patio44 Posted November 12, 2013 Report Share Posted November 12, 2013 Pomoże ktoś ? Od jakiegoś czasu prawdopodobnie po odinstalowaniu jakiegoś programu, skróty stron otwierają się tak ja na zrzucie ekranu. Gdy jest otwarta przeglądarka, jest wszystko ok, ale gdy otwieram sam skrót jest niestety krótko. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gringo Posted November 12, 2013 Report Share Posted November 12, 2013 Napisz dokładnie o co chodzi. Ogólnie reset IE - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
patio44 Posted November 12, 2013 Author Report Share Posted November 12, 2013 Dzięki Gringo, ale niestety reset nie pomógł. Dokładnie to jest tak, że na pulpicie mam porobione skróty stron internetowych i jeżeli klikam w którąś z nich to otwiera mi się do 2/3 ekranu, tak jak na załączonym pliku. Jeżeli jest uruchomiony IE lub sam powiększę stronę po otworzeniu skrótu to jest ok, ale gdy pozamykam wszystkie strony i klikam w skrót to jest 2/3. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gringo Posted November 12, 2013 Report Share Posted November 12, 2013 Trochę poczytałem i to jest jakiś ogólnie znany bug IE. Spróbuj tego tricku: 1. Otwórz IE i rozmiar okna do własnych upodobań. Następnie naciśnij i przytrzymaj klawisz Ctrl i kliknij na przycisk "X", aby zamknąć program. 2. Jak nie zadziała, zróbmy "na chłopa" prawym przyciskiem myszy na skrót, potem zakładka skrót, znajdź URUCHOM i wybierz "Zmaksymalizowane" (domyślnie jest Normalne) Edit / 20:18 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
patio44 Posted November 13, 2013 Author Report Share Posted November 13, 2013 Jestem w pracy. Wrócę wieczorem, spróbuję i dam znać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
patio44 Posted November 13, 2013 Author Report Share Posted November 13, 2013 Próbowałem i nic. pkt 1 otwieram IE, dopasowuje, naciskam i przytrzymuję Ctrl, klikam na "x" nie zamyka i nic się nie zmienia. pkt 2 po naciśnięciu prawym przyciskiem myszy na skrót, mam tylko takie opcje; Otwórz, Drukuj, Wyślij do, Wytnij, Kopiuj, Utwórz skrót, Usuń, Zmień nazwę, Właściwości. Czy ja coś źle robię? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gringo Posted November 14, 2013 Report Share Posted November 14, 2013 Próbowałem i nic. pkt 1 otwieram IE, dopasowuje, naciskam i przytrzymuję Ctrl, klikam na "x" nie zamyka i nic się nie zmienia. pkt 2 po naciśnięciu prawym przyciskiem myszy na skrót, mam tylko takie opcje; Otwórz, Drukuj, Wyślij do, Wytnij, Kopiuj, Utwórz skrót, Usuń, Zmień nazwę, Właściwości. Czy ja coś źle robię? Moja wina myślałem, że to dość oczywiste Prawym -> właściwości -> potem zakładka skrót, znajdź URUCHOM i wybierz "Zmaksymalizowane" (domyślnie jest Normalne) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
patio44 Posted November 14, 2013 Author Report Share Posted November 14, 2013 Dzisiaj po odpaleniu kompa było wszystko ok, a przecież nic nie ustawiałem. Może coś źle napisałem, ale chodziło mi o skrót strony, a nie o skrót IE. Dopatrzyłem się, że w skrócie IE są takie zakładki o których piszesz. Wchodząc w skrót i funkcję uruchom, są trzy opcje: Normalne okno, Zminilizowane i Zmaksymalizowane. Przestawiam, a i tak się nic nie zmienia. Dlaczego to wróciło do normalnych ustawień , nie wiem, może przez aktualizację. Dzięki za pomoc i sorry za zabranie cennego czasu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts