Jump to content

Recommended Posts

Posted

Nastał dziwny problem. Płyta asus p5vd2mx . Oryginalnie miał winXPH + MC .W związku z tym iż na Linuxie nie mogę zmniejszyć rozdzielczości na komputerze żony, to zażyczyła sobie powrót do jakieś wersji Windowsa , i tu jest problem. Bo przy próbie instalacji jakiejkolwiek wersji win, komputer dochodzi do pewnego momentu i sam się wyłącza. W przypadku win7 dochodzi do połowy paska kopiowania plików i koniec, tak samo na win vista, na win xp nawet nie dochodzi do informacji o licencji . Na tą chwile jest na nim Linux mint mate, i jakoś działa. Nie ma znaczenia czy chce zainstalować z pena, czy płyty . Sprawdziłem w biosie temperaturę cpu, i jest na poziomie 68stC. Pierw poleciałem z pędrakiem i iso z forum, no i zgon, pomyślałem że może wina obrazu,lub źle zrobiłem pędraka, potem kolejny pędrak i to samo, po czym poszły w ruch płyty. dvd z win7 x64 oryginał, dvd vistaH oryginał,a na koniec xpH oryginał. za każdym razem to samo . Reset bios, bateria etc nie pomaga .Miał ktoś taką przypadłość?

Posted

Płyta stara jak świat, kondensatora wybrzuszone ?

A dysk w jakim stanie ?

Zasilacz ?

Posted

To że się nie wybrzuszyły to nie znaczy że są sprawne.

Podejrzenie pada na dysk.

Posted

super. jak zdechnie nie bede płakał . Lecz zrobię jeszcze test z zasilaczem. Coś mi się zdaje że to nie wina dysku, a zasilacza. Dla tego że on był już raz reanimowany.

Posted

Temat rozwiązany . Problem nie tkwił w zasilaniu, tylko w chłodzeniu. Okazało się że nie dość iż żywot wiatraka spadł prawie do zera, to jeszcze wyschła na wiór pasta pod chłodnicą. Po wymianie ,czyszczeniu i uzupełnieniu pasty, ożył. I ma się dobrze.

Więc wysyłam gołębia, z informacją :L by temat zamknął życzliwy moduś :)

Posted

Wiadomość wygenerowana automatycznie.
Ten temat został zamknięty..

Z powodu: rozwiązany

Jeśli się z tym nie zgadzasz, możesz zgłosić ten post do administracji, używając opcji "Zgłoś".

Pozdrawiamy zespół Winclub.pl

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information