Swierk 0 Posted May 20, 2016 Report Share Posted May 20, 2016 Co któryś raz zdarza mi się to od pewnego czasu - kursor myszy się zatrzymuje i po zabawie. Windows natomiast wstaje normalnie. Pada płyta? Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka Link to post Share on other sites
piterk 0 Posted May 20, 2016 Report Share Posted May 20, 2016 Trochę mało informacji. Podaj chociaż specyfikacje komputera, Jaki system, itp. Druga sprawa w tytule piszesz o BIOS a w temacie o systemu. Gdzie ten kursor Ci się zawiesza ? Podczas pracy w systemie czy przy konfiguracji BIOS? Link to post Share on other sites
Swierk 0 Posted May 20, 2016 Author Report Share Posted May 20, 2016 ASRock B75 Pro3-M. Kursor myszy w BIOSie - ASRock ma graficzny interfejs. A o Windows (8.1) piszę że jakby płyta podała to by przecież nie wstał? Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka Link to post Share on other sites
DRAGO 423 Posted May 20, 2016 Report Share Posted May 20, 2016 Jak masz neta podpiętego pod płytę główną kablem to pobieraj najnowszą wersje biosu przez bios lub z strony www asrocka i na pendrve potem podajesz plik i jazda. Tez mam płytę główną asrock to wiem trochę co i jak, ale nie za wiele. Link to post Share on other sites
Swierk 0 Posted May 20, 2016 Author Report Share Posted May 20, 2016 Update BIOSu nie pomógł :/ Dodam również że pojawił się sam z siebie też dziwny symptom: bez instalacji żadnych dodatkowych programów (aktualizacje automatyczne zawsze wyłączam, nawet Windowsa) pojawił się symptom: po wyjściu ze stanu uśpienia zawsze po czasie około 20 - 30 sekund wyłącza się ekran a monitor pokazuje "no signal". Czasem po tym czasie Windows wyświetli powiadomienie koło zegarka: "sterownik grafiki przestał działać ale odzyskał sprawność" czy jakoś tak. Potem wraca do normy ale to rzadkość :/ przeważnie ekran pozostaje wyłączony :/ Gdy Windows wstaje od podstaw a nie jest wybudzany to wszystko jest ok, niemniej jednak w mojej pracy podstawą jest jednak tryb uśpienia :/ Pomyślałem że czas może uaktualnić do najnowszej wersji sterowniki od grafiki. Niestety bezskutecznie :/ Komputer stacjonarny, płyta ASRock B75 Pro3-M, monitor przez hdmi, GeForce 210, Windows 8.1 Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka Link to post Share on other sites
Hells Angels 271 Posted May 21, 2016 Report Share Posted May 21, 2016 "sterownik grafiki przestał działać ale odzyskał sprawność" - niestety to częsty błąd Windowsa można spróbować go naprawiać, ale czasem nie daje to rezultatu. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Link to post Share on other sites
Swierk 0 Posted May 21, 2016 Author Report Share Posted May 21, 2016 Ok... Tyle tylko że głównie to gaśnie ekran... A ten komunikat to wyskoczył może ze 3 razy ale napisałem by zwrócić na to uwagę Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka Link to post Share on other sites
m4s 2,895 Posted May 21, 2016 Report Share Posted May 21, 2016 TDR Delay fix jeżeli chodzi o grafikę Intela. Jak zwykle trzeba się domyślać czy autor ma grafikę zintegrowaną czy dedykowaną, czyżby konfiguracja komputera była objęta programem ochrony świadków koronnych ? Kung Fu TapaTalk Master! Link to post Share on other sites
Swierk 0 Posted May 21, 2016 Author Report Share Posted May 21, 2016 @m4s: nie pomogło :/ P.S. A czyżby kolega był może "wczorajszy jeszcze" i miał problemy z czytaniem dokładnie Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka Link to post Share on other sites
m4s 2,895 Posted May 21, 2016 Report Share Posted May 21, 2016 Najlepiej ukryć dane komputera w którymś tam poście, to faktycznie mi umknęło. Widziałem tylko asrock B75... Wyjmij GeForca i korzystaj z grafiki zintegrowanej i zobacz czy problem występuje... Kung Fu TapaTalk Master! Link to post Share on other sites
Recommended Posts