demoxik Posted February 20, 2016 Report Share Posted February 20, 2016 Gdzie pobrać tego Windowsa? Nie widze nigdzie linku do pobrania Lepszy ten czy Mini XP ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Devhost97 Posted February 20, 2016 Report Share Posted February 20, 2016 Link jest w pierwszym poście. Jest lepszy od Mini XP Link to comment Share on other sites More sharing options...
demoxik Posted February 20, 2016 Report Share Posted February 20, 2016 A gdzie ten link do pobrania, szukam w pierwszym poście i nie widze Link to comment Share on other sites More sharing options...
WinSxS Posted February 21, 2016 Author Report Share Posted February 21, 2016 Ukryty w spoilerze, link w kolorze białym Link to comment Share on other sites More sharing options...
gość01 Posted February 21, 2016 Report Share Posted February 21, 2016 ale robisz ludziom zagadki .. Tak trudno zorientować się ?, tym bardziej iż było już o tym ... W spoilerze link jest, ale w kolorze białym. Można go znaleźć... bo ma niebieskie podkreślenie Wiele ludzi ma problem ze znalezieniem, ale on jest Chyba że czytanie "boli" Link to comment Share on other sites More sharing options...
WinSxS Posted February 21, 2016 Author Report Share Posted February 21, 2016 Bo się linki indeksowały w wyszukiwarce, a mają być linki ukryte dla niezalogowanych Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dyzio1 Posted February 22, 2016 Report Share Posted February 22, 2016 Witam Pobrałem zainstalowałem i naprawde LEKKI a tego szukałem mam tylko drobne pytanie w opisie podane ze klucz zintegrowany chyba nie - bo wołał o klucz - drążąc temat proszę o podpowiedz jak aktywować ( może tym kluczem na priva jakby można prosić ) i czy wtedy będzie można pobieraż aktualizacje czy lepiej nie. Ewentualnie jakby mozna prosic o podpowiedz z kąt pobrac antiWPA 3,4,6 aby zadziałało oraz WGA bo w niezbedniku nie znalazłem . Dziekuję i pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Devhost97 Posted February 22, 2016 Report Share Posted February 22, 2016 Aktualizacji osobiście nie polecam pobierać - wszystkie potrzebne są zintegrowane a inne mogą namieszać - jak to na kastratach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
WinSxS Posted February 23, 2016 Author Report Share Posted February 23, 2016 (edited) mam tylko drobne pytanie w opisie podane ze klucz zintegrowany chyba nie - bo wołał o klucz - drążąc temat proszę o podpowiedz jak aktywować ( może tym kluczem na priva jakby można prosić ) Pierwszy lepszy klucz XP VLK, którego nie blokuje SP3. (przykładowo integrowałem XTQJC...)... sprawdź sobie winnt.sif w folderze i386 Co do aktualizacji - od razu wyłączyć. Jeśli coś jest potrzebne z aktualizacji to to zamieściłem w postach, np. modyfikowanee do obsługi MTP. (jeśli czegoś nie zamieściłem pisz pw) Edited February 23, 2016 by WinSxS Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dyzio1 Posted February 23, 2016 Report Share Posted February 23, 2016 Witam Faktycznie klucz jest tak jak podałeś Ja niestety włączyłem aktualizacje i coś niecoś pobrało ( tzn sporo ) łącznie z genui czy jak to sie pisze - czyli czeka mnie ponowna instalacja i wyłączam aktualizacje bo powiem sam win śmiga na starym kompie jak rakieta az miło - odżył na nowo. Czyli wyłączyc aktualizacje i nie ma potrzeby wpisywania KEY-a ani uzycia AntiWPA aby system działał - prosze o rozwianie tych moich wątpliwosci. Pozdrawiam ps , jestem tutaj swieżak i nie bardzo tak prawde mówiac nie widze jak napisac na PW tzn nie widze takiej opcji u siebie Link to comment Share on other sites More sharing options...
WinSxS Posted February 23, 2016 Author Report Share Posted February 23, 2016 Czyli wyłączyc aktualizacje i nie ma potrzeby wpisywania KEY-a ani uzycia AntiWPA aby system działał - prosze o rozwianie tych moich wątpliwosci. Nie ma potrzeby. Instalujesz i od razu działa. Aktualizacje należy wyłączyć i będzie wszystko latać jak powinno. WU nie używam w ogóle, z każdą aktualizacją do systemu dopisywane są nowe śmieci, a to co można wgrać to podrzucę wam tutaj. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dyzio1 Posted February 23, 2016 Report Share Posted February 23, 2016 SUPER Bardzo dziękuję za szybką odpowiedz. a system zainstalowany na celeronie 2,4 inne systemy próbowałem i było kiepsko o 7 juz nawet niewspominam uruchomienie ff wicznosc tam trwała, Spróbowałem tez na nowo opery za twoim poleceniem no i powiem daje rade mozna rzec połaczenie chroma z ff. Link to comment Share on other sites More sharing options...
1szymon4 Posted February 24, 2016 Report Share Posted February 24, 2016 Czemu z pendrive nie rusza instalacja? Jaki program polecasz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
WinSxS Posted February 24, 2016 Author Report Share Posted February 24, 2016 Różnie to bywa, u jednego startuje bez problemów, u innych w ogóle nie rusza albo wyrzuca błędem. Zainstaluj z płyty, złotówka na CD/DVD to nie jest majątek. Przynajmniej będzie 100% pewność, że poprawnie się zainstaluje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gość01 Posted February 25, 2016 Report Share Posted February 25, 2016 Czemu z pendrive nie rusza... Nie każdy BIOS obsłuży "boot" z pena ... złotówka na CD/DVD to nie jest majątek mariola1981 likes this Link to comment Share on other sites More sharing options...
P1O Posted February 25, 2016 Report Share Posted February 25, 2016 Z pena leci bez problemu. Przygotowany za pomocą WinSetupFromUSB. mariola1981 likes this Link to comment Share on other sites More sharing options...
DanieI Posted March 1, 2016 Report Share Posted March 1, 2016 Intel Atom N450 i 1GB RAM na notebooku jak będzie śmigał ??? I ewentualnie jaką przeglądarke byście polecili na ten mod? Link to comment Share on other sites More sharing options...
WinSxS Posted March 2, 2016 Author Report Share Posted March 2, 2016 Bedzie pozytywnie, lepiej od czystego XP. Opera. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DanieI Posted March 2, 2016 Report Share Posted March 2, 2016 Ale najnowsza może być?? Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
WinSxS Posted March 2, 2016 Author Report Share Posted March 2, 2016 Ogólnie o niej mówiłem, ta na Blinku. Ta na Presto może i jest lepsza, ale już się robi coraz bardziej niezgodna z nowymi stronami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gość01 Posted March 2, 2016 Report Share Posted March 2, 2016 Intel Atom N450 i 1GB RAM na notebooku jak będzie śmigał ??? I ewentualnie jaką przeglądarke byście polecili na ten mod? Na ATOM'ie "śmiga każda", system nie ma tu nic do tego. Chcesz mieć uniwersalną i szybką ? > sprawdź 'Slimjet' - ma tłumacza na PL i dużo przydatnych funkcji, oraz pasują niemal wszystkie rozszerzenia od 'Chrome'. Sam możesz skonfigurować stosownie do Swoich potrzeb Link to comment Share on other sites More sharing options...
DanieI Posted March 3, 2016 Report Share Posted March 3, 2016 Mam Slimjeta od tygodnia i teraz testuje Opere i chyba mam wrażenie że Opera sobie lepiej radzi, ale może to tylko placebo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
P1O Posted March 3, 2016 Report Share Posted March 3, 2016 Panowie, temat dotyczy systemu, nie przeglądarki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DanieI Posted March 3, 2016 Report Share Posted March 3, 2016 Racja, wybaczcie. Co do systemu: na HDD 80 GB uruchamia się prawie tak samo szybko jak Windows 10 na SSD na moim PC, jestem zaskoczony. Chodzi bardzo szybko - czasami przy większej ilości kart się muli ale napewno jest lepiej niż Windows 7 Thin PC. Jak najbardziej polecam dziękuje autorze ) Aaa i mój setup: Intel Atom N450 1.6 GHz 1GB RAM DDR2 80GB HDD Link to comment Share on other sites More sharing options...
WinSxS Posted March 3, 2016 Author Report Share Posted March 3, 2016 Panowie, temat dotyczy systemu, nie przeglądarki. Nie no, w porządku, jeśli przecież ma ktoś jakiś kłopot z doborem przeglądarki czy coś to niech pisze Jak najbardziej polecam dziękuje autorze Dzięki za miłe słowa! Link to comment Share on other sites More sharing options...
gość01 Posted March 4, 2016 Report Share Posted March 4, 2016 temat dotyczy systemu, nie przeglądarki.. Jak już zapewne zauważyłeś - NIE-każda i NIE z każdym systemem - przeglądarka "radzi sobie" Z tym "mod'em". bardzo dobrze jest na 'Opera' i 'Slim jet". natomiast 'FF' (szczególnie obwieszony dodatkami. jak choinka na święta) to = KATASTROFA Link to comment Share on other sites More sharing options...
WinSxS Posted March 4, 2016 Author Report Share Posted March 4, 2016 natomiast 'FF' (szczególnie obwieszony dodatkami. jak choinka na święta) to = KATASTROFA Owszem i to już nie jest wina systemu. Jak dla mnie FF ostatnimi czasy stał się przeglądarką gorszą od IE nawet. Jedynym plusem względem IE jest to, że obsługuje najnowsze technologie pisania stron, przez co one po prostu działają. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafal125 Posted March 11, 2016 Report Share Posted March 11, 2016 System zainstalowałem sąsiadce na dual core 4 gb ram + pattch na odblokowanie ram ( by wykrywał 4gb ) i lata elegancko Link to comment Share on other sites More sharing options...
WinSxS Posted March 12, 2016 Author Report Share Posted March 12, 2016 System zainstalowałem sąsiadce na dual core 4 gb ram + pattch na odblokowanie ram ( by wykrywał 4gb ) i lata elegancko Mógłbyś mi ten patch podrzucić na pw? Nie wiem jaki jest odpowiedni więc możesz mi podrzucić, sprawdzę go i najwyżej wstawię w niezbędnik Link to comment Share on other sites More sharing options...
P1O Posted March 12, 2016 Report Share Posted March 12, 2016 Jak dla mnie FF ostatnimi czasy stał się przeglądarką gorszą od IE nawet. Te "ostatnie czasy" trwają od roku 2010. Już wtedy na słabych netbookach z Atomem IE chodził szybciej od FF. Porównajcie jednak płynność odtwarzania pełnoekranowych Flashów (np. YouTube) na FF i na innych przeglądarkach. Do 2012 miałem taki netbook i kojarzę, że pomimo ogólnej ociężalości FF najlepiej radził sobie z odtwarzaniem flashowych streamów wideo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts