Jump to content

[Luźna Rozmowa] Co nowego w 10 wersji okienek

Recommended Posts

Posted
W dniu 16.11.2018 o 00:34, TheStraight napisał:

Ale żadna normalna firma nie zainwestuje w serwery oparte na Windowsie :)

Dlaczego? Średnio raz na trzy miesiące buduję taki serwer na Windows Server 2016 1607. Jakoś żaden nie chce się wyłożyć. 

Oprogramowanie serwerowe, to zupełnie inna bajka, niż domowe laboratorium MS. ;)

Posted

@P1O Źle to ująłem bardziej chodziło mi o to że serwery nie powstają na tych samych wersjach co domowe Windowsy jeśli już powstają na Windowsie ogólnie :D
Miałem później tam dopisać ale zapomniało mi się :D

Posted

Kolejny błąd w Win 10 1809: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

10 godzin temu, razor1995 napisał:

Dlaczego Windows 10 ma takie problemy z jakością?

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Polecam artykuł, na DP jeszcze umieją pisać :)

To daje jednoznacznie do zrozumienia, że czeka nas przeobrażenie Win 10 w usługę - jeśli to możliwe, albo już od dawna pracują nad takim systemem na podobieństwo Office 365 - Win 11???

Już nie tylko mi wydaje się, że obecny Win 10 jest nie do uratowania - to jest szrot zipiący ostatkiem sił - nienaprawialny. Nawet program Insider im się wali i nic nie daje o czym piszą już kolejny raz kolejne portale.

Stara prawda nie rdzewieje - jak coś jest do wszystkiego, to jest do niczego. Tej zasady jeszcze nikt nigdy nie pokonał.

Posted

W tym podlinkowanym artykule jest coś strasznego:

Zablokowano możliwość instalacji oprogramowania jabłuszka na wersji 1809.......

Brawo M$ , niedługo Chrome będzie niekompatybilny.....

I inne programy......

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka

Posted
2 minuty temu, m4s napisał:

niedługo Chrome będzie niekompatybilny

Już ma pod górkę i inne przeglądarki - MS celowo zaniża ich osiągi lub sprawia inne kłopoty. Inne oprogramowanie podobnie, jeśli jest konkurencją do wbudowanego badziewia.

Posted

Aktualizacja zabezpieczeń Windows 10 dla Adobe Flash Player - KB4477029

x64: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

x86: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Posted

Windows 10 October 2018 Update ma problem z grafiką Intela, winne sterowniki ... [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Posted

Dla tych co jednak uwierzyli w naprawę 1809: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

P.S. A nowych działających sterowników grafiki od Intela nadal nie ma. :eek:

Posted
11 minut temu, podlos napisał:

Ale 1809 działa dobrze nie wiem czego ty chcesz. To że ktoś ma błędy bo na milion konfiguracji jakieś się znalazły no to... ma problem.

No wiesz jak by każdy miał problemy z 1809 to całkiem byłby przypał i tylko świadczyło by to o ułomności microsoftu, nigdy nie było w historii tak kulawego, dziurawego, pełnego problemów systemu jakim jest windows 10 :) ale ważne że jest dx12 ciemny motyw i gierki typu heroes saga :L i brak kontroli nad systemem :) bo co z tego że se skonfigurujesz pod siebie jak po kolejnej aktualizacji wróci do wartości domyślnych.

P.S. Ja się ciesze że w pore przebudziłem się z tego letargu jakim jest windows 10, odkąd siedzę na 8.1 będzie już prawie półtora roku to nie miałem ani jednego problemu. 

Posted

Przecież każdy windows miał na początku problemy. Problem jest w tym że każda wersja co wychodzi co pół roku jest traktowana jako nowy Windows 10.

Posted
1 minutę temu, podlos napisał:

Przecież każdy windows miał na początku problemy. Problem jest w tym że każda wersja co wychodzi co pół roku jest traktowana jako nowy Windows 10.

Windows 10 ma problemy od 2015roku, poza tym takich problemów jak z windows 10 nie było z żadnym systemem od ms.

Posted
2 minuty temu, podlos napisał:

Raczej chciałeś napisać: Wiele osób ma problemy z Windows 10 od 2015 roku.

Tysiące jak nie setki tysięcy, a może i miliony :)

Powiem tak jak sie przebudzisz z letargu i zaczniesz racjonalnie myśleć, czego ci życzę z całego serca, to wtedy napisz bo póki co ta rozmowa nie ma sensu.

Mówię Ci to ja były fanboy zdychy, 2,5 roku stażu z tym systemem jednak czegoś mnie nauczyło :)

Posted

Ale ja nie jestem fanbojem tego systemu czego ty tu nie rozumiesz? Mi działa normalnie nie wywala sterów nie usuwa mi plików nie rzuca bluescreenami itd. Jakby tak było używałbym 7 lub 8.

Może zamiast pisać jaki ten system zły co nic nie daje napiszecie jakie są faktycznie poważne błędy i ma je praktycznie każdy się sprawdzi i będziemy jechać po microsofcie czemu nie.

Tyle już w tym temacie napisaliście ty czy wiktorynek a ja nadal nie wiem czego unikać w tym systemie. Nie no w sumie wiem unikać bo to Zdycha i... tyle wiem.

Posted

Gdzie ty byłeś przez ostatni rok, tutaj przecież było tysiące powodów i nadal trzeba je wymieniać.
Pora wyleźć z tej jaskini nazwanej Windows 10 i popatrzeć na świat :D

Posted

No tak ktoś ci będzie spisywał wszystkie powody...
Poczytaj sobie jak tak bardzo chcesz i zrób sobie listę :)

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Posted

.....  i brak kontroli nad systemem......

Zaraz jaki brak kontroli?

M$ doskonale kontroluje Twój system.

Bezproblemowo może blokować wybrane programy sterowniki kasować Twoje dokumenty (sic!) I usuwać niepotrzebne programy.

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka

Posted
1 minutę temu, podlos napisał:

Jak microsoft taki zły i kontroluje system to po co korzystacie z Windowsa? 

Wiesz że jest takie coś jak Linux, czy jednak nie widzisz świata poza win 10 :)

Swego czasu miałem zdychę na telefonie, tablecie, laptopie i pc. I nie twierdze że jak np na pc coś nie działało to na innych platformach było tak samo, ale miałem ogromne porównanie :)

NIGDY WIĘCEJ ZDYCHY !!

Posted

Ja określę to tak Windows 10 jest dla mnie bardzo dobrym systemem. Póki siedziałem na finalnych wersjach od samego początku nie miałem do niego zastrzeżeń. Na insider trafiają się potknięcia MS no ale w końcu to nie wersja finalna tylko beta. 

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information