Jump to content
WinClub
  • 0
mielnia

Tablet Lenovo ThinkPad 8 problem z czystą instalacją Windows

Question

Witam posiadam tablet Lenovo ThinkPad 8 /4GB RAM/ 128GB eMMC/ Oryginalnie zainstalowany był Windows 8.1 Pro 64bit obecnie zaktualizowany do Windows 10 Pro 64bit problem polega na tym że nie mogę zainstalować systemu Windows na czysto obojętnie czy to 8.1 czy 10 zawsze wyskakuje ten sam błąd

 

(System windows nie może zainstalować wymaganych plików.Upewnij się, że wszystkie pliki niezbędne do instalacji są dostępne a następnie ponownie uruchom instalację.)[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

 

Próbowałem zainstalować z pendrive programem rufus i z napędu zewnętrznego cd/dvd i zawsze to samo, może przyczyną są partycje których nie próbowałem jeszcze usunąć obawiam się że wtedy już nic nie zrobię proszę o porade pozdrawiam

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Share this post


Link to post
Share on other sites

10 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Po pierwsze to sprawdź sumy kontrolne obrazu. Dwa jeśli nagrywasz płytkę to nagrywaj na najmniejszej prędkości. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

sumy kontrolne obrazu sprawdzone, płyta była nagrywana na najmniejszej prędkości

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Czytałeś cały post, z dobrych programów? Stosowałeś  jakieś porady z niego i może jeszcze to - "Osobiście od 2 dni walczyłem z tym problemem, nie pomagały zmiany sprzętowe, pomogło natomiast nagranie płyty w trybie Track-At-Once przy niskiej prędkości nagrywania. Niemniej jednak przyczyn komunikatu 0x80070570 może być wiele, większość z nich uda się spokojnie wyeliminować postępując według powyższych wskazówek."

Sprawdzasz pliki po nagraniu? Może na innej nagrywarce spróbuj.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

czytałem tylko u mnie niema komunikatu 0x80070570 nie próbowałem na innej nagrywarce bo nie mam ale na laptopie instalacja idzie normalnie tak samo próbowałem różnych pendrive i to samo

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

dysk sprawdzony wszystko w porządku, styl partycji:Tabela partycji GUID (GPT) partycja systemowa EFI na pendrive schemat partycjonowania ustawiałem MBR i GPT i zawsze to samo w biosie Secure Boot wyłączony

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

witam problem z czystą instalacją systemu rozwiązany wystarczyło pousuwać partycje i sformatować tą co została z poprzedniej instalacji systemu i wszystko poszło gładko i bez żadnych problemów, dziękuje za pomoc i pozdrawiam

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information