mateuszwawa20 Posted August 22, 2015 Report Posted August 22, 2015 idzie jakoś w win10 zatrzymać win update bo wnerwia mnie to, do tego co chwile instaluje stery do dźwięku które wkurzają moją karte na płycie i musze je ręcznie odinstalowywać? dzięki za pomoc Quote
a.kucharski Posted August 22, 2015 Report Posted August 22, 2015 Panel sterowania -> System -> Zaawansowane ustawienia systemu -> Sprzęt -> Ustawienia instalacji urządzeń -> I trzeba zaznaczyć: Nie, pozwól mi wybrać, co zrobić i wybrać: Nigdy nie instaluj oprogramowania sterownika z witryny Windows Update Quote
hitman12 Posted August 22, 2015 Report Posted August 22, 2015 Możesz też całkowicie wyłączyć usługę windows update wchodząc w menadżer zadań>usługi lokalne. Quote
mateuszwawa20 Posted August 22, 2015 Author Report Posted August 22, 2015 dzięki pomogło mam nadzieje że microsoft nie obrazi się za to i nie będzie robił problemu z aktywacją po formacie Quote
Didusieq Posted August 26, 2015 Report Posted August 26, 2015 Panel sterowania -> System -> Zaawansowane ustawienia systemu -> Sprzęt -> Ustawienia instalacji urządzeń -> I trzeba zaznaczyć: Nie, pozwól mi wybrać, co zrobić i wybrać: Nigdy nie instaluj oprogramowania sterownika z witryny Windows Update Sterowniki Nvidii i tak się zainstalowały mimo wyłączenia tej opcji Quote
kp1971 Posted August 26, 2015 Report Posted August 26, 2015 Sterowniki Nvidii i tak się zainstalowały mimo wyłączenia tej opcji gpedit.msc Konfiguracja komputera --> Szablony administracyjne --> System --> Zarządzanie komunikacją internetową --> Internetowe ustawienia komunikacyjne --> Wyłącz wyszukiwanie sterowników urządzeń w usłudze Windows Update - ustawiamy "Włączone". lub w wersji Windows Home HKEY_LOCAL_MACHINE – SOFTWARE – Microsoft – Windows – CurrentVersion – DriverSearching. W panelu po prawej stronie SearchOrderConfig. Klikamy ją dwukrotnie. Wartość 1 zmienić na 0. Quote
mateuszwawa20 Posted August 26, 2015 Author Report Posted August 26, 2015 Ja wyłączyłem usługę windows update i mam spokój Quote
Recommended Posts