s3ba__ Posted April 30, 2016 Report Share Posted April 30, 2016 Natrafiłem w sieci na nową wersję livecd z dołączonymi ciekawymi programami.Jak na razie sprawdziłem na Virtualboxie, programy działają, windows PE startuje.Zachęcam do przetestowania. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
a.kucharski Posted May 12, 2016 Report Share Posted May 12, 2016 Płyta rewelacyjna. Wszystkie inne mogą się schować. Wielkie dzięki [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] szwejq2 likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
s3ba__ Posted May 12, 2016 Author Report Share Posted May 12, 2016 Płyta rewelacyjna. Wszystkie inne mogą się schować. Wielkie dzięki [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Podziękowania nie należą się mnie tylko pewnemu rosjaninowi, który zaimplementował w niej masę oprpgramowania. Cieszę się, że mogłą się przydać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
a.kucharski Posted May 13, 2016 Report Share Posted May 13, 2016 Wiem Siergiejowi Strelcowi. Zdolny gosc. Pracuje teraz na tym systemie 3 godziny dlatego nie mam polskich liter. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VACek Posted May 13, 2016 Report Share Posted May 13, 2016 Jest to wersja 32 czy 64bitowa ?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
a.kucharski Posted May 13, 2016 Report Share Posted May 13, 2016 Ja mam 64 bitowa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VACek Posted May 13, 2016 Report Share Posted May 13, 2016 Ja mam 64 bitowa. Oks dobra czas po testować na żywym organizmie. Powiem tak za duo napchane programow i sporo opcji nie dziala niestety. np zmiana jezyka, panel sterowania itp Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamkon Posted May 13, 2016 Report Share Posted May 13, 2016 Oks dobra czas po testować na żywym organizmie. Powiem tak za duo napchane programow i sporo opcji nie dziala niestety. np zmiana jezyka, panel sterowania itp A powiedz - po co Ci zmiana języka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VACek Posted May 13, 2016 Report Share Posted May 13, 2016 A powiedz - po co Ci zmiana języka a po to że polskie znaki nie działają z przyzwyczajenia pisze z polskimi a zamiast tego puste miejsce i to jest niefajne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
a.kucharski Posted May 13, 2016 Report Share Posted May 13, 2016 To prawda ze przydala by sie polska klawiatura programisty. Można dodawać własne programy portable w języku polskim. Skryptem bat można skasować ikony na pulpicie i zastąpić je własnymi już w języku polskim. Jak to zrobić, może ktoś umie ? - z normalnego win10x64 pobrać odpowiednie pliki językowe i sktyptem bat na automacie podmienić je do Boot X:\ jednym kliknięciem po uruchomieniu systemu z pena. Siergiej umieścił kilka klawiatur oczywiście bez polskiej SZKODA. Podam kilka przykładów: Kasowanie ikony z pulpitu plikiem.bat: del "X:\Users\Default\Desktop\disk2vhd.lnk" Dodanie skrótu do Opery PL portable na pulpit: copy "D:\AK\lnk\Opera.lnk" "X:\Users\Default\Desktop\" Mówię oczywiście o jednym skrypcie.bat który w kilka sekund przygotuje pulpit do pracy. Programy Siergieja niepotrzebne można skasować. Minstall można dopasować do swoich potrzeb, pousuwać niepotrzebne wpisy i dodać własne skróty. Jeszcze tak modyfikowalnej w prosty sposób wersji nie spotkałem. Za pomocą programu AutoHotkey Portable oraz skryptu mam polskie litery. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
P1O Posted May 14, 2016 Report Share Posted May 14, 2016 To jest system narzędziowy tak, jak Hiren´s BootCD. Zmiana języka, czy otoczenie sieciowe są tu sprawą trzeciorzędną. Na pewno nie jest to system do codziennej pracy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
a.kucharski Posted May 14, 2016 Report Share Posted May 14, 2016 Oczywiście że system narzędziowy. Miło jednak mieć swoje sprawdzone programy na innym zepsutym systemie do naprawy. Używając EasyBCD na uruchomionym Systemie można dodawać do rozruchu inne płyty narzędziowe WinPE a nieużywane wykasować. Ja dodałem na dzień dobry: - Symantec-SRD-2013 - Wondershare_LiveBoot_2012 - Partition_Assistant_WinPE - Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam90 Posted June 19, 2016 Report Share Posted June 19, 2016 Przyda się taka płytka, pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
saheta Posted August 4, 2016 Report Share Posted August 4, 2016 Witam wszystkich użytkowników win.pl Na wstępie potwierdzam znakomitość serii płytek Sergieja i ich wartość użytkową, testowałem na żywych organizmach, były to laptopy z walniętymi patycjami systemowymi Win8.1,Win7 oraz walniętą funkcją recovery ustawień fabrycznych(postaci systemu ze sklepu OEM), Bardzo funkcjonalny zestaw narzędzi dosłownie skuteczny, Dla początkujących z naprawami swojego systemu jak również dysku twardego zalecam uważne stosowanie tego narzędzia(płytki samostartującej), a wręcz poszukanie na google lub youtube tutoriali i instrukcji jak tych programów używać. Nie odpowiednie ich użycie wiadomo grozi bezpowrotnie stratą oryginalnego systemu recovery z partycji ukrytej bądź uszkodzeniem dysku twardego, W załczeniu link do wszystkich edycji Siergieja Strielca w tym najnowszych bezpośrednio z jego strony [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Dorzucam link do najnowszej wersji: WinPE8.0 (x86/Native x86) WinPE10 (x64) Segei Strelec 2016.06.07 English version [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
a.kucharski Posted September 20, 2016 Report Share Posted September 20, 2016 Na marginesie to bym zrobił zrzutkę żeby mu zapłacić za polską wersję językową. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
a.kucharski Posted September 23, 2016 Report Share Posted September 23, 2016 Sergei chyba wyzdrowiał bo wypuścił 29 września nową wersję ale po rusku. Czekam na nową wersję po angielsku choć cały czas się zastanawiam czy to ma sens ciągłe skakanie po tych modyfikacjach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
a.kucharski Posted October 7, 2016 Report Share Posted October 7, 2016 W sam raz na weekend. Powinien być zrobiony w WinClubie dział "Polskie poprawki i ulepszenia do płyty" Sergeia. Zachęcam. Po testach: Został dodany program 78setup. Z poziomu WinPE można uruchomić instalatory Windows do Win 10 włącznie. Przetestowałem Windows 10x64. Są dwie opcje albo z obrazu iso albo z rozpakowanego iso. Z obrazu miałem niepowodzenie, z rozpakowanego pełen sukces. KONCEPCJA PŁYTY W MOIM ODCZUCIU JEST PRAWIDŁOWA. 1. URUCHOMIĆ SYSTEM - NIE ŁADOWAĆ PROGRAMÓW RAZEM Z SYSTEMEM BO I PO CO. 2. URUCHAMIAĆ PROGRAMY Z PENA MAJĄC MOŻLIWOŚĆ ZAPISU USTAWIEŃ. Większość programów Sergeia są uruchamiane z pena, można skasować nieużywane i zwolnić miejsce. Mała UWAGA: Na płycie Sergeia programy się uruchamiają nie jak na innych Modyfikacjach co chwila wywalają się błędy. 3. MINSTALL NA PULPICIE ZAŁATWIA SPRAWĘ SKRÓTÓW DO PROGRAMÓW lub użycie skryptu .bat do modyfikacji Pulpitu, wpisów do rejestru. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
a.kucharski Posted October 12, 2016 Report Share Posted October 12, 2016 W wolnych chwilach piszę skrypt .bat ustawiając Pulpit i programy do własnych potrzeb. W tym miejscu stopniowo będę skrypt uzupełniał w skróconej oczywiście formie po jednym wpisie danego typu z komentarzem. Plik nazwałem "IkonyPulpitu.bat" ale uruchamiam go skryptem który ma taki wpis: "D:\AK\Prg\Hstart_4.2-bin\hstart.exe" /NOCONSOLE "D:\AK\IkonyPulpitu.bat" Zawartość pliku "IkonyPulpitu.bat" rem Powoduje włączenie lub wyświetlenie poleceń zamieszczonych w programie wsadowym @echo off rem Usuwa ikon pulpitu które mnie nie interesują del "X:\Users\Default\Desktop\disk2vhd.lnk" rem Uruchamia program NetworkIndikator start /B Prg\NetworkIndicator\NetworkIndicator.exe rem Uruchamia program dzięki któremu mam polskie litery start /B Prg\AutoHotkey\Auto.exe rem Nowe wpisy do rejestru do programów Regedit.exe /s "Prg\Rufus\Akeo Consulting.reg" rem Kopiuje skrót na Pulpit do polskiej wersji Opery copy "D:\AK\lnk\Opera 12.lnk" "X:\Users\Default\Desktop\" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
m4s Posted October 13, 2016 Report Share Posted October 13, 2016 Po co Ci hstart? po to tylko aby było wykonane jako ukryte? Nie lepiej wywołać bata z parametrem /Min? Po uruchomieni zminimalizuje go do paska zadań Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
a.kucharski Posted October 13, 2016 Report Share Posted October 13, 2016 Tak, chciałem ukryć wykonywanie skryptu ale mogło by być też twoją metodą m4s. Czy mógłbyś dopisać przykład użycia, czy to ma być tak ? Zamiast tego: "D:\AK\Prg\Hstart_4.2-bin\hstart.exe" /NOCONSOLE "D:\AK\IkonyPulpitu.bat" To: start /B /min "D:\AK\IkonyPulpitu.bat" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
m4s Posted October 13, 2016 Report Share Posted October 13, 2016 Kiedyś korzystałem z hstart ale porzuciłem go na rzecz 7zipa. start D:\AK\IkonyPulpitu.bat /min gumzer likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
a.kucharski Posted October 13, 2016 Report Share Posted October 13, 2016 Dzięki za przykład, po pracy go wypróbuję, ale nie rozumiem "porzuciłem go na rzecz 7zipa". Czy HStart nie jest tylko do uruchamiania z różnymi opcjami. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
m4s Posted October 13, 2016 Report Share Posted October 13, 2016 Porzucenie na rzecz 7zipa to tworzenie własnych instalek za pomocą7zipa [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
a.kucharski Posted October 13, 2016 Report Share Posted October 13, 2016 AHA SFX, tak tego się muszę nauczyć. Programy Sergeia tak są robione i to by mi się przydało do modyfikacji. Czyli: Rozpakować, dodać polski language, ustawić na polski plik .ini i spakować i mamy (chyba) gotowca w polskiej wersji językowej. Uczę się więc HELP. Pobrałem 7z920x32, 7z920_extra oraz 7z SFX Builder Wypakowałem Operę 11.64 portable z płyty Sergeia, dodałem do niej Locale pl i ustawiłem Operę na polski i stronę startową. Chciałbym ją teraz z powrotem spakować do SFX, ale nie umiem a warto bo Oryginał zajmuje 13,3 MB a rozpakowany 37,1 MB. W miarę wolnego czasu Pomóżcie jak to zrobić. Jak ktoś umie ??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
a.kucharski Posted November 4, 2016 Report Share Posted November 4, 2016 I co nikt nie napisze jak to zrobić ??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
m4s Posted November 4, 2016 Report Share Posted November 4, 2016 A nie prościej edytować tą poprzednia instalkę 7zipem i podmienić zawartość archiwum? Po co wyważać drzwi skoro klucz leży na parapecie... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
a.kucharski Posted November 4, 2016 Report Share Posted November 4, 2016 Co racja to racja, tak też próbowałem ale na przykładzie Opery zadania były takie. Uruchamiam, podmieniam język, ustawiam szybkie wybieranie stron, instaluję wtyczki które chcę i co tam jeszcze przyjdzie mi do głowy. Na koniec robisz plik (pakujesz do SFXa). Praca wykonana. Jeśli umiesz to spakować to napisz jak to zrobić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
m4s Posted November 4, 2016 Report Share Posted November 4, 2016 Ale po co pakować? Otwierasz 7zipem archiwum ze starą wersja opery, i po prostu usuwasz wszystko i wklejasz Swoją zawartość, genialne w prostocie. Jak nie wiesz jak otworzyć do edycji stare archiwum to prawoklik na starym archwium / &zip / Otwórz archiwum i już masz jak na widelcu to co jest w środku i usuwasz całą zawartość i wklejasz Swoje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ziloth Posted December 6, 2016 Report Share Posted December 6, 2016 Ja tam od dawna tego używam i jest spoko. Wrzuciłem na kartę SD i co potrzebuję to robię. Hiren's CD już dawno wypadł za burtę.bul,bul.bull.....toż to był 2012 rok! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arcachon Posted December 15, 2016 Report Share Posted December 15, 2016 Podziękowania nie należą się mnie tylko pewnemu rosjaninowi, który zaimplementował w niej masę oprpgramowania. Cieszę się, że mogłą się przydać. Znakomita "narzędziówka". Strelcow w najnowszej wersji zrobił na 2 systemy (x86, x64). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts