Krychul Posted January 13, 2016 Report Posted January 13, 2016 Witam Mam LiveCD Windows 7 z tej strony(Win DreamOS-PE) chciałbym dodać program który od razu po uruchomieniu się wyświetli tylko nie wiem jak . Znalazłem na intranecie że trzeba skrypt napisać ale mi to nie działa czy jest jakiś inny sposób do dodania aplikacji do autostartu? Quote
razor1995 Posted January 13, 2016 Report Posted January 13, 2016 Tworzysz plik o nazwie autorun.inf takiej treści: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Gdzie nazwa.exe, to program, który chcesz uruchomić, a ikona.ico to jego ikona. Oczywiście plik autorun, ikona i program muszą być w głównym katalogu płyty Quote
Krychul Posted January 13, 2016 Author Report Posted January 13, 2016 Wielki dzięki za pomoc. Działa Quote
russle Posted June 11, 2016 Report Posted June 11, 2016 Witam wszsytkich! Ja, jak kolega wyżej chciałbym aby odpalał mi sie skrypt bat odrazu przy starcie systemu.Moglibyście mi wyjanić gdzie trzeba dać te autorun ? Z góry dzięki za pomoc Quote
m4s Posted June 11, 2016 Report Posted June 11, 2016 Dla wybranego uzytkownika: C:\Users\TU_WSTAW_SWOJĄ_NAZWĘ_UŻYTKOWNIKA\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup Dla wszystkich użytkowników : C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\StartUp Quote
Recommended Posts