Jump to content

[Win 2000] SP4] Windows HQ v2

mmaciek12

Recommended Posts

hqv2.png

Temat przeniesiony z forum WindowsMX.pl - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Chcę wam zaprezentować moją druga modyfikację Windows 2000. Jest nią Windows HQ v2.
Systemem bazowym jest Windows 2000 Professional SP4 - 5.0.2195.6717 - Polish
Instaluje się około 15~35 minut. Klucz dodany i przechodzi pozytywnie testy WGA. Dodany RollUp1 i masa poprawek

Zmiany w stosunku do poprzednika:
Dodałem główną tapetę, ulepszyłem tweaka, dodałem obsługę 32 bitowych ikon, dodałem okienko co do instalacji systemu po włożeniu płyty.
A wygląda ono tak:
snap055.png

snap056.jpg56506519.png

POBIERANIE
Plik: WinHQ_v2.iso
Waga ISO: 354MB
MD5: 8c0a9ded3fe5f1d393510ef2b42b37bc

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
Bocianek1504 likes this

ale każdy mod zachowuje sie inaczej na indywidualnym sprzecie i zapotrzebowania użytkownika... bez testowania nic nie wiesz tak na prawde ;)

Geniusz nie człowiek! Tylko mówię jak u mnie było, to nie powód by pisać takie "bzdury". System od 3 lis 2010 lata w sieci i nie było jakiś wielkich problemów z nim...

Witam,

Masz może jakieś doświadczenia z tym systemem z dużymi dyskami twardymi (powyżej 250GB) ? Windows 2000 (nawet SP4) ma problemy z obsługą takich dysków (nie widzi całego obszaru). Możliwa jest zmiana w rejestrze, ale nie w sytuacji gdy instaluje się "świeży system" na nowym dysku.

Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedź,

Paweł

Guest Polacco

Ciekaw jestem czy kiedykolwiek ruszy jakiś zdecydowany i masowy projekt na polskich forach który będzie dotyczył xp x64. Moim zdaniem zabawa w x32 sensu nie ma. Każdy z potencjalnych new-beta-userów :-) i tak da na luz tracąc 80% RAMu.

No i ciekawi mnie też dlaczego ludzie uparli sie na W2000 a nie na XP. Tego drugiego jest znacznie łatwiej "bajerzyć".

Witam , chciał bym  zainstalować owego Windowsa na swoim starym pc ( aktualnie nowy w naprawie wiec używam starego ) , na tym pc system operacyjny to ubuntu linux mint  ( zainstalowany z głupoty ) . Jest ktoś w stanie mnie poprowadzić w stronę poprawnego zaistalowania tego win 2k ? :)  Z góry serdecznie dziękuje iż totalnie sie na tym nie znam :)

W dniu 28.12.2020 o 15:56, kamiloxf napisał:

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Czy ten system zainstaluje się z pendrive jak go nagram za pomocą programu Rufus?

Czy ruszy jak komputer na dysk 500 GB ?

Gdzie mogę pobrać guru gotowy obraz ze zintegrowanymi sterowniki, aby się zainstalował na niezbyt starym komputerze?

Bo teraz ich instalacji czystego systemu wyrzuca błąd 0x0000007B.

Moja płyta główna to Gigabyte GA-P55A-UD3.