FISHBONE89 Posted September 24, 2015 Report Posted September 24, 2015 Od ponad miesiąca pracuję na systemie Winsows 10 Pro. Mam tylko problem z połączeniem VPN. W momencie połączenia odcina mnie od Internetu. Tak samo było w Windows 8.1 Pro ale tam wystarczyło wejść w: (Właściwości -> Sieć -> TCP/IPv4 -> Zaawansowane -> Użyj domyślnej bramy w sieci zdalnej [ODZNACZYĆ]) i wtedy Internet działał i VPN był połączony. Przy Windows 10 Pro nie mogę wejść w Zaawansowane aby tą opcję odznaczyć (Niby guzik Właściwości jest aktywny ale jego kliknięcie nie powoduje żadnej reakcji, żadne okienko się nie pojawia) [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
m4s Posted September 24, 2015 Report Posted September 24, 2015 Na szybko: Nie działające Właściwośći to taka przypadłość 10. Słabo szukałeś u wujka Google You have to open PowerShell as an Administrator and input these two commands in the Command Line Interface : Get-VpnConnection Set-VpnConnection -Name "VPN Name" -SplitTunneling $True Oczywiście za VPN Name wstaw nazwę swojego połączenia.
FISHBONE89 Posted September 24, 2015 Author Report Posted September 24, 2015 SUPER, w końcu działa Dziękuję Ci bardzo za pomoc! Swoją drogą trochę wstyd dla MS za taki babol...
m4s Posted September 25, 2015 Report Posted September 25, 2015 Windows 10 - to nie bug to opcja! Wiadomość wygenerowana automatycznie.Ten temat został zamknięty..Z powodu: RozwiązanyJeśli się z tym nie zgadzasz, możesz zraportować ten post. Używając opcij "Zgłoś".Pozdrawiamy zespół Winclub.pl
Recommended Posts