Mr.T Posted May 9, 2016 Report Posted May 9, 2016 Jak rozwiązać problemy z instalacją Win 7 na najnowszych sprzętach Windows 7 USB 3.0 Creator Utility [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] driver [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] lub [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] lub asrock [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] od gigabyte [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Вишенечка likes this Quote
Damian1234 Posted May 25, 2016 Report Posted May 25, 2016 Witam mam problem chce zainstalować win7 na Acer ES1-11M i nie widzi mi dysku przy instalacji systemy jak rozwiązać problem ? Pozdrawiam Quote
adamkon Posted May 25, 2016 Report Posted May 25, 2016 Witam mam problem chce zainstalować win7 na Acer ES1-11M i nie widzi mi dysku przy instalacji systemy jak rozwiązać problem ? Pozdrawiam Masz [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
Damian1234 Posted May 25, 2016 Report Posted May 25, 2016 Masz [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Mam win 10 ale go nie chcę. Chciałem zainstalować win 7 z usb i problem jest w tym iż nie pokazuje mi dysku jak daje instalacja nie standardowa. Da sie jakoś to obejść ?? bo słyszałem że może być jakaś blokada i mogę instalować tylko win 8. Quote
Nieobecny Posted May 25, 2016 Report Posted May 25, 2016 Jak przeczytasz dokładnie, to tu masz rozwiązanie wszystkich problemów z instalacją jakiegokolwiek systemu na jakimkolwiek sprzęcie w jakikolwiek sposób: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] + ewentualnie w razie potrzeby pierwszy post tego tematu. W skrócie: - ustawienia biosu - tablice partycji dysku - odpowiednie przygotowanie nośnika pod wybrany typ partycji. Quote
Nieobecny Posted July 21, 2016 Report Posted July 21, 2016 Mogą być również potrzebne 2 hotfixy do Win 7 zintegrowane z systemem: KB2990941 KB3087873 Quote
annonying_anoni Posted November 9, 2016 Report Posted November 9, 2016 Wg mnie należało by zmienić nazwę tematu na Windows 7 instalacja z usb 3.0 Quote
Nieobecny Posted November 9, 2016 Report Posted November 9, 2016 Nie, ponieważ temat dotyka bardziej problemu z instalacją na 6 gen Intela i dyskach NVMe. USB 3.0 po drodze. Quote
dawiddvd Posted November 12, 2016 Report Posted November 12, 2016 Zatem Szefie: czy te sterowniki zintegrujesz z grudniowym wydaniem W 7 AIO?: Quote
RemixPL1994 Posted November 12, 2016 Report Posted November 12, 2016 Zatem Szefie: czy te sterowniki zintegrujesz z grudniowym wydaniem W 7 AIO?: Przyczepiam się do pytania. Quote
Jakub Posted November 14, 2016 Report Posted November 14, 2016 Według mnie można samemu sobie zintegrować w bardzo prosty sposób, przy użyciu mojego materiału . Zamieściłem w temacie. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
dawiddvd Posted November 15, 2016 Report Posted November 15, 2016 Rozumiem, że w wersji AIO też można to zastosować? Podaj link do Twojego materiału. Quote
Nieobecny Posted November 15, 2016 Report Posted November 15, 2016 Ta integracja nie jest taka oczywista i może powodować błędy. Jedne sprzęty wymagają 2 składników inf, drugie 3 składników. Lepiej zastosować narzędzia od producentów lub od Intela. Quote
dawiddvd Posted November 17, 2016 Report Posted November 17, 2016 Czy te narządzie od producentów obsługuję instalki AIO W7? Quote
Nieobecny Posted November 17, 2016 Report Posted November 17, 2016 Jak nie spróbujesz to się nie dowiesz. Quote
Hokey Posted December 22, 2016 Report Posted December 22, 2016 Jest tutaj wielu doświadczonych użytkowników, więc przedstawię swoją sytuację. 1. Platforma Skylake.2. Ściągnąłem W7x64 od A-Team.3. Użyłem USB Patchera od ASRocka.4. Bootowalny USB zrobiłem Rufusem.5. Na początku podczas instalacji peryferia działały ok.6. Gdy system zbootował się po raz pierwszy z dysku, mysz i klawiatura przestały działać (moment kiedy trzeba wpisać nazwę użytkownika i komputera).7. Pobawiłem się BIOS-em i wszystko ruszyło.8. Po zakończeniu instalacji i wejściu na pulpit, zarówno mysz i klawiatura działały be zarzutu, ale pendrajwy nie działały na żadnym wejściu (2.0 i 3.0). Zmiany w BIOS-ie nic nie dawały.9. Jakimś cudem (bo bez sterowników LAN nie miałem internetu) na innym dysku znalazłem sterowniki USB 3.0 od Intela. 10. Po ich instalacji wszystkie porty ożyły i teraz jest ok (po przestawieniu wartości w BIOS-ie na początkowe).Moje pytanie: Czy dobrze zintegrowałem sterowniki USB 3.0 z obrazem W7? Czy mysz, klawiatura i wszystkie porty nie powinny po takiej integracji działać od początku do końca? Quote
Hokey Posted December 23, 2016 Report Posted December 23, 2016 O, faktycznie te stery co podałeś są nowsze. Czyli dobrze przeprowadziłem proces integracji? Czy gdybym tego nie zrobił, to mysz i klawiatura nie działałyby w ogóle w czasie instalacji? Quote
Nieobecny Posted December 23, 2016 Report Posted December 23, 2016 Jeśli nie masz żadnego portu USB 2.0, to: nie zainstalowałbyś Win 7(bez sterowników USB 3.0), nie działałaby prawdopodobnie mysz podpięta do USB 3.0, a klawiatura w laptopie to zależy na jakim interfejsie jest. P.S. Niektóre biosy umożliwiają aktywację EHCI na 6 gen, który ma już tylko wbudowaną obsługę xHCI - może to pomóc zainstalować Win 7 z USB 2.0 Niektóre płyty posiadają USB 2.0 na zewnętrznym kontrolerze, to też daje szansę instalacji Win 7 z USB 2.0 Quote
szymektoja Posted February 28, 2017 Report Posted February 28, 2017 Czy próbował ktoś instalować Win7 od Nikka z instalatorem z Win10 na 7th gen Intela z chipsetem Z270 lub podobnym? Ostatnio instalowałem na takim procku ale chipset był 170 i wszystko pięknie gra. Quote
annonying_anoni Posted February 28, 2017 Report Posted February 28, 2017 Kaby nie mają wsparcia dla 7 lub 8.1..... Quote
Jakub Posted February 28, 2017 Report Posted February 28, 2017 Annonying_antoni , to jakoś dziwne wytłumaczenie bo mogę zainstalować każdy system na KABYLAKE . 7 , 8.1 i 10. Nawet z USB 3.0 Quote
annonying_anoni Posted February 28, 2017 Report Posted February 28, 2017 A masz wszystkie urządzenia zainstalowane ? Włącznie z integrą ? Nie uwierzę puki nie zobaczę.... Quote
Recommended Posts