Jump to content

Dobry Zasilacz :d

Recommended Posts

Posted

Witam,

Za niedługo będę wymieniał zasilacz  więc chciałbym żeby ktoś mi doradził jaki wybrać  Nowy czy używany ale jeszcze na gwarancji .  

Jeszcze nie pisze ile chcę przeznaczyć gotówki bo sam nie wiem :) .  

Specyfikacja :

Płyta główna        asrock  4Core1333-eSATA2

Procesor              Intel Core 2 Duo E6400  2x2.13Ghz

Pamięć ram          4Gb 800Mhz zainstalowane a widzi 3gb na 32 i 64 (wiem dlaczego ) .

Karta graficzna    Nvidia Gf GT 430 1Gb DDR3

Dysk twardy         WD 500Gb 7200rpm (chyba ok napisałem ?)

System                 Windows 7 x64 (czysty nie mod)

Zasilacz  z czarnej listy        520w  

Guest Devhost97
Posted

Do takiego samego (tylko że grafika 8600GT) włożyłem znajomemu ostatnio [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]i działa do tej pory stabilnie bez żadnych spadków napięć lub problemów techniczncych :) I wymiana także z chinola - Modecoma Feel III

Posted

zasilacze tylko certyfikowane : Bronze gold , Silver a tych z nazwa : " 80 PLUS " się wystrzegaj jak ognia. Taka moja rada. Patrz też jak będziesz kupował kiedyś nowego kompa aby miały mocna linie 12V.

Posted

Czy ten  zasilacz Aerocool VP-450 450W 80+ OEM będzie dobry ? .

Tak się zastanawiam czy kupić czy nie hmm ma trochę "kabli", kosztuje 70 zł (na morele. net 140 zł + koszt wysyłki ), moc 450W (hmm chyba wystarczy z zapasem ? ) ,

Posted

Najlepiej kup używany od dobrej firmy i inne niż na allegro nowy a tani. Ja ostatnio za po 40 zł kupiłem Chiefteca 400W i Enermaxa 460W, świetne zasilacze.

Tu np. jest jeden [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

albo

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Tu za trochę więcej pieniędzy używany Corsiar

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka

Posted

Na olx znalazłem w/w zasilacz za 70 zł  to najtańszy nie z czarnej listy (nie znalazłem info że by był na takiej ) no też znalazłem zasilacze 680w za 160 zł (używany, markowy zasilacz ) i 700w za 180zł (używany, markowy zasilacz ).

Oba zasilacze są za mocne bo moim zdaniem 450-500w  mi wystarczy (chyba bo mam zamiar jeszcze grać na tym staruszku ) ,

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information