DanieI Posted March 12, 2016 Report Share Posted March 12, 2016 Mam takiego netbooka 1GB RAM i Atom N450 i więcej jak 360p nie pójdzie nigdzie :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
WinSxS Posted March 12, 2016 Author Report Share Posted March 12, 2016 Porównajcie jednak płynność odtwarzania pełnoekranowych Flashów (np. YouTube) na FF i na innych przeglądarkach. Strony tradycyjne - Opera Flash - Opera HTML5 - Chrome Nie podpieram tego testami tylko własnymi odczuciami. FF działa po prostu najgorzej, jak dla mnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafal125 Posted March 13, 2016 Report Share Posted March 13, 2016 Mógłbyś mi ten modyfikowane podrzucić na pw? Nie wiem jaki jest odpowiedni więc możesz mi podrzucić, sprawdzę go i najwyżej wstawię w niezbędnik Proszę, w archiwum masz dwie wersje, jedna jest nowsza. Ja używałem u sąsiadki tej starszej czyli "XP64G.exe" [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Link to comment Share on other sites More sharing options...
gość01 Posted March 13, 2016 Report Share Posted March 13, 2016 I rozpętała się burza... Osobiście używałem 3'eh przeglądarek i dlaczego; 1. OPERA • Synchronizacja Pakiet udostępnia usługę Opera Link, za pomocą której w bardzo prosty sposób zsynchronizujemy zakładki i elementy szybkiego wybierania pomiędzy urządzeniami różnego typu (komputer stacjonarny, laptop, telefon komórkowy, smartfon, tablet). Dane są zabezpieczone hasłem i przesyłane w bezpieczny sposób na serwery producenta. • Klient poczty elektronicznej i grup dyskusyjnych Za pomocą pakietu Opera możemy w prosty sposób skonfigurować konto e-mail, odbierać i wysyłać wiadomości. Powiadomienia o nowych pozycjach w skrzynce odbiorczej będą pojawiać się bezpośrednio w interfejsie przeglądarki. W podobny sposób odbywa się obsługa grup dyskusyjnych. • Narzędzia deweloperskie Opera może być bardzo dużą pomocą dla webmasterów i innych użytkowników, zajmujących się projektowaniem stron internetowych. Do dyspozycji mamy narzędzie Opera Dragonfly, oferujące między innymi: podgląd i edycję kodu źródłowego, zarządzenie skryptami i innymi zasobami, przeglądanie ciasteczek i zawartości magazynu, testowanie zapytań, zdalne debugowanie, podgląd błędów. Za pomocą Dragonfly stworzymy także w prosty sposób zrzuty ekranowe ze stron, otworzymy okno konsoli oraz zapoznamy się z czasem ładowania poszczególnych składników witryny. 2. Slimjet • automatyczne wypełnianie formularzy online danymi osobistymi użytkownika, na podobnej zasadzie można także zautomatyzować proces logowania się w witrynach, program oferuje menadżer haseł i moduł zarządzania tożsamościami, • pobieranie materiałów wideo z serwisu YouTube, z możliwością ekstrakcji audio z nagrań wideo do plików MP3, • elastyczne tłumaczenie treści stron www, można tłumaczyć zarówno całe strony, jak i tylko wybrane fragmenty tekstu w nich dostępne, 3. Citrio • Choć menadżer pobranych plików - (który można wykorzystać również z torrentami) - sprawia wrażenie mało rozbudowanego, w rzeczywistości oferuje wszystkie funkcje, których moglibyśmy oczekiwać, a pozwalają na zarządzenie kolejką pobieranych plików czy wznawianie downloadu po ponownym uruchomieniu komputera i przeglądarki. Niestety menadżer pobierania oraz narzędzia związane z serwerami proxy nie zostały w pełni przetłumaczone na język polski. Ich obsługa jest jednak na tyle prosta, że nie powinna stanowić problemu dla użytkowników, którzy nie posługują się językiem angielskim. • bez jakichkolwiek rozszerzeń, można płynnie oglądać TV z > [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Z tym "mod" systemu > > NIE-miałem nigdy problemu > z powyższymi przeglądarkami !. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DanieI Posted March 13, 2016 Report Share Posted March 13, 2016 Jest Opera i Opera Beta, która wypada lepiej ? Beta wygląda minimalistycznie, pasuje do Windowsa 10 - ale czy lepsza? Poszukuje stabilnej przeglądarki która chodzi dość szybko bo Atom N450 nie jest demonem prędkości :/ Slimjet Portable chyba jest spoko, ale moze K-Meleon albo cos innego go wyprzedzi ;d Link to comment Share on other sites More sharing options...
G77 Posted March 13, 2016 Report Share Posted March 13, 2016 System zainstalowałem sąsiadce na dual core 4 gb ram + pattch na odblokowanie ram ( by wykrywał 4gb ) i lata elegancko kurna zeby z xp nie byl taki cyrk to bym sobie wypalil tego cieniasa na usb i testowal Link to comment Share on other sites More sharing options...
DanieI Posted March 15, 2016 Report Share Posted March 15, 2016 Ja również polecam, netbook odzyskał siły, przeglądarka działa wyśmienicie - Opera Beta Link to comment Share on other sites More sharing options...
gość01 Posted March 16, 2016 Report Share Posted March 16, 2016 kurna zeby z xp nie byl taki cyrk... Może określ - "o co kaman ?", trudno się domyśleć !. "Mod" systemu sprawuje się b.db. - dyskusja dotyczy jedynie propozycji przeglądarek do niego. Tak przy okazji - testowałem kilka AV, najlepiej wypadł 'CIS Premium' , < (z bezpłatnych) >, natomiast stanowczo odradzam 'AVAST' Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pio2411 Posted April 11, 2016 Report Share Posted April 11, 2016 Plik, który chcesz pobrać nie jest już dostępny. Może to wynikać z następujących przyczyn: Plik został usunięty ze względu na naruszenie ToS/AUP. Błędny link - podany link nie istnieje Plik został usunięty przez użytkownika. Link chyba jednak padł. Link to comment Share on other sites More sharing options...
WinSxS Posted April 11, 2016 Author Report Share Posted April 11, 2016 Zrobię reup na swój hosting i podlinkuję, poczekaj paredziesiąt minut Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pio2411 Posted April 11, 2016 Report Share Posted April 11, 2016 Nie ma pośpiechu ale dziękuję. Link to comment Share on other sites More sharing options...
WinSxS Posted April 11, 2016 Author Report Share Posted April 11, 2016 Reup zrobiony szybciej niż myślałem. 22:13 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gość01 Posted April 16, 2016 Report Share Posted April 16, 2016 Link chyba jednak padł. Reup zrobiony szybciej niż myślałem. 22:13 LINK NADAL > Not Found The requested URL /download/XPLHT3PL.iso was not found on this server. Myślę że [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] nie ma nic przeciw, (jeśli tak - proszę usunąć !) LUSTRO > [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] kapiszon53 likes this Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest daldin Posted April 17, 2016 Report Share Posted April 17, 2016 Szukałem jakiegoś XP na złomka u mojej mamy i wybrałem ten. To była dobra decyzja! Pozdrawiam autora Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubusiasty91 Posted April 18, 2016 Report Share Posted April 18, 2016 LUSTRO > [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Dzięki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pankleks Posted April 23, 2016 Report Share Posted April 23, 2016 Szybkie pytanie da się to zainstalować z pendrive? 10 mi już drażni nie mogę grać w stare gry ten system mam nadzieje że mi to umożliwi Link to comment Share on other sites More sharing options...
gość01 Posted April 24, 2016 Report Share Posted April 24, 2016 10 mi już drażni nie mogę grać w stare gry Jeśli masz na myśli 'Win 10' - to o ile nie masz - doinstaluj 'WindowsXPMode_pl-pl'. Równie dobrym rozwiązaniem jest wykorzystanie - (do instalacji tego systemu) - jakiegoś "starego kompa". da się to zainstalować z pendrive? Oczywiście P.S. Popraw pisownię, bo prawdopodobnie otrzymasz upomnienie. Nie ode mnie > od moderatora. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pankleks Posted April 28, 2016 Report Share Posted April 28, 2016 Zaistalowalem z pena smiga ale tak już od co najmniej 10 lat nie używałem tego systemu na co dzień opcja regulacji jasności ekranu tu bangla w tym całym xp? Giereczki smigaja aż milo bardzo dobra komplikacja! wysłane z telefonu Link to comment Share on other sites More sharing options...
razor1995 Posted April 28, 2016 Report Share Posted April 28, 2016 bardzo dobra komplikacja Chyba kompilacja Link to comment Share on other sites More sharing options...
WinSxS Posted April 28, 2016 Author Report Share Posted April 28, 2016 opcja regulacji jasności ekranu tu bangla w tym całym xp? zależy od sterowników producenta, ja nawet na czystym XP nie mogłem zmusić do działania regulacji jasności na swoich sprzętach Link to comment Share on other sites More sharing options...
G77 Posted April 28, 2016 Report Share Posted April 28, 2016 Może określ - "o co kaman ?", trudno się domyśleć !. "Mod" systemu sprawuje się b.db. - dyskusja dotyczy jedynie propozycji przeglądarek do niego. Tak przy okazji - testowałem kilka AV, najlepiej wypadł 'CIS Premium' , < (z bezpłatnych) >, natomiast stanowczo odradzam 'AVAST' 1. duzo zabawy w wypaleniu xp na usb i z pod usb instalki tego 2. sterowniki niektore 3. mam karte dell 1550 2,4/5Ghz i brak stera dla tej karty , z przykroscia ale odpada xp 4. SSD i na nim system a xp niestety ale brak wsparcia TRIM ja polecam juz jade z ponad 1/2 roku spokojnie secureAplus free bardzo dobry antywirus do tego skan co jakis czas MBM+ adwcleaner i czysto Link to comment Share on other sites More sharing options...
pankleks Posted April 28, 2016 Report Share Posted April 28, 2016 Chyba kompilacja Heh racja pisze z telefonu i nie zawsze zwracam uwagę co mi podpowiada jak np jadę autobusem... wysłane z telefonu Link to comment Share on other sites More sharing options...
gość01 Posted April 28, 2016 Report Share Posted April 28, 2016 duzo zabawy w wypaleniu xp na usb i z pod usb instalki tego Przecież w #61 i wcześniejszych - dałem Ci dobitnie do zrozumienia, że na 'dell 1550', żaden XP nie będzie działał prawidłowo ! Kup za parę "zeta" jakiegoś starego "kompa" > zainstaluj ten "mod" XP i po kłopocie. Jak Ci się nie chce bawić z "penem", nagraj na CD za niecałe 1 PLN [ kupiłem stary zestaw 'HP dc7000' (procek 1,8 GHz, RAM 1 GB), z monitorem CRT 15", z klawiaturą i myszką > całość za 40 PLN i po instalacji tego "moda" > podarowałem. (sąsiad stracił pracę - a było mi żal jego 9 letniego syna) ] "Tak na marginesie" > 'DELL' często konfiguruje swój sprzęt - pod instalację konkretnej wersji systemu ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
darekz Posted April 30, 2016 Report Share Posted April 30, 2016 na świeżej intalacji nie działa aplikacja MyPlayer... W ogóle się nie uruchamia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
WinSxS Posted April 30, 2016 Author Report Share Posted April 30, 2016 Możliwe. Generalnie support już planowałem zakończyć z dniem 1 maja, ale zobaczę jeszcze niedługo na wirtualce co i jak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
darekz Posted April 30, 2016 Report Share Posted April 30, 2016 Możliwe. Generalnie support już planowałem zakończyć z dniem 1 maja, ale zobaczę jeszcze niedługo na wirtualce co i jak. Ok... Będę wdzięczny bardzo Link to comment Share on other sites More sharing options...
gość01 Posted May 1, 2016 Report Share Posted May 1, 2016 planowałem zakończyć z dniem 1 maja łał Link to comment Share on other sites More sharing options...
WinSxS Posted May 10, 2016 Author Report Share Posted May 10, 2016 (edited) Wiadomość wygenerowana automatycznie.Ten temat został zamknięty..Z powodu: End of support.Jeśli się z tym nie zgadzasz, możesz zgłosić ten post do administracji, używając opcji "Zgłoś".Pozdrawiamy zespół Winclub.pl EDIT. Proszę nie pisać do mnie błagalnych próśb o pomoc na PW, po dłuższej nieobecności parę się tego nazbierało. Tego systemu już dawno nie mam na dysku, żadnych dodatków również. Nie mam także czasu szukać pomocy. Używasz - na własną odpowiedzialność. Ja już nie pomagam. Cya! Edited February 24, 2017 by WinSxS zbignewg and qiixx like this Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts