Jump to content

Karta graficzna bez dodatkowego zasilania

Recommended Posts

Posted

Synowi w PC kończy się karta graficzna. Obecnie ma GT 440 wersja OEM. Potrzebuję czegoś mocniejszego. Może być używana. Preferuję nVidia. Pytanie, jak jest najmocniejsza dostępna bez dodatkowego zasilania. Zasilacz na to nie pozwala.

Konfiguracji sprzętu :

HP Pro 3120 mt

Intel Q8300

Posted

Rozumiem, że w podanym zestawieniu wszystkie są bez dodatkowego zasilania, 2014 i nowsze.

Posted

Synowi w PC kończy się karta graficzna. Obecnie ma GT 440 wersja OEM. Potrzebuję czegoś mocniejszego. Może być używana. Preferuję nVidia. Pytanie, jak jest najmocniejsza dostępna bez dodatkowego zasilania. Zasilacz na to nie pozwala.

Konfiguracji sprzętu :

HP Pro 3120 mt

Intel Q8300

A nie lepiej dać jaki nowy zasilacz ?

i wstawić xeona jakiego ????

i gtx 1050 poczekać chwilę

Posted

Z Xsen już sprawdzone. Płyta nie przejmuje go. Chyba, że ja coś spieprzyłem przy zakładaniu adaptera. Jak będzie konieczność to coś z serii Q9xx się złoży. Seria 1000 nVidia to trochę dla mnie za wysoka półka.

Posted

GTX960 OEM wątpię, abyś gdzieś kupił. Nawet nie wiem skąd się wzięła ta specyfikacja. GTX960 ma pobór 120W, a PCI-E dostarcza max 75W. Sprawdziłem Gigabyte, Asus, MSI - wszystkie karty wymagają dodatkowej wtyczki 8-pin lub nawet 8-pin + 6-pin.

Karty zasilane tylko z PCI-E są mało wydajne. Referencyjny Radeon RX460 jest zasilany tylko ze złącza PCI-E. To najwydajniejsza propozycja.

Posted

Z Xsen już sprawdzone. Płyta nie przejmuje go. Chyba, że ja coś spieprzyłem przy zakładaniu adaptera. Jak będzie konieczność to coś z serii Q9xx się złoży. Seria 1000 nVidia to trochę dla mnie za wysoka półka.

Bo trzeba jeszcze bios zmodyfikować

Polecam google lga 775 to 771 mod

Oczywiście podaj model płyty głównej

Posted

Konfiguracji sprzętu :

HP Pro 3120 mt

Intel Q8300

GTX 750 nie wymaga dodatkowe zasilania lub  polecę coś nowego [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Posted

Generalnie super wydajna nie jest potrzebna. Minecraft, seria Lego plus YouTube to GT 440 daje radę. Ale zaczynają się jakoś głupie zwiechy z du*y. Jeszcze zmienię pastę i zobaczymy. Karta ma już kilka lat, raczej nie była oszczędzania. Można powiedzieć, że co dzień jedzie na pełnej bombie. Także chyba nadchodzi jej kres.

Co do BIOS to chyba to się nie uda. To jest HP ale jeszcze sprawdzę jaka tam jest płyta.

Posted

Generalnie super wydajna nie jest potrzebna. Minecraft, seria Lego plus YouTube to GT 440 daje radę. Ale zaczynają się jakoś głupie zwiechy z du*y. Jeszcze zmienię pastę i zobaczymy. Karta ma już kilka lat, raczej nie była oszczędzania. Można powiedzieć, że co dzień jedzie na pełnej bombie. Także chyba nadchodzi jej kres.

Co do BIOS to chyba to się nie uda. To jest HP ale jeszcze sprawdzę jaka tam jest płyta.

Daj screeny z cpu z (najbardziej interesują mnie o mobo )

Posted

Chipset w pełni wspiera Xeony, mod BIOSu i prawidłowo naklejony adapter załatwi sprawę :) (moje zdjęcie)

This is the hidden content, please
  • [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
  • or
  • [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
(dodałbym obrazek normalnie, ale wyrzuca "Nie możesz użyć grafiki o takim rozszerzeniu na tym forum")

Jeśli masz jeszcze tego Xeona, możesz spróbować go założyć, podeślij mi plik BIOS, to dogram microkody dla Xeonów ;)

Posted

@razor1995 Jak byś był tak uprzejmy to byłbym wdzięczny.

Piszę teraz z telefonu więc nie mogę Ci przesłać pliku ale jest do pobrania na stronie HP. Nie wiem jak wkleić linka.

Xsena nie mam bo go porzyczłem do testów.

Co do Radeona to mam uczulenie na ich sterowniki i wsparcie. Więc wolałbym nVidia.

Posted

eee... nie ma reguły - i tak powyżej FSB 400MHz potrzeba pamięci szybszych od 800MHz - minimalny dzielnik FSB:RAM to 2 - z kolei OC powyżej FSB 400MHz wymaga dobrej płyty z dobrym chipsetem, dobrego zasilacza i dobrego chłodzenia

Posted

OC to chyba przy HP to tak średnio wchodzi w grę. No chyba, że są jakieś modyfikowane BIOS-y

Posted

Co do płyty głównej to jest Pegatron Ipel-la3, ale w sieci jakby zero informacji oprócz specyfikacja na stronie HP.