Jump to content

Windows XP Light (V3.1) - lekka stabilna kompilacja :)

WinSxS

Recommended Posts

ale robisz ludziom zagadki ..

Tak trudno zorientować się ?, tym bardziej iż było już o tym ... 

W spoilerze link jest, ale w kolorze białym. Można go znaleźć... bo ma niebieskie podkreślenie  :E

Wiele ludzi ma problem ze znalezieniem, ale on jest

Chyba że czytanie "boli"  :trollface:

Witam

Pobrałem zainstalowałem i naprawde LEKKI a tego szukałem

mam tylko drobne pytanie w opisie podane ze klucz zintegrowany chyba nie - bo wołał o klucz - drążąc temat proszę o podpowiedz jak aktywować ( może tym kluczem na priva jakby można prosić ) i czy wtedy będzie można pobieraż aktualizacje czy lepiej nie.

Ewentualnie jakby mozna prosic o podpowiedz z kąt pobrac antiWPA 3,4,6 aby zadziałało oraz WGA bo w niezbedniku nie znalazłem :( .

Dziekuję i pozdrawiam

mam tylko drobne pytanie w opisie podane ze klucz zintegrowany chyba nie - bo wołał o klucz - drążąc temat proszę o podpowiedz jak aktywować ( może tym kluczem na priva jakby można prosić )

Pierwszy lepszy klucz XP VLK, którego nie blokuje SP3. (przykładowo integrowałem XTQJC...)... sprawdź sobie winnt.sif w folderze i386

Co do aktualizacji - od razu wyłączyć. Jeśli coś jest potrzebne z aktualizacji to to zamieściłem w postach, np. modyfikowanee do obsługi MTP. (jeśli czegoś nie zamieściłem pisz pw)

Edited by WinSxS

Witam

Faktycznie klucz jest tak jak podałeś

Ja niestety włączyłem aktualizacje i coś niecoś pobrało ( tzn sporo ) łącznie z genui czy jak to sie pisze - czyli czeka mnie ponowna instalacja i wyłączam aktualizacje bo powiem sam win śmiga na starym kompie jak rakieta az miło - odżył na nowo.

Czyli wyłączyc aktualizacje i nie ma potrzeby wpisywania KEY-a ani uzycia AntiWPA aby system działał - prosze o rozwianie tych moich wątpliwosci.

Pozdrawiam

ps , jestem tutaj swieżak i nie bardzo tak prawde mówiac nie widze jak napisac na PW tzn nie widze takiej opcji u siebie

Czyli wyłączyc aktualizacje i nie ma potrzeby wpisywania KEY-a ani uzycia AntiWPA aby system działał - prosze o rozwianie tych moich wątpliwosci.

Nie ma potrzeby. Instalujesz i od razu działa. Aktualizacje należy wyłączyć i będzie wszystko latać jak powinno.

WU nie używam w ogóle, z każdą aktualizacją do systemu dopisywane są nowe śmieci, a to co można wgrać to podrzucę wam tutaj. :)

SUPER

Bardzo dziękuję za szybką odpowiedz.

a system zainstalowany na celeronie 2,4 inne systemy próbowałem i było kiepsko o 7 juz nawet niewspominam uruchomienie ff wicznosc tam trwała, Spróbowałem tez na nowo opery za twoim poleceniem no i powiem daje rade mozna rzec połaczenie chroma z ff.

Różnie to bywa, u jednego startuje bez problemów, u innych w ogóle nie rusza albo wyrzuca błędem.

Zainstaluj z płyty, złotówka na CD/DVD to nie jest majątek. Przynajmniej będzie 100% pewność, że poprawnie się zainstaluje.

Intel Atom N450 i 1GB RAM na notebooku jak będzie śmigał ???

I ewentualnie jaką przeglądarke byście polecili na ten mod?

Na ATOM'ie "śmiga każda", system  nie ma tu nic do tego.

Chcesz mieć uniwersalną i szybką ? > sprawdź  'Slimjet'  - ma tłumacza na PL i dużo przydatnych funkcji,

oraz pasują niemal wszystkie rozszerzenia od 'Chrome'.

Sam możesz skonfigurować stosownie do Swoich potrzeb  B)

Racja, wybaczcie.

Co do systemu: na HDD 80 GB uruchamia się prawie tak samo szybko jak Windows 10 na SSD na moim PC, jestem zaskoczony. Chodzi bardzo szybko - czasami przy większej ilości kart się muli ale napewno jest lepiej niż Windows 7 Thin PC. Jak najbardziej polecam dziękuje autorze :))

Aaa i mój setup:

Intel Atom N450 1.6 GHz

1GB RAM DDR2

80GB HDD

Panowie, temat dotyczy systemu, nie przeglądarki.

Nie no, w porządku, jeśli przecież ma ktoś jakiś kłopot z doborem przeglądarki czy coś to niech pisze :) 

Jak najbardziej polecam dziękuje autorze

Dzięki za miłe słowa! :)

temat dotyczy systemu, nie przeglądarki..

Jak już zapewne zauważyłeś - NIE-każda i NIE z każdym systemem - przeglądarka  "radzi sobie"  :P

Z tym "mod'em". bardzo dobrze jest na 'Opera' i 'Slim jet". natomiast 'FF' (szczególnie obwieszony dodatkami. jak choinka na święta)

to = KATASTROFA    :rolleyes:

natomiast 'FF' (szczególnie obwieszony dodatkami. jak choinka na święta)
                                                                            to = KATASTROFA

Owszem i to już nie jest wina systemu. Jak dla mnie FF ostatnimi czasy stał się przeglądarką gorszą od IE nawet. Jedynym plusem względem IE jest to, że obsługuje najnowsze technologie pisania stron, przez co one po prostu działają.

System zainstalowałem sąsiadce na dual core 4 gb ram + pattch na odblokowanie ram ( by wykrywał 4gb ) i lata elegancko

Mógłbyś mi ten patch podrzucić na pw? :D

Nie wiem jaki jest odpowiedni więc możesz mi podrzucić, sprawdzę go i najwyżej wstawię w niezbędnik :P

Jak dla mnie FF ostatnimi czasy stał się przeglądarką gorszą od IE nawet.

Te "ostatnie czasy" trwają od roku 2010. Już wtedy na słabych netbookach z Atomem IE chodził szybciej od FF. Porównajcie jednak płynność odtwarzania pełnoekranowych Flashów (np. YouTube) na FF i na innych przeglądarkach. Do 2012 miałem taki netbook i kojarzę, że pomimo ogólnej ociężalości FF najlepiej radził sobie z odtwarzaniem flashowych streamów wideo.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information