Jump to content

Windows XP Light (V3.1) - lekka stabilna kompilacja :)

WinSxS

Recommended Posts

Porównajcie jednak płynność odtwarzania pełnoekranowych Flashów (np. YouTube) na FF i na innych przeglądarkach.

Strony tradycyjne - Opera

Flash - Opera

HTML5 - Chrome

Nie podpieram tego testami tylko własnymi odczuciami. FF działa po prostu najgorzej, jak dla mnie.

Mógłbyś mi ten modyfikowane podrzucić na pw? :D

Nie wiem jaki jest odpowiedni więc możesz mi podrzucić, sprawdzę go i najwyżej wstawię w niezbędnik :P

Proszę, w archiwum masz dwie wersje, jedna jest nowsza.

Ja używałem u sąsiadki tej starszej  czyli "XP64G.exe"

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

I rozpętała się burza...  :huh: 

Osobiście używałem 3'eh przeglądarek i dlaczego;

1. OPERA

• Synchronizacja

Pakiet udostępnia usługę Opera Link, za pomocą której w bardzo prosty sposób zsynchronizujemy zakładki i elementy szybkiego wybierania pomiędzy urządzeniami różnego typu (komputer stacjonarny, laptop, telefon komórkowy, smartfon, tablet). Dane są zabezpieczone hasłem i przesyłane w bezpieczny sposób na serwery producenta.
     • Klient poczty elektronicznej i grup dyskusyjnych
Za pomocą pakietu Opera możemy w prosty sposób skonfigurować konto e-mail, odbierać i wysyłać wiadomości. Powiadomienia o nowych pozycjach w skrzynce odbiorczej będą pojawiać się bezpośrednio w interfejsie przeglądarki. W podobny sposób odbywa się obsługa grup dyskusyjnych.
     • Narzędzia deweloperskie
Opera może być bardzo dużą pomocą dla webmasterów i innych użytkowników, zajmujących się projektowaniem stron internetowych. Do dyspozycji mamy narzędzie Opera Dragonfly, oferujące między innymi: podgląd i edycję kodu źródłowego, zarządzenie skryptami i innymi zasobami, przeglądanie ciasteczek i zawartości magazynu, testowanie zapytań, zdalne debugowanie, podgląd błędów. Za pomocą Dragonfly stworzymy także w prosty sposób zrzuty ekranowe ze stron, otworzymy okno konsoli oraz zapoznamy się z czasem ładowania poszczególnych składników witryny.

2. Slimjet
   • automatyczne wypełnianie formularzy online danymi osobistymi użytkownika, na podobnej zasadzie można także zautomatyzować proces logowania się w witrynach, program oferuje menadżer haseł i moduł zarządzania tożsamościami,
• pobieranie materiałów wideo z serwisu YouTube, z możliwością ekstrakcji audio z nagrań wideo do plików MP3,
• elastyczne tłumaczenie treści stron www, można tłumaczyć zarówno całe strony, jak i tylko wybrane fragmenty tekstu w nich dostępne,

3. Citrio
    • Choć menadżer pobranych plików - (który można wykorzystać również z torrentami) - sprawia wrażenie mało rozbudowanego, w rzeczywistości oferuje wszystkie funkcje, których moglibyśmy oczekiwać, a pozwalają na zarządzenie kolejką pobieranych plików czy wznawianie downloadu po ponownym uruchomieniu komputera i przeglądarki. Niestety menadżer pobierania oraz narzędzia związane z serwerami proxy nie zostały w pełni przetłumaczone na język polski. Ich obsługa jest jednak na tyle prosta, że nie powinna stanowić problemu dla użytkowników, którzy nie posługują się językiem angielskim. 
    • bez jakichkolwiek rozszerzeń, można płynnie oglądać TV z  >  [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]   :thumbsup:

Z tym "mod" systemu > :clap3: > NIE-miałem nigdy problemu  > z powyższymi przeglądarkami !.

Jest Opera i Opera Beta, która wypada lepiej ?

Beta wygląda minimalistycznie, pasuje do Windowsa 10 - ale czy lepsza?

Poszukuje stabilnej przeglądarki która chodzi dość szybko bo Atom N450 nie jest demonem prędkości :/

Slimjet Portable chyba jest spoko, ale moze K-Meleon albo cos innego go wyprzedzi ;d

System zainstalowałem sąsiadce na dual core 4 gb ram + pattch na odblokowanie ram ( by wykrywał 4gb ) i lata elegancko :D

kurna zeby z xp nie byl taki cyrk to bym sobie wypalil tego cieniasa na usb i testowal :)

kurna zeby z xp nie byl taki cyrk...

Może określ - "o co kaman ?", trudno się domyśleć !.

"Mod" systemu sprawuje się b.db. - dyskusja dotyczy jedynie propozycji przeglądarek do niego.

Tak przy okazji - testowałem kilka AV, najlepiej wypadł 'CIS Premium' ;) , < (z bezpłatnych) >,

natomiast stanowczo odradzam   :0shoot: 'AVAST'   :excl:

Plik, który chcesz pobrać nie jest już dostępny.

Może to wynikać z następujących przyczyn:

Plik został usunięty ze względu na naruszenie ToS/AUP.

Błędny link - podany link nie istnieje

Plik został usunięty przez użytkownika.

Link chyba jednak padł.

Link chyba jednak padł.

Reup zrobiony szybciej niż myślałem. 22:13

LINK NADALNot Found

The requested URL /download/XPLHT3PL.iso was not found on this server.  :( 

Myślę że [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]  nie ma nic przeciw, (jeśli tak - proszę usunąć !)

LUSTRO  >  [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]   B) 

kapiszon53 likes this

10 mi już drażni nie mogę grać w stare gry

Jeśli masz na myśli 'Win 10' - to o ile nie masz - doinstaluj 'WindowsXPMode_pl-pl'.

Równie dobrym rozwiązaniem jest wykorzystanie - (do instalacji tego systemu) - jakiegoś "starego kompa". 

da się to zainstalować z pendrive?

Oczywiście  :D

P.S.

Popraw pisownię, bo prawdopodobnie otrzymasz upomnienie.

Nie ode mnie > od moderatora.

Może określ - "o co kaman ?", trudno się domyśleć !.

"Mod" systemu sprawuje się b.db. - dyskusja dotyczy jedynie propozycji przeglądarek do niego.

Tak przy okazji - testowałem kilka AV, najlepiej wypadł 'CIS Premium' ;) , < (z bezpłatnych) >,

natomiast stanowczo odradzam   :0shoot: 'AVAST'   :excl:

1. duzo zabawy w wypaleniu xp na usb i z pod usb instalki tego

2. sterowniki niektore 

3. mam karte dell 1550  2,4/5Ghz  i brak stera dla tej karty ,  z przykroscia ale odpada xp 

4. SSD  i na nim system a xp niestety ale  brak wsparcia TRIM

ja polecam juz jade z ponad 1/2  roku spokojnie    secureAplus  free   ;)  bardzo dobry antywirus 

do tego skan co jakis czas MBM+ adwcleaner    i czysto 

duzo zabawy w wypaleniu xp na usb i z pod usb instalki tego

Przecież w #61 i wcześniejszych - dałem Ci dobitnie do zrozumienia, że na 'dell 1550', żaden XP nie będzie działał prawidłowo !

Kup za parę "zeta" jakiegoś starego "kompa" > zainstaluj ten "mod" XP i po kłopocie.  :huh:

Jak Ci się nie chce bawić z "penem", nagraj na CD za niecałe 1 PLN  :P

[ kupiłem stary zestaw  'HP dc7000' (procek 1,8 GHz, RAM 1 GB), z monitorem CRT 15",

z klawiaturą i myszką > całość za 40 PLN  :tooth:    i po instalacji tego "moda" > podarowałem.

(sąsiad stracił pracę - a było mi żal jego 9 letniego syna) ]

"Tak na marginesie" > 'DELL' często konfiguruje swój sprzęt - pod instalację konkretnej wersji systemu ! 

:trollface:

Wiadomość wygenerowana automatycznie.
Ten temat został zamknięty..

Z powodu: End of support.

Jeśli się z tym nie zgadzasz, możesz zgłosić ten post do administracji, używając opcji "Zgłoś".

Pozdrawiamy zespół Winclub.pl

EDIT.

Proszę nie pisać do mnie błagalnych próśb o pomoc na PW, po dłuższej nieobecności parę się tego nazbierało. Tego systemu już dawno nie mam na dysku, żadnych dodatków również. Nie mam także czasu szukać pomocy. Używasz - na własną odpowiedzialność. Ja już nie pomagam. Cya!

Edited by WinSxS
zbignewg and qiixx like this

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information