BOGUSS 11 Posted May 31, 2016 Report Share Posted May 31, 2016 Laptop Medion ERAZER X6817 , system win7 64 bit z forum. Kamerka zidentyfikowana jako BisonCam_NB_PRO , idetyfikator sprzętu : USB\VID_5986&PID_0192&REV_0303&MI_00. W Skype i programach testujących czarny ekran i kręcąca się strzałka. Kamerka wydaje się sprawna , bo mam sygnały od rozmówców na Skypie, kiedy wyłączę obraz na żywo to mają stop klatkę ze mną w roli głównej. Oczywiście kamerkę włączam FN + F6 i zaświeca się dioda przy obiektywie. Laptop przyjechał z niemiec z oryginalnym systemem i objaw był taki sam. Jest partycja RECOVER ale brak tam oryginalnych sterowników do kamerki. Link to post Share on other sites
MadDragory 283 Posted May 31, 2016 Report Share Posted May 31, 2016 Cześć Próbowałeś szukać sterowników na stronie producenta ? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Jeśli nie znajdziesz sterowników to polecam Driver Pack Solution , [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Zaznacz " Tryb eksperta" i poczekaj . O ile pamięć nie myli to będzie szukał czy potrzebna jest aktualizacja sterowników a jak ich nie ma to może znaleźć . Poszukam jeszcze na zewnętrznym dysku czy ja nie mam sterowników ( nie obiecuję ale zobaczę ). Edit. Już jest : [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Link to post Share on other sites
P1O 752 Posted May 31, 2016 Report Share Posted May 31, 2016 Kamerka wydaje się sprawna , bo mam sygnały od rozmówców na Skypie, kiedy wyłączę obraz na żywo to mają stop klatkę ze mną w roli głównej. To zdanie sugeruje ewidentną niesprawność kamerki. Jeśli Windows rozpoznaje sprzęt i widzi go jako urządzenie do obrazowania, to nie ma opcji (bynajmniej nie spotkałem się z taką sytuacją), by działało to w ten sposób. Link to post Share on other sites
BOGUSS 11 Posted May 31, 2016 Author Report Share Posted May 31, 2016 Dziękuję za odpowiedzi. Link z gogle drive nie działa. Zostałem wprowadzony w błąd ze Skype , bo po zatrzymaniu kamerki system podstawia zdjęcie z profilu u rozmówcy. Driver Pack przeskanował system ale nie znalazł kamerki . Link to post Share on other sites
MadDragory 283 Posted May 31, 2016 Report Share Posted May 31, 2016 A to ci Google . Dodałem jeszcze raz w moim temacie . Link to post Share on other sites
BOGUSS 11 Posted May 31, 2016 Author Report Share Posted May 31, 2016 Pobrałem , ale nie ma kamerki z vid 5986 i pid 0192 . Link to post Share on other sites
Recommended Posts