Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam,

Nie wiem co się stało ale spróbuje opisać .

Zainstalowałem  najnowszy Windows 10  14332 , sterowniki najnowsze ( jakie są  dostępne do tego komputera ) następnie  kilka programów ,które używam  i na tym koniec więc wyłączyłem komputer i poszedłem z siostrą na spacer .

Gdy wróciłem do domu włączyłem komputer i zacząłem przeglądać internet , po jakimś czasie  zauważyłem że jak jestem na winclub.pl czy na dobreprogramy.pl to zamiast białego tła jest różowe i tak jest teraz cały czas.  

Chciałem przejść z powrotem z 10 na windows 7 ale nie mogę "odpalić" Sys z pendraiva ani z płyty ponieważ podczas uruchamiania ponownie lub wyłącz/włącz nie ma logo Dell i  w prawym górnym rogu F2 i F12  a na ekranie monitora nic nie wyświetla po prostu czarny ekran . 

Więc co się stało było oky a teraz nie mogę wrócić do Win7  bo nawet do ustawień biosu nie mogę wejść ? .

Nie ma logo dell tylko czarny ekran po jakimś czasie  włącza się 10 i na tym koniec  a taki różowy kolor widać dobrze na białym tle  . Po restarcie nie mogę wejść nawet Boot menu (czy jakoś tak )

CPU :Intel Pentium D 925  2x3GHz  ( o ile mnie pamięć nie myli )

GPU : Nvidia GF GT610 1gb DDR3

Dysk 500 Gb

Pamięć ram 3 gb DDR2 800mhz (2gb+1Gb)

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Przepraszam za Tytuł ale  no nie mam pomysłu jak to nazwać ,

Posted

Nie chce być złowieszczy, ale raczej padła ci grafika, zmień na co kolwiek innego i sprawdź Jeśli masz na pg, to porostu włóż inną, ale możesz mieć problem dla tego że komputery typu dell comaq nie które modele hp, mają karty vga lowprofile. Ale ,zanim grzebniesz w środku, na innym kompie stwórz sobie jakiego linuxa z pendraiva. albo dvd. jak odpali, to możę być oznaką że jeszcze żyje. Mam to samo na gx150,dla tego robi jako zbieracz kurzu .

Posted (edited)

Żaden system nie "odpalę " z pędraka i  z płyty  .

Z tego co dziś widziałem to po włożeniu pędraka z programem do zerowania lub z Windows  7 to świeci się to co zaznaczyłem na foto (o ile dobrze pamiętam) .    

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Edited by MadDragory
Posted

Ale do puki nie dałeś mu 10tki, to było ok ? A po tej operacji zaczęły się problemy ?

Z twoje opisu wnioskuję, że masz dwie kości ramu. Zrób test,  wyciągnij jedną, zobaczy czy pójdzie, a potem drugą. Wyciągnij baterie od biosa i poczekaj z 30 minut. Ale coś mi się wydaje że on umarł. Brak loga na starcie, i wyświetlania klawiszy (F) wskazuje że pg ma dość.

Posted

Tak po zainstalowaniu win 10 zaczęły się schody . hmm może  trochę bez sensu ale wyjąłem bateryjkę :)  .

Edit.,

Sprawdziłem  kartę graficzną na drugim komputerze (z systemem Windows 7 + stery do tej karty ) i działa bez problemu  

Pomogło  z bateryjką ale jak można to jeszcze nie zamykać tematu ponieważ nie jestem pewny czy to pomogło  :g:

Czy Windows 10 mógł tak namieszać ?  .

@WinSxS 

Na zintegrowanej to samo ale jak wyżej pisałem z kartą graficzną  jest ok .  Teraz zeruje dysk ( nigdy nie był zerowany prze zemnie :) )  i wgram na nowo Win7

Posted

745 nie jest wspierana przez Windows 10. Nie ma nawet pełnego wsparcia Windows 7. Serwisuję kompy Della w firmie, na niektórych maszynach ludzie mieli nawet problemy z instalacją 10.

Odpal BooTMenu i wybierz F10 (diagnoatyka). Puść pełny test i wyślij mi wyniki.

Masz najnowszy BIOS?

Wysłane z mojego Y635-L01 przy użyciu Tapatalka

Posted

@razor1995

Hmm z tego co pamiętam wgrywałem modyfikowany bios aby zainstalować Windows 8 (lub 8.1) więc można powiedzieć że jest najnowszy .

Jak wejdę w Boot menu i wciskam F10 nic się nie dzieje mam jedynie jedną opcje hard drive diagnostic (to tylko dysk sprawdzi ) a inne opcje jakie jeszcze są (nie pamiętam jak się nazywają) to nie działają tzn wybieram jedno i naciskam Enter i nic jedynie jest i cokolwiek "robi" "hard drive diagnostic "

Obecnie wgrałem jeszcze raz Win10 i nie ma problemu (chyba) jak był wczoraj .

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information