecna nowsza jego wersja. Tryb zgodnosci z windows7/xp oprogramowania do instalacji sterownika karty graficznej nic nie daje.

Posted
w tablecie

Myślałem od zawsze, że to laptop a nie tablet... 

Po pierwsze - za stary laptop na Windowsa 10 (wiem, że na 7 daje radę bo miałem podobne dwa modele FS) i dlatego Ci nie wykrywa Windowsowych sterowników pod ta grafikę. Szanse raczej są małe, z tego co wiem to siedzi tam zintegrowana VIA chrome 9. Zawiasy są też powodem systemu operacyjnego, nie każdy system pasuje pod dany laptop (parametry). Niestety.

Ps, tak na przyszłość - sterowniki w Win 10 z 7 nie pasują już, muszą być z 8.1 a tu już jest problem, bo nowszy system niż 7 na nim nie pójdzie (tzn pójdzie, ale brak wsparcia sterowników), a do 7 idzie wgrywać z Visty.

Posted

Wiem, ze w laptopie jest karta graficzna Via Chrone Igp9 hc i do niej nie ma sterowników. Na windows 7 ze sterownikami mam najwyższą możliwą rozdzielczość ekranu do ustawienia 1024x768. Na win10 da sie ustawic 1280x800 czyli taka do jakiej jest pisana matryca. Laptop najlepiej chodził z windows xp. Na win8.1 rzuca bsody przy probie wylaczenia karty sieciowej bezprzewodowej. W siodemce zamraża system i trzeba go resetowac przytrzymując przycisk power.

Posted

W siodemce zamraża system i trzeba go resetowac przytrzymując przycisk power

Niepełna kompatybilność sterowników. Spróbuj sterowniki ściągnąć za pomocą Driver Boostera, w większości przypadków się sprawdza.

Posted

Na windows 7 ze sterownikami mam najwyższą możliwą rozdzielczość ekranu do ustawienia 1024x768.

Ewidentny problem ze sterownikami grafiki. Stary laptop z najgorszą mozliwą konfiguracją do upgrade systemu. Tylko XP.

Posted

zaktualizować system w tablecie Fujitsu Siemens Amilo Pro V3515 do Windows10

A teraz dokonaj czystej instalacji by pozbyć się całego pozostałego syfu po poprzedniku wliczając stare sterowniki, wpisy w rejestrze itd...