razor1995 Posted December 15, 2016 Report Posted December 15, 2016 Mógłby jeszcze Kon-Boot'a dodać, bardzo przydatne narzędzie Szukam sposobu, żeby dopisać go sobie samemu, ale nie umiem rozpracować boot-menu Siergieja. Quote
Rudio Posted December 15, 2016 Report Posted December 15, 2016 Kon-Boot jest przecież (sprawdziłem wersję płytki z 28.04.2016), w menu startowym na dole:"Kon Boot for windows 2.5.0" Quote
a.kucharski Posted December 15, 2016 Report Posted December 15, 2016 Na odpalonym systemie Sergeia uruchamiam EasyBCD-Menu Górne "Plik"-u samej góry "Wybierz skład BCD"-wybieram w oknie Pena na której jest system Sergeia, wchodzę do katalogu SSTR i wybieram plik BCD. To jest menu rozruchowe Pena, można dodawać własne płytki LiveCD i usunąć niepotrzebne wpisy. Ja zawsze dodaje Norton GHost 15 ale nigdy nie udało mi się dodać czegoś na Linuxie. Z płytami WinPE nie ma żadnych problemów. Quote
a.kucharski Posted January 2, 2017 Report Posted January 2, 2017 NIE CHODZI O ZŁOŚLIWOŚĆ ale o dobrą narzędziówkę. NIE UMIEM tego zrobić, ale ci co tworzą WinPE powinni brać dobre przykłady z innych. Dobrą koncepcję. Quote
VACek Posted January 2, 2017 Report Posted January 2, 2017 NIE UMIEM tego zrobić, ale ci co tworzą WinPE powinni brać dobre przykłady z innych. Każdy jak robi winPE pod siebie a że udostępni na forum to tylko jego dobra wole, w sieci od groma poradników Quote
Mr.T Posted January 2, 2017 Report Posted January 2, 2017 Niech jakiś polski WinPE ma ładowanie sterowników jak na płycie Sergeia Strelca. Pomarzyć można. Nie jestem złośliwy ani nic ale jak widze ten sam tekst w 4 roznych tematach to mi sie cisnienie podnosi Temat z programem jest, jest Podnieciłeś sie spoko nic mi do tego tylko nie rob SPAMUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU !!! A co do zrobienia działaj jak j zrobilem pierwszego z programami to ciagle bylo jak to usunac jak tamto usunac a moze to dodac a moze tamto cieszysz sie bo trafiles cos pod siebie a 70% ludzi to oleje jak znam zycie bo im bedzie potrzebne cos innego inne softy i wogole i jeszcze raz mowie takie tematy na forum jak najbardziej ale ludzieeeeeeee bez spamowania z linkami po wszystkich innych .... Quote
radex324 Posted January 11, 2017 Report Posted January 11, 2017 Jak kolega stworzył te menu z wyborem? Ono jest genialne Quote
martinii Posted February 25, 2017 Report Posted February 25, 2017 Witam, Czy ktoś podpowie jak dodać program kon-boot do np. ostatniej wersji Sergei'a? Autor nie wiedzieć czemu zrezygnował z dodawania tego programiku, a mi by sie przydał. Jeszcze jedno: czy pendrive 8-gigowy wystarczy do zainstalowania wersji x86? @Tapatalk Quote
Guest koper Posted August 28, 2017 Report Posted August 28, 2017 Wytłumaczcie mi jak to możliwe, że ten LIVECD tak szybko piorunem się uruchamia? Przecież inne peny z innym softem ładuje bardzo długo, a to expresem aż się dziwie czy to jest jakaś ściema - już nim zrobiłem kopie partycji trzema programami z listy: Acronis True Image, AOMEI Backupper, Image for Windows. Mam nadzieje, że jak padnie system to któryś przywróci - bo ostatnio używałem Ghosta ale on teraz szaleje. Quote
adamkon Posted January 15, 2018 Report Posted January 15, 2018 jest po angielsku/polsku? Angielsku ... , a po polsku jak sobie zrobisz ( to takie łatwe ... ) Quote
MaJoNeZ630 Posted January 15, 2018 Report Posted January 15, 2018 Wiem że łatwe ale nie potrzebuje polskiego po prostu chciałem się upewnić czy nie jest po rosyjsku Quote
P1O Posted January 16, 2018 Report Posted January 16, 2018 Dorzucam do tego 3 elementy z obrazu Hiren's BootCD + kilka apek portable i powstaje prawdziwy szwajcarski scyzoryk. Quote
razor1995 Posted January 16, 2018 Report Posted January 16, 2018 jest po angielsku/polsku? Jest po Angielsku i ROsyjsku, przy czym ruska wersja jest trochę częściej aktualizowana. Quote
krasnal145 Posted February 12, 2018 Report Posted February 12, 2018 Wie ktoś może czy idzie zapisać sesje tak jak to można zrobić w Parted Magic? Quote
Guest Posted March 27, 2018 Report Posted March 27, 2018 A powiedz - po co Ci zmiana języka źeby mógł ci po polsku wytłumaczyć dlaczego nie dostaniesz od niego białej strzałki na zielonym tle Quote
arthurpl Posted May 23, 2018 Report Posted May 23, 2018 Siergiej właśnie poinformował, że nie będzie więcej wersji anglojęzycznych Powód: b.prosty - kasa, liczył na donations, a wyszła kupa... Quote
Guest Posted June 22, 2018 Report Posted June 22, 2018 Witam. Chodzi mi o PE sergieja - nie mam wi-fi. Napisał że aby mieć wi-fi należy wrzucić sterownik do wi-fi w sekcji drivers. Mam kartę asus pce-ac68 i mam do niej sterownik- ale nie wiem co z tym zrobić- folder ze sterownikiem ma wiele różnych folderów i plików-nie wiem co wrzucić do tej sekcji -drivers- aby na tym PE działało wi-fi ? Quote
VACek Posted June 23, 2018 Report Posted June 23, 2018 16 godzin temu, zbigniew59 napisał: Witam. Chodzi mi o PE sergieja - nie mam wi-fi. Napisał że aby mieć wi-fi należy wrzucić sterownik do wi-fi w sekcji drivers. Mam kartę asus pce-ac68 i mam do niej sterownik- ale nie wiem co z tym zrobić- folder ze sterownikiem ma wiele różnych folderów i plików-nie wiem co wrzucić do tej sekcji -drivers- aby na tym PE działało wi-fi ? Tak z Ciekawości po co ci na nim wi-fi ? Wrzuć se sterownik bezpośrednio i zainstaluj z inf Quote
MARCIN_ZIOMEK Posted July 2, 2018 Report Posted July 2, 2018 Teraz będzie tylko ruska wersja winpe 10 od sergeia Quote
Portalnet Posted July 8, 2018 Report Posted July 8, 2018 W dniu 2.07.2018 o 13:19, MARCIN_ZIOMEK napisał: Teraz będzie tylko ruska wersja winpe 10 od sergeia czy to pewne ? dlaczego rezygnuje z angielskiej ? Quote
MARCIN_ZIOMEK Posted July 8, 2018 Report Posted July 8, 2018 2 minuty temu, Portalnet napisał: czy to pewne ? dlaczego rezygnuje z angielskiej ? Jest pewne. Tu pisze że koniec wersji angielskiej [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] A kończy z tym dlatego bo małe wsparcie pieniężne od użytkowników ma i jest to nieopłacalne Oczywiście wersja rosyjska będzie kontynuowana Quote
Portalnet Posted July 8, 2018 Report Posted July 8, 2018 1 minutę temu, MARCIN_ZIOMEK napisał: Jest pewne. Tu pisze że koniec wersji angielskiej [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] A kończy z tym dlatego bo małe wsparcie pieniężne od użytkowników ma i jest to nieopłacalne Oczywiście wersja rosyjska będzie kontynuowana szkoda bo dobry pakiet Quote
kac222 Posted July 17, 2018 Report Posted July 17, 2018 Witam. Korzysta ktoś może z ostatniej wersji WIN PE ? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Mam problem z programami MS-DOS. Nie mam Kon Boota i kilku innych programów. Gdzie może być problem? W pliku menu.lst jest ten wpis. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
blazejwiecha Posted July 26, 2018 Report Posted July 26, 2018 2 godziny temu, M4T napisał: Mi normalnie pobiera ze strony siergieja P.S Polecam IDM znaleziony link co działa jeszcze z mega [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
Sn4Q Posted April 2, 2019 Report Posted April 2, 2019 Witam, podpowie ktoś jak dodać do rozruchu kilka obrazów windows? Chciałbym mieć wszystko zintegrowane. Quote
remil Posted April 2, 2019 Report Posted April 2, 2019 3 godziny temu, Sn4Q napisał: jak dodać do rozruchu kilka obrazów windows Nie wiem czy dobrze zrozumiałem, może będzie dobry program Yumi, tu mi go polecili [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
Guest Posted April 2, 2019 Report Posted April 2, 2019 Dla tych co się boją strony sergieja-skan strony na virus total-[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] YUMI na uefi nie za bardzo działa. Inne dobre - Easy2Bot oraz AIO_Boot - strona - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Do Easy2Bot - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Polecam AIO BOOT - na najnowszych płytach z uefi działa bardzo dobrze. - Quote
Recommended Posts