IDemBoy Posted April 5, 2016 Report Posted April 5, 2016 Witam. Około 12/13 po wypłacie, chciałbym wziąć na abonament telefon Iphone 6s 16GB, czy opłaca się go wziąść, bo jest w nim takiego czego nie ma w innych telefonach, polecacie? Quote
VACek Posted April 5, 2016 Report Posted April 5, 2016 Czy jest sens płacić tylko za markę ? Odpowiedz sobie sam Quote
IDemBoy Posted April 5, 2016 Author Report Posted April 5, 2016 ale żaden inny telefon nie ma ios a podoba mi się strasznie ten system . Quote
VACek Posted April 5, 2016 Report Posted April 5, 2016 System jak system dla mnie pośladków nie urywa. Quote
AbRaKaDaBra__ Posted April 5, 2016 Report Posted April 5, 2016 mi się w ogóle nie podobają Iphony i iOS kto co woli LG V10 w wersji bialo złotej mi sie podoba teraz : D Quote
P.47 Posted April 5, 2016 Report Posted April 5, 2016 Ja bym też polecił iOS trochę u znajomych korzystałem,na razie nie mam żadnego z tych tel bo mam Windows 10 Mobile oraz lumie Quote
deco164 Posted April 5, 2016 Report Posted April 5, 2016 Ja mam Lumie 535 na win 8.1 i śmiga dobrze a drugi mam Honor 5x na CM 13 Quote
MadDragory Posted April 5, 2016 Report Posted April 5, 2016 Cześć , Tak szczerze to nie warto brać " Iphone 6s 16GB " . Dlaczego Nie : - Płaci się za markę - Za te pieniądze powinien być bez wad ( nie tylko Iphone ) - 16 gb pamięci to za mało ( zabraknie pamięci ) - Cena - Brak slotu na karty pamięci - Ograniczenia systemu - Dla mnie słabe słuchawki w zestawie Zastanów się czy chcesz tylko dlatego że ma inny system (os ) i płacić za markę . Quote
damian5142 Posted April 5, 2016 Report Posted April 5, 2016 Mi tak samo nie podoba się system ios, posiadam w tej chwili galaxy s5 ( od roku) i sprawdza się znakomicie, nawet o niego dbam praktycznie 0% śladów używania, kupiłem szybkę ochronną jak i folie do niego, więc polecam, a niektórzy mówili mi że samsung to nie jest aż takim pro telefonem Quote
kamil246 Posted April 5, 2016 Report Posted April 5, 2016 Witam. Około 12/13 po wypłacie, chciałbym wziąć na abonament telefon Iphone 6s 16GB, czy opłaca się go wziąść, bo jest w nim takiego czego nie ma w innych telefonach, polecacie? Brat ma, więc trochę o nim wiem Osobiście kupił bym iphone ale trochę szkoda mi wydać tyle pięniedzy na telefon. Co do samego telefonu 16 gb to będzie trochę mało pamięci, aparat i ekran są bardzo dobre a system i internet nie zawiesza się. Dźwięk w słuchawkach też jest dobrej jakości. Na brak aplikacji na iphone nie ma co narzekać, jednak niektóre aplikacje, które na androidzie są darmowe na ip są płatne, nie jest ich dużo ale zdarzają się. Po prostu jest to telefon dla zwykłego użytkownika, który chce mieć bezproblemowy telefon (oczywiście pomijam incydenty np. z wymianą czujnika touch id). A i argumenty typu przepłacanie za markę itd. są trochę nie trafione. Wiadomo, za każdą znaną markę się dopłaca, ale tutaj otrzymujemy produkt bardzo dobrej jakości. Quote
VACek Posted April 5, 2016 Report Posted April 5, 2016 Jeśli już się uprzesz na ten telefon to zalecam wykupienie dodatkowego ubezpieczenia Quote
Gesiu_15 Posted April 5, 2016 Report Posted April 5, 2016 Kup coś od Sony aktualnie Z3 i jestem zadowolony , kupiłem nowy zero problemów i trzeba umieć szanować telefon to nie cegła Quote
AbRaKaDaBra__ Posted April 5, 2016 Report Posted April 5, 2016 polecam poczytac komentarze co do iphona 6 jest też xd [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
Obuch Posted April 7, 2016 Report Posted April 7, 2016 Widzę, że wypowiadają się osoby, które używały chwilę czyjegoś sprzętu na iOS. Ja też miałem okazje używać iPhone 5c w czasie przerw między seriami na siłce Spodobał mi się, a później miałem wybór między Samsungiem Galaxy s5, a iPhone 5c. Wybrałem sprzęt od Apple i przyznam, że to był mój pierwszy i ostatni iPhone. Wykonany jest całkiem dobrze i tu dowalić się nie można, chodzi też sprawnie. W czym problem? Wcześniej używałem sprzętu na androidzie i byłem mocno przyzwyczajony do jego funkcjonalności. Nie wiedziałem, że zgranie muzyki na telefon może być aż tak problematyczne. Audiofilem nie jestem, niestety takiego wyczulonego słuchu nie mam, natomiast bardzo lubię gdy "dobrze muzyka gra" i dlatego nie słucham muzyki w formacie mp3, a flac. Okazało się, że w iOS stawia na "ułatwianie" wszystkiego użytkownikowi i dla przykładu nie kopiuje się plików z kompa na iPhona od tak sobie, zwyczajnie jak to na androidzie. Trzeba mieć do tego oprogramowanie, a konkretnie do muzyki, program iTunes. Jak się okazało iTunes nie pozwala na przenoszenie na iUrządzenie muzyki w formacie flac i wave. Można uszukać przeznaczenie za pomocą programu iTools (to nie jest program od Apple), ale i tak musimy mieć odtwarzacz obsługujący taki format muzyki, a jedyny taki w AppStore jest płatny. To płacimy? Dodam przy okazji, że wiele programów darmowych na androida jest płatne na iOS. Piracenie aplikacji nie jest takie proste, jak na androidzie, nie możemy od tak pobrać instalatora aplikacji i zainstalować... . Kolejna sprawa to aparat. Ten chodzi dobrze, nie tnie ni nic, ale jakość zdjęć też nie powala. Piszę o tym bowiem zapewne nie każdy w Was jest świadom, że tak właśnie jest. Znacznie lepszym wyborem pod tym kątem byłby LG Nexus X5, lub OnePlus 2. Brak slotu na kartę SD. Niby nic, ale... System Apple wcale tak lekko nie waży, jak chodzi. Firmware - iOS 9.3 do 5c waży 1,58 GB (i co aktualizacje, coraz więcej) , aplikacje również grubo ponad tonę... [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Dużo nie mam aplikacji, a jak widać miejsca zapchane dużo, warto też wspomnieć o tym "inne". Za ch*ja nie wiem co tam siedzi, ale wiem, że wyczyścisz to dopiero zerowaniem systemu. Niby to pamięć cache, którą czyszczę za pomocą battery doctor, ale bezskutecznie. Tak więc jak iPhone to wersja z większą ilością pamięci, a to są koszty. Trzeba też brać pod uwagę fakt, że brak wsparcia od Apple = koniec aktualizacji. W przypadku androida, mamy też wsparcie z strony developerów na XDA. To byłoby na tyle z mojej strony, po za tym chodzi dobrze, no może po za faktem, że AppStore chodzi jak kupa w porównaniu do android marketu . Quote
MadDragory Posted April 7, 2016 Report Posted April 7, 2016 Widzę, że wypowiadają się osoby, które używały chwilę czyjegoś sprzętu na iOS. Ja też miałem okazje używać iPhone 5c w czasie przerw między seriami na siłce Spodobał mi się, a później miałem wybór między Samsungiem Galaxy s5, a iPhone 5c. Wybrałem sprzęt od Apple i przyznam, że to był mój pierwszy i ostatni iPhone. Wykonany jest całkiem dobrze i tu dowalić się nie można, chodzi też sprawnie. W czym problem? Wcześniej używałem sprzętu na androidzie i byłem mocno przyzwyczajony do jego funkcjonalności. Nie wiedziałem, że zgranie muzyki na telefon może być aż tak problematyczne. Audiofilem nie jestem, niestety takiego wyczulonego słuchu nie mam, natomiast bardzo lubię gdy "dobrze muzyka gra" i dlatego nie słucham muzyki w formacie mp3, a flac. Okazało się, że w iOS stawia na "ułatwianie" wszystkiego użytkownikowi i dla przykładu nie kopiuje się plików z kompa na iPhona od tak sobie, zwyczajnie jak to na androidzie. Trzeba mieć do tego oprogramowanie, a konkretnie do muzyki, program iTunes. Jak się okazało iTunes nie pozwala na przenoszenie na iUrządzenie muzyki w formacie flac i wave. Można uszukać przeznaczenie za pomocą programu iTools (to nie jest program od Apple), ale i tak musimy mieć odtwarzacz obsługujący taki format muzyki, a jedyny taki w AppStore jest płatny. To płacimy? Dodam przy okazji, że wiele programów darmowych na androida jest płatne na iOS. Piracenie aplikacji nie jest takie proste, jak na androidzie, nie możemy od tak pobrać instalatora aplikacji i zainstalować... . Kolejna sprawa to aparat. Ten chodzi dobrze, nie tnie ni nic, ale jakość zdjęć też nie powala. Piszę o tym bowiem zapewne nie każdy w Was jest świadom, że tak właśnie jest. Znacznie lepszym wyborem pod tym kątem byłby LG Nexus X5, lub OnePlus 2. Brak slotu na kartę SD. Niby nic, ale... System Apple wcale tak lekko nie waży, jak chodzi. Firmware - iOS 9.3 do 5c waży 1,58 GB (i co aktualizacje, coraz więcej) , aplikacje również grubo ponad tonę... [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Dużo nie mam aplikacji, a jak widać miejsca zapchane dużo, warto też wspomnieć o tym "inne". Za ch*ja nie wiem co tam siedzi, ale wiem, że wyczyścisz to dopiero zerowaniem systemu. Niby to pamięć cache, którą czyszczę za pomocą battery doctor, ale bezskutecznie. Tak więc jak iPhone to wersja z większą ilością pamięci, a to są koszty. Trzeba też brać pod uwagę fakt, że brak wsparcia od Apple = koniec aktualizacji. W przypadku androida, mamy też wsparcie z strony developerów na XDA. To byłoby na tyle z mojej strony, po za tym chodzi dobrze, no może po za faktem, że AppStore chodzi jak kupa w porównaniu do android marketu . Nie używałem czyjegoś " iPhone " dla twojej wiadomości . Napisałem to co mnie zniechęciło i to czego później się dowiedziałem a o ich AppStore nie pisałem bo szkoda "gadać" . Quote
Setti96 Posted April 25, 2016 Report Posted April 25, 2016 A co powiesz na Xiaomi Redmi Note 3 Pro? Sam posiadam i fajny Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Quote
darkowal Posted April 25, 2016 Report Posted April 25, 2016 Jeśli chodzi o OS - Meizu MX4 Ubuntu Edition jest wyposażony w 5,36-calowy wyświetlacz, ośmiordzeniowy procesor MediaTek 6595, 2 GB RAM oraz akumulator o pojemności 3100 mAh. Oprócz tego ma dwa aparaty o rozdzielczościach 20,7 i 5 Megapikseli. Jest to zatem porządny sprzęt ze średniej półki. Jego sukces może zaprzepaścić cena, która wynosi aż 299 euro. W tej cenie dostępnych jest wiele zeszłorocznych flagowców, które mogą być bardziej interesujące dla klientów. Oprócz tego nie ma co się oszukiwać – Ubuntu na smartfonach to nisza, która zainteresuje niewielu. Zdaje się to akceptować też Canonical, który premierę nowego telefonu nazwał bym tylko “przygodą” jedyny w swoim rodzaju,nie dostępny na rynku telefon. Quote
Recommended Posts