Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam, mam problem ponieważ składałem nowy komputer jakiś czas temu i mam na nim zainstalowany Windows 7, problem w tym że oprogramowanie które muszę odpalić wymaga Windows XP. Dlatego chciałbym uzyskać pomoc jak mam zainstalować ten jakże już przestarzały system na moim dość nowym komputerze. 

Specyfikacja:

MOBO: B85-G43 GAMING

CPU: Intel Core i5-4460

RAM: 10 GB 

GPU: AMD Radeon R9 280X

SSD: Crucial CT256MX

HDD: Western Digital WD1001FAES

Zdaje sobie z tego sprawę że ani płyta główna (Windows 7 i nowsze) ani karta graficzna (Windows Vista i nowsze) nie wspierają tego systemu ale bardzo mi na tym zależy i zrobię wszystko by ten system działał na tym komputerze. 

Posted

Wiem, na chwile obecną korzystam z trybu XP w Windows 7 Professional bo dostałem od firmy. Ale jednak nie jest to całkowicie mnie zadowalające rozwiązanie i wolałbym go fizycznie zainstalować na komputerze.

Posted

Wiem, na chwile obecną korzystam z trybu XP w Windows 7 Professional bo dostałem od firmy. Ale jednak nie jest to całkowicie mnie zadowalające rozwiązanie i wolałbym go fizycznie zainstalować na komputerze.

XP to jest katorga dla ssd 

Posted

Wiem, na chwile obecną korzystam z trybu XP w Windows 7 Professional bo dostałem od firmy. Ale jednak nie jest to całkowicie mnie zadowalające rozwiązanie

Dla tego namawiam na postawienie xp na virtualboxie przydzielenie 3-4gb ramu zrobienie virtualnej maszyny na ssd i śmiga aż miło 

Posted (edited)

Ja jednak nadal jestem uparty na zainstalowanie xp. Po tym jak skarżyłem się na XP mode dali mi licencje na xp professional, większość pracowników ma zainstalowane xp na służbowych komputerach tylko że ja niestety muszę korzystać ze swojego prywatnego. Więc pomijając wszystkie niedogodności związane z tym systemem chce go fizycznie zainstalować na tym komputerze.

Stord kommune zaczeło już prace nad stworzeniem nowego programu ale nadal musimy korzystać ze starego. A nie mam ochoty korzystać z drugiej stacjonarki skoro może mógłbym korzystać z tego.

Edited by PanSmieszek
Posted

Ja jednak nadal jestem uparty na zainstalowanie xp. Po tym jak skarżyłem się na XP mode dali mi licencje na xp professional, większość pracowników ma zainstalowane xp na służbowych komputerach tylko że ja niestety muszę korzystać ze swojego prywatnego. Więc pomijając wszystkie niedogodności związane z tym systemem chce go fizycznie zainstalować na tym komputerze.

xp mode a virtualna maszyna z własną konfiguracją to jak porównać win 3.11 do win 7 :)

Posted

Hehe nie zawsze to co nowsze jest lepsze, czasem po prostu ładniej wygląda a działa tak samo a nawet wolniej. Dlatego też wole iOS 6 zamiast 9. Ale nie dało by się zainstalować tego xp? Sterowniki sata już zintegrowałem ale nadal wywala BSOD podczas próby instalacji.

Posted

Zainstaluj XP Proste

jak twierdzisz że instalacja xp na komputerze z uefi jest prosta to proszę wytłumacz koledze jak to zrobić :)

Posted

Chipset nie wspiera Windows XP. Nic nie poradzisz - nie zainstaluje się i już.

Postraw sobie VMWare Player/Workstation i w nim XP, przydziel 3GB RAM.

Mam tak samo na kompie z podpisu (mam VMWare Workstation), wszystko działa bez zająknięcia, razem z programami. Możesz tez użyć trybu Unity, aby miedć jeszcze większa integracje. 

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information