haker1983 Posted December 1, 2013 Report Posted December 1, 2013 Jak dział testy to cos wam pokaże. Z racji tego ze tworze już dość długo mój super bootloader i jestem dość oczytany na ten temat. Zrobiłem coś co sam nie moglem uwierzyć. Za pomocą bootloadera BCD odpaliłem 3 systemy na 1 hardwareu. W każdym systemie był internet. Użyłem do tego moje 2 karty sieciowe LAN i WLAN + 2 wirtulanych (Vmware). Wszystko to uruchomione na moim MSI GT683 (8G RAM, i5 2400, 2 dyski). System głowny to Windows 7 Ultimate, wirtualny 8.1 a w nim Emulacja WIn XP SP3 . W kazdym mogłem pracować, oraz uzywać internetu. Co prawda mój procesor był dość załadowany instrukcjami, ale dało się przeżyć. Ram pod dostatkiem, takze emulacja poszla bez problemu. Ciekawa sprawa ze na Qemu nie pojawil sie BSOD, zazwyczaj jak na 7ce odpalalem jakikolwiek system w Qemu to dostawał zadyszki juz na wejściu. A tutaj screen z całej zabawy: Quote
razor1995 Posted December 3, 2013 Report Posted December 3, 2013 Wykonalne, nawet bez mulenia - Windows 8.1 512 MB RAM, XP - 190 MB RAM, 7 2 GB RAM i spokojnie sięv wyrabiasz Nic nie muli Quote
haker1983 Posted December 4, 2013 Author Report Posted December 4, 2013 Zauważ jednak, że XP jest odpalony wewnątrz Windows 8.1, który to z koleji już jest wirtualny, mysle ze problem jest w oprogramowaniu Vmware. Jak odpalam W moim Win7 x64 od razu z Qemu to nie rusza system x64, Qemu nie widzi virtulanego x64, chyba ze jest jakas łatka do niego (qemu) Quote
Recommended Posts