Jump to content

IBM t43 - Nie da się wgrać BIOS ani Embedded Controller

Recommended Posts

Posted

Witam posiadam kilka laptopów IBM t43 (windows xp 32bit) i chciałem w nich wgrać nowy BIOS 1.29 oraz Embedded Controller 1.06, przez ThinkPad BIOS update utility ale się nie da ponieważ po restarcie laptopa wyskakuje: The diskette in the default drive will not run on this system. Your system is now locked. To restart your system, press Ctrl+Alt+Del.

Aktualnie w laptopach jest BIOS 1.22 oraz Embedded Controller w wersji 1.03.

Może by dało się wgrać przez program WinPhlash? Tylko nie potrafię znaleźć BIOSa w formacie ".bak"

Jak wgrać BIOS i Embedded controller bez stacji dyskietek?
Może się da wgrać przez pendrive?

Posted

Możesz pobrać wersję non-diskiette i ją rozpakować.

Będzie tam plik IMG ok 1,5MB.

Możesz go na pena wypalić rufusem lub win32 Disk Imeger-em i spróbować z tego pena zabootować, ale nie dam Ci jakiejkowiek gwarancji że nie ucegli Ci lapków.

Posted

Z tego co ja widzę to pliki "non-diskiette" i "diskette" są plikami exe. Nie znalazłem tam pliku IMG.

support.lenovo.com/pl/pl/products/laptops-and-netbooks/thinkpad-t-series-laptops/thinkpad-t43

Posted

Załatwiłem sobie stację dyskietek i jakoś poszło instalowanie, ale mogłem wgrać Embedded Controller 1.05 (nie wiem dlaczego się nie da 1.06) i BIOSa najnowszego też nie da się wgrać, może trzeba wgrywać "pokolei" BIOSy.

Posted

Wiadomość wygenerowana automatycznie.
Ten temat został zamknięty..

Z powodu: Przestarzały

Jeśli się z tym nie zgadzasz, możesz zgłosić ten post do administracji, używając opcji "Zgłoś".

Pozdrawiamy zespół Winclub.pl

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information