Jump to content

Toshiba Satellite (mocne obciążenie) problem...

Recommended Posts

Posted

Witam mam problem potrzebuję szybkiej interwencji.

Opiszę problem mam problem z Laptopem Toshiba Satellite

Otóż,brat cioteczny miał windows 10 oryginalną tylko usunąłem telemetrię.

Widocznie nie zna się na rzeczy i musiał ściągnąć jakieś wira tylko nie wiadomo jakiego... 2 brat cioteczny podejrzewa,że jest to koparka bitcoin bo zamulał mu całego neta jak był podłączony do ich sieci.

Otóż problem jest taki często sypie niebieskimi bluescreenami windows 10 oryginalny sciagniety przez oficjalnego media create tool

wczoraj zainstalowałem windows 8.1 ale znów blue screeny.

Blue screeny tego typu : [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Wczoraj też podłączyłem do prądu lapka ikonka,że jest podłączone ładowanie jest i ekran jest ustawiony 100% jasności nic nie ruszam nagle ikona pokazuje się,że lapek tak jakby nie był podłączony do ładowarki i,że pozostało ok. 10% baterii i oczywiście zniża się jasność ekranu.

Dzisiaj podłączyłem do innego kontaktu w innym pokoju laptop włączam a nagle jest takie duże obciążenie komputera kontrolki święca się tak jakby laptop był podłączony do zasilania, cały czas chodzi wentyl na dużych obrotach, wyłącznik od laptopa nie działa,ekran jest czarny... Chodzi o to co mam zrobić w takiej sytuacji wyjąć baterię? czekać aż się rozładuję? baterii było 10% wczoraj.

Co o tym myślicie?? Dodam,że laptop spadł z ok. wysokosći 8-9 metrów ale został naprawiony przez kolegę mojego brata ciotecznego.

Posted

jest to koparka bitcoin

koparka.jpg

sypie niebieskimi bluescreenami

Widziałeś kiedyś bluescreeny innego koloru, niż niebieski ?

Blue screeny tego typu

Konkretnie ten sam kod błędu ?

lapek tak jakby nie był podłączony do ładowarki i,że pozostało ok. 10% baterii i oczywiście zniża się jasność ekranu

?

Obstawiam padnięte gniazdo ładowania.

Dodam,że laptop spadł z ok. wysokosći 8-9 metrów ale został naprawiony przez kolegę mojego brata ciotecznego.

czy kolega twojego brata ciotecznego jest profesjonalistą ?  Co zrobił konkretnie z tym kompem ?

Na 99% po upadku z 9 metrów padnie płyta główna i matryca, pozostaje ich wymiana, ale i to nie daje gwarancji, że wszystko będzie ok.

Niestety Twój opis problemu jest tak wymijający, że najistotniejsza w nim jest koparka i brat cioteczny :trollface:

Posted

Dobra nawet nie probóje włączać panowie :P narazie ;)

Problem szybko i bezproblemowo rozwiązany  :trollface:

Posted

Wiadomość wygenerowana automatycznie.
Ten temat został zamknięty..

Z powodu: Problem rozwiązany ;)

Jeśli się z tym nie zgadzasz, możesz zgłosić ten post do administracji, używając opcji "Zgłoś".

Pozdrawiamy zespół Winclub.pl

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information