Jump to content

Recommended Posts

Posted

Na odpalonym systemie Sergeia uruchamiam EasyBCD-Menu Górne "Plik"-u samej góry "Wybierz skład BCD"-wybieram w oknie Pena na której jest system Sergeia, wchodzę do katalogu SSTR i wybieram plik BCD. To jest menu rozruchowe Pena, można dodawać własne płytki LiveCD i usunąć niepotrzebne wpisy. Ja zawsze dodaje Norton GHost 15 ale nigdy nie udało mi się dodać czegoś na Linuxie. Z płytami WinPE nie ma żadnych problemów.

Posted

NIE UMIEM tego zrobić, ale ci co tworzą WinPE powinni brać dobre przykłady z innych.

Każdy jak robi winPE pod siebie a że udostępni na forum to tylko jego dobra wole, w sieci od groma poradników :)

Posted

Niech jakiś polski WinPE ma ładowanie sterowników jak na płycie Sergeia Strelca. Pomarzyć można.

Nie jestem złośliwy ani nic ale jak widze ten sam tekst w 4 roznych tematach to mi sie cisnienie podnosi

Temat z programem jest, jest

Podnieciłeś sie spoko nic mi do tego 

tylko nie rob SPAMUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU  !!!

A co do zrobienia 

działaj 

jak j zrobilem pierwszego z programami 

to ciagle bylo jak to usunac jak tamto usunac a moze to dodac a moze tamto

cieszysz sie bo trafiles cos pod siebie 

a 70% ludzi to oleje jak znam zycie 

bo im bedzie potrzebne  cos innego inne softy i wogole

i jeszcze raz mowie takie tematy na forum jak najbardziej

ale ludzieeeeeeee bez spamowania z linkami po wszystkich innych ....

Posted

Witam,

Czy ktoś podpowie jak dodać program kon-boot do np. ostatniej wersji Sergei'a? Autor nie wiedzieć czemu zrezygnował z dodawania tego programiku, a mi by sie przydał.

Jeszcze jedno: czy pendrive 8-gigowy wystarczy do zainstalowania wersji x86?

@Tapatalk

Posted

Wytłumaczcie mi jak to możliwe, że ten LIVECD tak szybko piorunem się uruchamia? Przecież inne peny z innym softem ładuje bardzo długo, a to expresem aż się dziwie czy to jest jakaś ściema - już nim zrobiłem kopie partycji trzema programami z listy: Acronis True Image, AOMEI Backupper, Image for Windows. Mam nadzieje, że jak padnie system to któryś przywróci - bo ostatnio używałem Ghosta ale on teraz szaleje.

Posted

A powiedz - po co Ci zmiana języka

źeby mógł ci po polsku wytłumaczyć dlaczego nie dostaniesz od niego białej strzałki na zielonym tle

Posted

Witam. Chodzi mi o PE sergieja - nie mam wi-fi. Napisał że aby mieć wi-fi należy wrzucić sterownik do wi-fi w sekcji drivers.

Mam kartę asus pce-ac68 i mam do niej sterownik- ale nie wiem co z tym zrobić- folder ze sterownikiem ma wiele różnych folderów i plików-nie wiem co wrzucić do tej sekcji -drivers- aby na tym PE działało wi-fi ?

Posted
16 godzin temu, zbigniew59 napisał:

Witam. Chodzi mi o PE sergieja - nie mam wi-fi. Napisał że aby mieć wi-fi należy wrzucić sterownik do wi-fi w sekcji drivers.

Mam kartę asus pce-ac68 i mam do niej sterownik- ale nie wiem co z tym zrobić- folder ze sterownikiem ma wiele różnych folderów i plików-nie wiem co wrzucić do tej sekcji -drivers- aby na tym PE działało wi-fi ?

Tak z Ciekawości po co ci na nim wi-fi ?

Wrzuć se sterownik bezpośrednio i zainstaluj z inf 

Posted
2 minuty temu, Portalnet napisał:

czy to pewne ? dlaczego rezygnuje z angielskiej ?

Jest pewne. Tu pisze że koniec wersji angielskiej [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

A kończy z tym dlatego bo małe wsparcie pieniężne od użytkowników ma i jest to nieopłacalne

Oczywiście wersja rosyjska będzie kontynuowana

Posted
1 minutę temu, MARCIN_ZIOMEK napisał:

Jest pewne. Tu pisze że koniec wersji angielskiej [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

A kończy z tym dlatego bo małe wsparcie pieniężne od użytkowników ma i jest to nieopłacalne

Oczywiście wersja rosyjska będzie kontynuowana

szkoda bo dobry pakiet :)

Posted

Witam.

Korzysta ktoś może z ostatniej wersji WIN PE ?

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Mam problem z programami MS-DOS.

Nie mam Kon Boota i kilku innych programów.

Gdzie może być problem?

W pliku menu.lst jest ten wpis.

Posted
3 godziny temu, Sn4Q napisał:

jak dodać do rozruchu kilka obrazów windows

Nie wiem czy dobrze zrozumiałem, może będzie dobry program Yumi, tu mi go polecili

Posted

Dla tych co się boją strony sergieja-skan strony na virus total-[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

YUMI na uefi nie za bardzo działa. Inne dobre - Easy2Bot oraz  AIO_Boot - strona - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Do  Easy2Bot - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Polecam AIO BOOT - na najnowszych płytach z uefi działa bardzo dobrze.

-