renatan 828 Posted May 22, 2016 Report Share Posted May 22, 2016 czy procesor jest na ustawieniach fabrycznych ? Link to post Share on other sites
DanieI 34 Posted May 23, 2016 Author Report Share Posted May 23, 2016 Cały BIOS jak tylko dostałem łapka w swoje łapy przywróciłem do fabrycznych ustawień. Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka Link to post Share on other sites
P1O 752 Posted May 23, 2016 Report Share Posted May 23, 2016 Mówisz, że laptop na W10 zieje ogniem i w związku z tym chcesz obniżyć progową temp. załączania wentyla... Nie wiem, skąd piszesz, ale na Ziemi to tak nie działa. Poza tym... jeśli na W7 jest OK, a na W10 bucha żar, to raczej należy ingerować w soft (o czym wspomniał m4s), a nie w sprzęt. Link to post Share on other sites
DanieI 34 Posted May 24, 2016 Author Report Share Posted May 24, 2016 Obecnie siedzę na W8.1 gdyż działa lepiej jak 7 i temperatura w stresie dochodzi do 75 stopni, gdy ustawie max 90% procesora w ustawieniach zasilania temperatura spada do 65 w stresie i 40 w idle. Wątpię że to normalne zjawisko Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka Link to post Share on other sites
Jakub 449 Posted May 24, 2016 Report Share Posted May 24, 2016 Uszkodzony układ chłodzenia najprawdopodobniej lub nie właściwe sterowniki. Co do czyszczenia laptopa polecam: Artic Cooling MX 2 najlepsza pasta lub druga najlepsza ThermalGregase 3 wszystko możesz kupić ze strony aab.pl Link to post Share on other sites
wiktorynek 4,101 Posted May 24, 2016 Report Share Posted May 24, 2016 Obecnie siedzę na W8.1 gdyż działa lepiej jak 7 i temperatura w stresie dochodzi do 75 stopni, gdy ustawie max 90% procesora w ustawieniach zasilania temperatura spada do 65 w stresie i 40 w idle. Wątpię że to normalne zjawisko Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka Może trochę wysokie temp, ale nie są tragiczne. Niestety niektóre laptopy znane są z problemów temperaturowych i to nawet potrafią się grzać na procesorze Core i3. Jeśli wymieniłeś pastę na nową, dobrej jakości, wyczyściłeś chłodzenie, to co możesz zrobić więcej? - tak jak ci pisałem: rozbudować chłodzenie w ten sposób(potwierdzone - można zbić temp o 8-10 stopni): [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] im więcej takich kostek miedzianych nakleisz tym lepszy efekt - do kupienia na Allegro od aab oraz druga możliwość(najlepiej razem z pierwszą) - podwyższenie nóżek laptopa, aby miał lepszy dostep od dołu do świeżego powietrza np te mają 8mm wysokości: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Kolejny zabieg to już poważniejsza ingerencja czyli powiększenie otworów wentylacyjnych od dołu i wtedy można jeszcze zastosować podstawkę chłodzącą - powietrze będzie miało gdzie wnikać i przelatywać. Link to post Share on other sites
DanieI 34 Posted May 27, 2016 Author Report Share Posted May 27, 2016 Wrzuciłem Windowsa XP, idle to 33 stopnie, wysiłek max 65, bateria z 1.15h podskoczyła do 2 godzin, kilkanaście kart w Operze i mam 42 stopnie laptop cichy Ciekawe Link to post Share on other sites
Recommended Posts