Jump to content

CHUWI VI8 PLUS - Tani i dobry tablet z Windows 10

Recommended Posts

Posted

Chciałbym przedstawić wam bardzo dobry i tani tablet za około 365zł.

Jest nim CHUWI VI8 PLUS.

chuwi-vi8-plus_03.jpg

Specyfikacja:

-Wymiary: 211,2 x 123,2 x 9,3 mm

-Waga : 350gram

-8-calowy wyświetlacz IPS TFT LCD o rozdzielczości 1280 x 800 pikseli

-czterordzeniowy Intel Atom x5-8300 1,44GHz (w trybie Turbo do 1,84GHz)

-2 GB DDR3

-32 GB pamięci eMMC

-slot na kartę pamięci MicroSD do 64 GB

-WiFi 802.11 b/g/n

-Bluetooth 4.0

-2 aparaty (przedni i tylni) 2mpx

-mini jack 3,5mm

-USB typ-C

-micro HDMI 1.4

-Windows 10

W zestawie jest tablet, ładowarka, przejściówka do ładowarki, kabel USB, instrukcja, gwarancja.

A oto mój filmik prezentujący ten tablet:

W kolejnym filmie mam zamiar zrobić testy.

Posted

siemka

juz dluzszy czas obserwuje i czytam o tym sprzecie i same pozytywy

i wlasnie sie nie moge zdecydowac , czy chuwi vi8    antek+win10

czy chuwi vi8 plus  sam win10   :rolleyes:

ps.gdzie kupiles za ta cene ?

i dlaczego ma win10 x32 ?   skoro ma 64bit procek

+ za film i testy :)

Posted

Ja kupiłem za 480zł wraz z dedykowanym etui i klawiaturą. (a sam tablet masz za około 365zł na aliexpress).

Lepiej brać ten z samym windowsem, podobno w tym z dualbootem nie działa wejście na kartę sd (w windowsie) i oczywiście bardzo mało wolnego miejsca zostaje,

już na tym z windowsem dla mnie mało miejsca jest, a co jakby jeszcze był wgrany android i gdzieś około 6gb by zabierało :)

A zawsze możesz sobie wgrać co chcesz :)

Dlaczego ma windows 32bitowy? Bo taki już był :D Ale to nawet dobrze, że jest 32bitowy bo mniej zużywa od 64bitowego. Nie tyle co ramu a miejsca na dysku.

Tu masz za około 375zł z darmową wysyłką: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Posted

W wersji bez "+" wszystko działa dobrze w dual os, żadnych braków ani pod andkiem ani windą.

Kwestia gustu, zmiany w V8i i Vi8+ są naprawdę kosmetyczne, procesor baytrail i cherrytrail (wydajność zbliżona, jednak grafika na korzyść cherrytrail), USB C w Vi8+ i to chyba tyle z różnic.

Vi8 dual boot był bardzo udany, o czym świadczą obecne ceny, VI8 jest droższy od VI8+:)

Poza tym jest już potwierdzone że VI8+ w kwietniu wyjdzie w wersji dual boot, czyli pewnie tak jak w przypadku VI8, starsze modele da się updateować do wersji dual.

Na dzień dzisiejszy, jeśli ktoś nie potrzebuje androida "na już" to nie ma co się pchać w VI8 bez plusa, bo co prawda niewiele, ale jednak Vi8+ jest poprostu nowocześniejszy.

Posted (edited)

Co do procka nawet jak jest procesor 64bitowy to gdy jest mniej niż 4gb ramu to zaleca sie system 32bitowy.

Ja bym brał tego z Andro i windowsem. 

Sam mam tabka z windą z 16gb dyskiem a wolnego mam 8gb od pierdół gier itp jest przecie karta pamięci :)

P.S 

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

posiadasz może ten tablet z dual botem bo mam pare pytań ?

Edited by M4TEUSZ
Posted

Ja kupiłem za 480zł wraz z dedykowanym etui i klawiaturą. (a sam tablet masz za około 365zł na aliexpress).

Lepiej brać ten z samym windowsem, podobno w tym z dualbootem nie działa wejście na kartę sd (w windowsie) i oczywiście bardzo mało wolnego miejsca zostaje,

już na tym z windowsem dla mnie mało miejsca jest, a co jakby jeszcze był wgrany android i gdzieś około 6gb by zabierało :)

A zawsze możesz sobie wgrać co chcesz :)

Dlaczego ma windows 32bitowy? Bo taki już był :D Ale to nawet dobrze, że jest 32bitowy bo mniej zużywa od 64bitowego. Nie tyle co ramu a miejsca na dysku.

Tu masz za około 375zł z darmową wysyłką: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

wolalbym w kaplecie , z  etui i szklo na ekran , klawiatura raczej mi zbedna 

Posted

i dlaczego ma win10 x32 ?   skoro ma 64bit procek

UEFI 32-bit zwykle w takim jest, mimo że CPU obsłuży 64 to UEFI już nie... i pupa blada.

ja mam Kiano Slimtab 8 Pro MS, nie narzekam. Do neta starcza.

Posted

Co do procka nawet jak jest procesor 64bitowy to gdy jest mniej niż 4gb ramu to zaleca sie system 32bitowy.

Ja bym brał tego z Andro i windowsem. 

Sam mam tabka z windą z 16gb dyskiem a wolnego mam 8gb od pierdół gier itp jest przecie karta pamięci :)

P.S 

posiadasz może ten tablet z dual botem bo mam pare pytań ?

wlasnie kolega koli84 ma chuwi bez plus ,a juz kilka dni piszemy ze soba odnosnie zakupu za granica zestawu :)

UEFI 32-bit zwykle w takim jest, mimo że CPU obsłuży 64 to UEFI już nie... i pupa blada.

ja mam Kiano Slimtab 8 Pro MS, nie narzekam. Do neta starcza.

a jak myslisz ten mod win10 nasz na tablet , da sie zaisntalowac na tego chuwi?

Posted

wlasnie kolega koli84 ma chuwi bez plus ,a juz kilka dni piszemy ze soba odnosnie zakupu za granica zestawu

Bo mi kurde na kopii androida zależy bo z tego co wyczytałem kontroler dotyku jest taki sam jak w moim tabie i dzięki czemu mógłbym sobie androida potestować.

Posted

Bo mi kurde na kopii androida zależy bo z tego co wyczytałem kontroler dotyku jest taki sam jak w moim tabie i dzięki czemu mógłbym sobie androida potestować.

aaaaaa , no to wal do niego na pw 

Posted

a jak myslisz ten mod win10 nasz na tablet , da sie zaisntalowac na tego chuwi?

Powinien działać (jest x86), ale nie wiem jak ze sterownikami. Musisz wszystkie zgrać sobie na zapas i dopiero instalować, bo tak to ciężko by było bez backupu :P

Posted

dzieki za info , nadal sie zastanawiam nad zakupem i wlasnie czytam ze ten tablet ma problemy sporadyczne z karta graficzna :/

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information