Mr.T Posted November 28, 2015 Report Share Posted November 28, 2015 Jak wyłączyć podpisywanie sterowników na zawsze Niestety, wyłączenie wymuszania podpisów sterowników nie jest trwałe i po ponownym uruchomieniu komputera system znów uruchomi swoje moduły zabezpieczeń. Jeżeli chcemy stale używać niepodpisanych sterowników, to musimy powtarzać powyższą czynność za każdym razem, gdy uruchamiamy komputer ponownie. Alternatywnie możemy także uaktywnić tzw. Tryb testowy w systemie Windows 8, który posiada wyłączone wymuszanie podpisywania sterowników, ale wyświetla na tapecie pulpitu (w dolnym prawym rogu) niewielką informację o treści: “Tryb testowy”. Można go jednak uaktywnić trwale, bez potrzeby powtarzania wszystkich czynności podczas startu systemu. Aby włączyć tryb testowy, należy otworzyć wiersz polecenia (cmd) i wpisać dwie komendy, potwierdzając każdą przyciskiem [Enter]: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Od teraz komputer będzie się uruchamiać w trybie testowym. Jeżeli zechcemy powrócić do domyślnych ustawień, należy ponownie otworzyć wiersz polecenia i wpisać: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Po ponownym uruchomieniu komputera tryb testowy zostanie dezaktywowany. Druga metoda Ustawienia Edytora zasad grupy Edytor zasad grupy (Type gpedit.msc in Menu Start, Początek ekranu lub Uruchom) I przejdź do Konfiguracja użytkownika> Szablony administracyjne> System> Instalacja sterownika po prawej stronie, kliknij dwukrotnie (lub kliknij prawym przyciskiem myszy> Edytuj) Znajdź Kod podpisywania sterowników urządzeń w oknie Ustawienia otworzyć wybierz Włączone Następnie wybierz Ignorować rozwijanego menu poniżej Opcje (Gdy system Windows wykryje plik sterownika bez podpisu cyfrowego) I kliknij OK nudzija likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest znaffca Posted November 28, 2015 Report Share Posted November 28, 2015 to nie dziala w przypadku wiekszosci sterownikow (np. instalujac stery od obrazu w kartach amd wywalcie pliki .cat, po ponownym uruchomieniu nie beda dzialac - w menadzeze pokaze blad - ze nie podpisane) to jedynie dziala [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] to to samo co wciskanie f8 hehe, tylko ze "automatycznie" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
xrobcio Posted November 28, 2015 Report Share Posted November 28, 2015 W przypadku instalacji zmodowanych sterownikow PAX do XFI TitaniumHD te polecenia zawsze dzialy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.T Posted November 28, 2015 Author Report Share Posted November 28, 2015 to nie dziala w przypadku wiekszosci sterownikow no na tyle sprzetu co ja robie jakos jeszcze sie nie spotkalem z problemem chyba ze ja mam takie szczescie a ty takiego pecha ale to nie nawet o to chodzi bo najbardziej WKURZAJACE jest cos innego a mianowicie: problem sterownikow pojawia sie nie od dzis i jakos nikt nie napisal NIC ale jak ja napisalem czy ktos inny by to zrobil WTEDY POJAWIA SIĘ MNÓSTWO ZNAWCÓW !!! no LUDZIE jak jestescie tacy madrzy podzielcie sie wiedza wczesniej a nie tylko czekacie na HEJTA bo to to my daleko nie zajedziemy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest znaffca Posted November 28, 2015 Report Share Posted November 28, 2015 mr. t juz kiedys o tym pisalem w jakims watku, ale zginelo w tlumie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
annonying_anoni Posted April 13, 2017 Report Share Posted April 13, 2017 Po tej drugiej metodzie pojawia się znak wodny ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted April 13, 2017 Report Share Posted April 13, 2017 2giej nie zrobisz, bo niema tej opcji w RS2 Ale znak znika po zastowaniu Universal Watermark Disabler od Winaero jeszcze można wyłączyć sprawdzanie WHQL w dxdiag Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hazel789 Posted March 10, 2018 Report Share Posted March 10, 2018 I na dodatek co z tym ustawianiem jak windows przepisuje ustawienia uzytkownika po aktualizacjach haha Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.T Posted March 10, 2018 Author Report Share Posted March 10, 2018 I na dodatek co z tym ustawianiem jak windows przepisuje ustawienia uzytkownika po aktualizacjach haha Ktoś się obudził i odpisuje na wątek sprzed roku a sam temat jest z 2015 roku i odnosił się do ówczesnych systemów a wiadomo że MS już dam zabezpiecza się żeby mu w ustawieniach nie grzebać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted July 6, 2019 Report Share Posted July 6, 2019 Po testach na Windows 10 z włączonym Secure Boot. Wystarczy komenda [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Włączanie trybu testowego nie jest wymagane. Stwierdzam to po tym iż miałem problem z słuchawkami Tracer Thunder 7.1 - Windows nie był wstanie zweryfikować podpisu cyfrowego pliku UAEext.sys (mimo iż posiada ważny podpis cyfrowy) Po dokonaniu tylko tej jednej komendy nie sprawdza mi podpisu cyfrowego na stałe. (opcja 7 z zaawansowanych opcji rozruchu podobno wyłącza tylko do restartu) Ja użyłem najpierw metody z opcją 7 a potem dodatkowo z bcedit i słuchawki działają, Windows normalnie je wykrywa i nie wali błędami po mordzie. GRY UŻYWAJĄCE BATTLEYE EASY ANTY-CHEAT [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] + Watch Dogs 2 - tu jednak da się wyłączyć dopisując do skrótu [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts