Jump to content

Test dysku SSD A-Data XPG SX900 64GB i innych...

Recommended Posts

Posted (edited)

Mojemu dyskowi jakby się trochę zmieniło.

Edit.

To jest ten sam dysk z kilku postów wyżej tylko zmieniłem parametry HD Tune.

Osobiście uważam że HD Tune już nie nadaje się do testowania dysków SSD bada zbyt mało parametrów.

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Edited by nemo1960
Posted

@nemo1960 - obraziłeś święty program erectusa, ale nasunąłeś mi pewną myśl, ten program jest nie boję się to powiedzieć: do du*y - można nim manipulować. Wystarczy zmienić jeden parametr i mamy inne wyniki, duzo lepsze.

image.jpg

Posted

HD Tune został stworzony do dysków HDD i do SSD się nie nadaje całkowicie. Pokazuje tylko transfer nie za bardzo wiadomo czego. Nie rozróżnia zapisu/odczytu. Nie ma zapisu/odczytu sekwencyjnego. Powyżej była próbka 8MB, a teraz próbka 4kB czyli najmniejsza badana w innych programach.

P.S. I co teraz powiesz proerectus? - wyniki identyczne jak w ATTO a nawet lepsze - nadal dobry program?  :D

image.jpg

Posted

HD Tune został stworzony do dysków HDD i do SSD się nie nadaje całkowicie. Pokazuje tylko transfer nie za bardzo wiadomo czego. Nie rozróżnia zapisu/odczytu. Nie ma zapisu/odczytu sekwencyjnego. Powyżej była próbka 8MB, a teraz próbka 4kB czyli najmniejsza badana w innych programach.

P.S. I co teraz powiesz proerectus? - wyniki identyczne jak w ATTO a nawet lepsze - nadal dobry program?  :D

Zatkało KAKAO ... zachwala na prawo i lewo :D

Posted

W wiarygodność HD Tune przestałem wierzyć jak zobaczyłem rożnicę wyniku w wersjach programu.

Pobrałem tą zwykłą wersję. Zauważyłem że wyniki tutaj podawane są na wersji HD Tune Pro.

Więc odinstalowałem tą zwykłą zainstalowałem tą Pro, a tam wyniki całkiem inne.

Info dla posiadaczy dysku Samsunga:

Samsung udostępnia narzędzie do poprawy wydajności dysków SSD z serii EVO: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Posted

"marketing" :L

HD Tune jest do niczego.

Jeśli chodzi o dyski SSD

Taki cel miały moje "testy" aby uzmysłowić "fanatykom" HD Tune że ich test jest niemiarodajny.  ;)

a smarki są miarodajne?  :22 chyba dla dzieciatek co maja fanatyzm punktowy hihi

logiczne

nadal nie pokazaliście co robicie ze wam wyniki sie zmieniają ^^ bo w smarkach idzie tak zrobić by "podkręcić" wynik ^^