razor1995 Posted June 1, 2016 Report Share Posted June 1, 2016 Sprawny gadżet pogody, spolszczony własnoręcznie, na bazie oryginalnego gadżetu dla Windows 7. Mile widziane wyłapanie przez Was ewentualnych błędów i zgłoszenie ich w tym temacie. Zawiera Język Polski oraz Język Angielski. Pobieranie w załączniku. Na Windows 10 polecam: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] http://i.imgur.com/pShswSE.jpg Aktualizacja do wersji 1.1.0.8 - poprawki spolszczenia, spolonizowana nazwa gadżetu. DOWNLOAD: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] *Ne mogę dodać załącznika, informuje mnie że mogę wrzucić max 300kB. Hells Angels likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spirit Posted June 1, 2016 Report Share Posted June 1, 2016 Witam Mam takie pytanie czy dało by się zrobić go większego ? bo na pulpicie taki mały się wydaje (stare oczy już mam) Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mino815 Posted June 9, 2016 Report Share Posted June 9, 2016 Gadżet spełnia swoje zadanie :-) ale jest kilka nieprzetłumaczonych słów: sunny [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] sunny, east [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] weather, hr zmienić na h [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] To chyba tyle Dzięki i pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PINHEAD1981 Posted June 9, 2016 Report Share Posted June 9, 2016 Super. Tego mi właśnie brakowało odkąd były problemy z tym gadżetem. Działa idealnie. Dziękuję i pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mino815 Posted August 1, 2016 Report Share Posted August 1, 2016 Jest szansa na poprawkę nieprzetłumaczonych słów które podałem wyżej?I jeszcze tutaj Light deszcz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
razor1995 Posted August 2, 2016 Author Report Share Posted August 2, 2016 Light Deszcz seems legit Jutro poprawie Załącznik zaktualizowany w pierwszym poście, poprawiłem zgłoszone błędy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest kmito Posted August 2, 2016 Report Share Posted August 2, 2016 To mało istotne. Przynajmniej u mnie nie wyszukuje lokalizacji jeżeli wpiszę się nazwę z polskimi znakami. Uściślając. Trzeba wpisać bez polskich znaków. Choć po odnalezieniu wyświetla prawidłowo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bogdan75 Posted August 27, 2016 Report Share Posted August 27, 2016 Tak sobie patrzę na ten gadżet i myślę że zamiast: "Ładnie" mogło by być "Pogodnie" Ale to tylko takie moje zdanie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
annonying_anoni Posted September 3, 2016 Report Share Posted September 3, 2016 Popieram @up Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
czarek1212 Posted May 28, 2017 Report Share Posted May 28, 2017 Witam mam pytanie,skopiowałem zgodnie ze strukturą katalogów i nie działa,jak to zainstalować?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bogdan75 Posted May 28, 2017 Report Share Posted May 28, 2017 Na windows 7 instalujesz jak normalny program nic nie trzeba kopiować natomiast na win 10 zainstaluj najpierw Desktop Gadgets Installer. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wiertolot Posted May 9, 2019 Report Share Posted May 9, 2019 wywala mi nie można się połączyć z usługą, czemu z tą pogodą? pobrałem zainstalowałem stąd, mam windows 10 64-bit. inne gadżety działają , a pogoda nie.......... wcale nie wyszukuje żadnej lokalizacji pogodowe choć wpisuję np. Katowice , kręci tylko kółko i szuka, a pogody nie pokazuje................nie można połączyć z usługą, tak pisze na niebieskim prostokącie w tej pogodzie, proszę pomoc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sabrex11 Posted May 23, 2019 Report Share Posted May 23, 2019 dlaczego nie zainteresujesz się Rainmeterem? Możliwości konfiguracji co do swoich preferencji, są z zasadzie nieograniczone. Skorzystaj z gotowych "skórek" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
razor1995 Posted May 23, 2019 Author Report Share Posted May 23, 2019 W dniu 9.05.2019 o 12:29, wiertolot napisał: wywala mi nie można się połączyć z usługą, U mnie działa, właśnie go zainstalowałem. Spróbuj usunąć gażet i zainstalować ponownie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
razor1995 Posted October 18, 2019 Author Report Share Posted October 18, 2019 Aktualizacja do wersji 1.1.0.8. Poprawki spolszczenia, spolonizowana nazwa gadżetu. METALMIX likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
C9S Posted April 1, 2020 Report Share Posted April 1, 2020 nie lepiej to przeportować na rainmeter? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
razor1995 Posted April 1, 2020 Author Report Share Posted April 1, 2020 W dniu 1.04.2020 o 20:07, C9S napisał: nie lepiej to przeportować na rainmeter? Nie. Po to jest na natywnym rozwiązaniu, żeby je wspierać, a nie instalować dodatkowe programy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kotecek_PL Posted August 22, 2020 Report Share Posted August 22, 2020 jakbyś dodał jakieś skalowanie wielkości, np. wpisać 200 % dla wysokich rozdzielczości Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gustaw Posted September 27, 2020 Report Share Posted September 27, 2020 Plik wygasł i już nie istnieje na tym serwerze Można prosić o odnowienie . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
janek917 Posted September 27, 2020 Report Share Posted September 27, 2020 48 minut temu, gustaw napisał: Plik wygasł i już nie istnieje na tym serwerze Można prosić o odnowienie . Ja używam takiego jest portable,wystarczy ikonę skrótu dodać do paska.-Aiseesoft_Video_Converter_Ultimate_9.2.58_RePack____Portable__by_TryRooM_x86_x64__2017__MULTILANG__RUS___rutracker-5500256_ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zdzisiek24 Posted September 27, 2020 Report Share Posted September 27, 2020 Proszę [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
olek1994 Posted December 7, 2021 Report Share Posted December 7, 2021 Witam, dałoby radę podesłać plik z poprawionym (większym rozmiarem)?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TwEEtY0010 Posted July 23 Report Share Posted July 23 @razor1995 Działa to jeszcze? Padło mi na 3 kompach - "Nie można połączyć z usługą" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stens Posted July 23 Report Share Posted July 23 Rainmeter i skóra [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
razor1995 Posted July 24 Author Report Share Posted July 24 12 godzin temu, TwEEtY0010 napisał(a): @razor1995 Działa to jeszcze? Bardzo chimerycznie - jeden dzień jest ok, następnego przestaje działać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TwEEtY0010 Posted July 26 Report Share Posted July 26 @razor1995 Chyba już umarło, no chyba że masz jakiś sposób żeby to ożywić Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
razor1995 Posted July 27 Author Report Share Posted July 27 Wklej plik z załącznika do: C:\Users\USERNAME\AppData\Local\Microsoft\Windows Live\Services\Cache [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
seba007 Posted July 27 Report Share Posted July 27 Można chyba usunąć te wszystkie "langi" z pliku i zostawić tylko - en-US, pl-PL - chyba że ktoś potrzebuje jakiś inny ? To tylko tak - jak ktoś chce mieć ten plik - "czystszy" To do userów, nie do ciebie, wstawiłeś "pełny" Może nie warto, ale jak ma się wiele programów z wszystkimi plikami językowymi można je pousuwać w tych programach - jak to się mówi-ziarnko do ziarnka... Po prostu system bardziej "czysty" Przynajmniej ja tak robię z tymi programami których używam stale - ale to tylko moje zdanie. (Chociaż ja wolę rainmetery-zamiast gadgetów - jest ich mnó......stwo, do wyboru i koloru i z opcjami wyboru dostawcy usługi, wyglądu, wielkości na ekranie itp.) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts