razor1995 Posted December 11, 2013 Report Posted December 11, 2013 Ta recenzja ma na celu pokazać blaski i cienie oferty internetu mobilnego w Plusie. Na początek: MODEM - ZTE MF 669 EDGE/GPRS/GSM 850/900/1800 MHz+HSPA+/HSPA/UMTS 900/2100 MHz OFERTA - 10 GB (częsta) + 50 GB w nocy , mówili, że jestem w zasięgu LTE , z mapek Plusa to samo wynika, ale dostałem modem HSDPA+ z kartą LTE ... Jestem w zasięgu HSDPA+ [będzin (Śląskie), Walki Młodych] sygnał jest całkiem dobry, jakieś 7/10. Do tego dodam jeszcze speedtesta : Modem często sam z siebie się rozłączał, jednak po zmianie aplikacji z domyślnej na TopNetInfo problem ustapił. Aplikacja Plus Internet do doskonałych nie należy, czasami się zawiesza i trzeba zabijać proces Za nic nie idzie w niej sprawdzić zużycia pakietu internetowego -> za każdym razem gdy chcę sprawdzić ile pakietu pozostało muszę logować się na Plus Online i sprawdzać . Podsumowując, internet po dłuższym użytkowaniu jest całkiem znośny, przy codziennym korzystaniu pod koniec miesiąca pozostaje mi jeszcze jakieś 6GB niewykorzystanego transferu Najnowszy speedtest (robiony 5 minut temu: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Upload w praktyce: Quote
razor1995 Posted December 13, 2013 Author Report Posted December 13, 2013 To jest też zależne od zasięgu, umiejscowienia modemu względem nadajnika, pogody, kondycji gniazdka USB, długoby wymieniać. Dodam, że kiedyś o 5:00 rano miałem upload 4 Mb/s ;D Quote
Antek Posted December 13, 2013 Report Posted December 13, 2013 Widzę, że nie masz zbyt dużej wiedzy nt polityki "Plusa".. po 12 latach na jednym tel.. na drugim 10 lat tel.. iplus swój swoję też odbębnił i co .. na koniec umow warunki były zdecydowanie gorsze niż dla nowych klientów... więc omijam już z daleka ... i każdy ma takie zdanie co cokolwiek z nimi miał wspólnego ^^ Quote
provectus Posted December 14, 2013 Report Posted December 14, 2013 to co stoi na przeszkodzie podpisać nowa umowę? JPD czasami macie logikę nie pojęta, bo wypowiedzenie ZAWSZE piszecie 3 miesiące przed końcem a potem czy przedłużacie czy nie to inna bajka i raczej zostaniecie na takich samych warunkach...na to nie ma reguły wiązanej z zarządem ale polityka marketingu.. Quote
razor1995 Posted December 14, 2013 Author Report Posted December 14, 2013 na koniec umow warunki były zdecydowanie gorsze niż dla nowych klientów Z tym się zgodzę, ale tylko dla MIXa, w abonamencie czegoś takiego nie ma (mam 3 telefony - MIX, abonament, karta i internet) raczej zostaniecie na takich samych warunkach zawsze można się targować, kiedyś wytargowałem u nich SE K550i zamiast wciskanego mi W200i Najciekawsze jest, że nie da się zagrać przez internet w żadną grę, bo porty są blokowane, a za ich odblokowanie Plus oczywiście karze płacić... Quote
Guest konio Posted December 20, 2013 Report Posted December 20, 2013 W polsce ceny i transfer mobilnego internetu jest tragiczny jak nawet transfer jest przyzwoity to chcą taka kasę że głowa... Quote
Recommended Posts