Jakub Posted April 3, 2016 Report Posted April 3, 2016 Siema mam pytanie do was, jaką nawigację polecacie do samochodu ? Chciałbym kupić np aby nad morze jechać Z polskim softem najlepiej. Wiem że są Automapy , Here Maps ( bez neta ) i inne Zdaje się na wasze doświadczenie.
Mr.T Posted April 3, 2016 Report Posted April 3, 2016 szukaj cos Garmin [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
KAPSEL1309 Posted April 3, 2016 Report Posted April 3, 2016 ja polecam [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] uzywam 2 rok i wszystko ok , zainwestowałem w karte pamieci 8 gb i wrzuciłem Automape (wiadomo ze co kilka miesiecy wychodzi nowa ) najlepiej poszukac tzw. gotowca Automapy. nominalnie zainstalowana jest MapaMap TOP ,ale ja wole Automape Alleluja i do przodu
zaba44 Posted April 3, 2016 Report Posted April 3, 2016 Wszystko zależy czy chcesz bawić się w ręczne wgrywanie map czy wolisz żeby z automatu samo się aktualizowało przez program po podpięciu do komputera. Jeżeli stawiasz na wygodę aktualizacji to Garmin albo TomTom koniecznie w wersji z darmową aktualizacją. Pomyśl wtedy z jaką mapą masz zamiar kupić urządzenie (PL, Europa wschodnia, centralna albo cała) bo tylko do tych map masz tą aktualizację darmową. Jeżeli chcesz pobawić się we wgrywanie nieoficjalnych map to ja bym polecał Modecoma MX4 lub MX4 HD. Chodzą bezproblemowo, szybko wyznaczają trasę i szybko łapią fixa. Dodatkowo zestaw głośnomówiący bluetooth i transmiter FM wbudowany oraz 8GB pamięci wbudowanej. Ale lepiej i tak dokupić kartę microsd klasy 10 bo strasznie wolno wgrywają się mapy na tą wbudowaną pamięć.
piosylant Posted April 4, 2016 Report Posted April 4, 2016 U Tomtoma słabo z aktualizacjami, tzn. wychodzą często, ale np. na mapie z 11.2015 nadal nie widzę ronda, które ma już 3 lata. Na Garmina nie narzeka żaden z moich klientów, ale osobiście nie korzystam i nie mam zdania. Z Automapy korzystałem i złego słowa nie powiem. Najbardziej jednak polecam Here. Darmowa, mapy offline, dobrze nawiguje i można dla niej dać drugie życie nieużywanemu smartfonowi, więc darmowa x 2. Ponadto nie polecam korzystania z nawigacji na telefonie głównym (do rozmów). Miałem kilka takich sytuacji, że niecały kilometr od skrzyżowania lub gdzieś w centrum nieznanego miasta zadzwonił telefon. Ważna osoba - musiałem odebrać. W czasie rozmowy telefon nie nawiguje. Więc gdzie miałem skręcić?
brygada69 Posted April 4, 2016 Report Posted April 4, 2016 Polecam [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Ma odblokowanego windowsa więc można instalować dowolne mapy. Automapa jest jedną z najlepszych i można znaleźć w necie gotowca. Ponadto posiada wiele przydatnych funkcji i ma dobre parametry
VACek Posted September 22, 2016 Report Posted September 22, 2016 Wiadomość wygenerowana automatycznie. Ten temat został zamknięty.. Z powodu: Przestarzały Jeśli się z tym nie zgadzasz, możesz zgłosić ten post do administracji, używając opcji "Zgłoś". Pozdrawiamy zespół Winclub.pl
Recommended Posts