mmaciek12 Posted November 23, 2013 Report Share Posted November 23, 2013 Temat przeniesiony z forum WindowsMX.pl - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] _____________________________________________________________________________ Chcę wam zaprezentować moją druga modyfikację Windows 2000. Jest nią Windows HQ v2. Systemem bazowym jest Windows 2000 Professional SP4 - 5.0.2195.6717 - Polish Instaluje się około 15~35 minut. Klucz dodany i przechodzi pozytywnie testy WGA. Dodany RollUp1 i masa poprawek Zmiany w stosunku do poprzednika: Dodałem główną tapetę, ulepszyłem tweaka, dodałem obsługę 32 bitowych ikon, dodałem okienko co do instalacji systemu po włożeniu płyty. A wygląda ono tak: POBIERANIE Plik: WinHQ_v2.iso Waga ISO: 354MB MD5: 8c0a9ded3fe5f1d393510ef2b42b37bc [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Bocianek1504 likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
anakondalycr Posted December 25, 2013 Report Share Posted December 25, 2013 Czy da się na tym systmie normalnie pracować? Jak z obsługą urządzeń, kart graficznych. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mmaciek12 Posted December 25, 2013 Author Report Share Posted December 25, 2013 Na moim starym PC (Pentium 4 i GeForce 6200) nie było większego problemu z działaniem jak tez i kompatybilnością. Chcesz to zaryzykuj Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
provectus Posted December 25, 2013 Report Share Posted December 25, 2013 ale każdy mod zachowuje sie inaczej na indywidualnym sprzecie i zapotrzebowania użytkownika... bez testowania nic nie wiesz tak na prawde Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mmaciek12 Posted December 25, 2013 Author Report Share Posted December 25, 2013 ale każdy mod zachowuje sie inaczej na indywidualnym sprzecie i zapotrzebowania użytkownika... bez testowania nic nie wiesz tak na prawde Geniusz nie człowiek! Tylko mówię jak u mnie było, to nie powód by pisać takie "bzdury". System od 3 lis 2010 lata w sieci i nie było jakiś wielkich problemów z nim... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
provectus Posted December 25, 2013 Report Share Posted December 25, 2013 data ma małe znaczenie wiesz mi... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paweł_1984 Posted August 24, 2014 Report Share Posted August 24, 2014 Witam, Masz może jakieś doświadczenia z tym systemem z dużymi dyskami twardymi (powyżej 250GB) ? Windows 2000 (nawet SP4) ma problemy z obsługą takich dysków (nie widzi całego obszaru). Możliwa jest zmiana w rejestrze, ale nie w sytuacji gdy instaluje się "świeży system" na nowym dysku. Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedź, Paweł Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mateusz73 Posted August 24, 2014 Report Share Posted August 24, 2014 Chyba Win 2000 nie obsługuje dysków z większą pojemnością niż 250GB ja chciałem na dysku 500GB spróbować zainstalować to pokazywało jakieś chińskie znaczki nie wiem dlaczego tak było Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maniek1310 Posted August 24, 2014 Report Share Posted August 24, 2014 Zależy od formatu partycji, jeżeli NTFS to obsługuje do 2^64 lub 2^32. Tutaj więcej info [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Polacco Posted December 28, 2017 Report Share Posted December 28, 2017 Ciekaw jestem czy kiedykolwiek ruszy jakiś zdecydowany i masowy projekt na polskich forach który będzie dotyczył xp x64. Moim zdaniem zabawa w x32 sensu nie ma. Każdy z potencjalnych new-beta-userów :-) i tak da na luz tracąc 80% RAMu. No i ciekawi mnie też dlaczego ludzie uparli sie na W2000 a nie na XP. Tego drugiego jest znacznie łatwiej "bajerzyć". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pixoboy1996 Posted January 15, 2018 Report Share Posted January 15, 2018 Witam , chciał bym zainstalować owego Windowsa na swoim starym pc ( aktualnie nowy w naprawie wiec używam starego ) , na tym pc system operacyjny to ubuntu linux mint ( zainstalowany z głupoty ) . Jest ktoś w stanie mnie poprowadzić w stronę poprawnego zaistalowania tego win 2k ? Z góry serdecznie dziękuje iż totalnie sie na tym nie znam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
razor1995 Posted January 15, 2018 Report Share Posted January 15, 2018 est ktoś w stanie mnie poprowadzić w stronę poprawnego zaistalowania tego win 2k ? Wypalasz obraz ISO na płytkę, instalujesz. Kreator instalacji Windowsa jest prosty jak drut. yqs300 likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
czarny84 Posted December 28, 2020 Report Share Posted December 28, 2020 Dzień dobry Może uchowało się komuś ISO systemu? niestety linki mir.cr wygasły, z chomika niestety nie korzystam Naszło mnie na odrobinę retro - chętnie zobaczę jak z P4 2,1 GHZ i płyta Abit się sprawuje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamiloxf Posted December 28, 2020 Report Share Posted December 28, 2020 6 minut temu, czarny84 napisał: Dzień dobry Może uchowało się komuś ISO systemu? niestety linki mir.cr wygasły, z chomika niestety nie korzystam Naszło mnie na odrobinę retro - chętnie zobaczę jak z P4 2,1 GHZ i płyta Abit się sprawuje Mam na dysku za chwilę przerzucę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
czarny84 Posted December 28, 2020 Report Share Posted December 28, 2020 4 minuty temu, kamiloxf napisał: Mam na dysku za chwilę przerzucę Dziękuję i czekam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamiloxf Posted December 28, 2020 Report Share Posted December 28, 2020 17 minut temu, czarny84 napisał: Dziękuję i czekam [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] JanKo6 and Bocianek1504 like this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Caporeira Posted July 13, 2022 Report Share Posted July 13, 2022 W dniu 28.12.2020 o 15:56, kamiloxf napisał: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Czy ten system zainstaluje się z pendrive jak go nagram za pomocą programu Rufus? Czy ruszy jak komputer na dysk 500 GB ? Gdzie mogę pobrać guru gotowy obraz ze zintegrowanymi sterowniki, aby się zainstalował na niezbyt starym komputerze? Bo teraz ich instalacji czystego systemu wyrzuca błąd 0x0000007B. Moja płyta główna to Gigabyte GA-P55A-UD3. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
berthold61 Posted July 14, 2022 Report Share Posted July 14, 2022 A obsługuje ten system jakakolwiek przeglądarka ? zainstalujesz jakoś ale co z tego jak przeglądarki nie działają na tym , ledwo co na XP chyba dwie jako tako idą . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Caporeira Posted July 14, 2022 Report Share Posted July 14, 2022 Godzinę temu, berthold61 napisał: A obsługuje ten system jakakolwiek przeglądarka ? zainstalujesz jakoś ale co z tego jak przeglądarki nie działają na tym , ledwo co na XP chyba dwie jako tako idą . Ten komputer docelowo będzie odłączony od internetu, więc nie potrzebuje przeglądarki. berthold61 likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts