sebatech Posted August 16, 2015 Report Posted August 16, 2015 Witam. Mam nastepujacy problem, może ktoś miał z nim do czynienia, a mianowicie po instalacji win 10 która przebiegła pomyślnie, wszystkie urzadzenia sie zainstalowały. Po wyłaczeniu komputera i ponownym właczeniu startuje i zaraz się wyłącza. Muszą go uruchomic jeszcze raz i wszystko sie wczytuje wtedy bez problemu. Problem wystąpił u mnie na Laptopie Toshiba Satelite a 500-138 Bios zaktualizowany. Pracował na win 7 home premium bez zarzutu i normalnie startował. Prosze o pomoc.
leven Posted August 16, 2015 Report Posted August 16, 2015 Jedyne co mi przychodzi do głowy, to reset ustawień biosu.
sebatech Posted August 16, 2015 Author Report Posted August 16, 2015 Reset biosu do default nic nie dał. Dodam dokładnie, iż to wyłączenie następuje już po pokazaniu się logo windows ale dosłownie na sekundę i komputer się wyłacza całkowicie. Naciskam power i wszystko normalnie się wczytuje.
myszka_20_84 Posted August 16, 2015 Report Posted August 16, 2015 Reset biosu do default nic nie dał. Dodam dokładnie, iż to wyłączenie następuje już po pokazaniu się logo windows ale dosłownie na sekundę i komputer się wyłacza całkowicie. Naciskam power i wszystko normalnie się wczytuje. Według mnie problem ze sterownikami (lub np. program Alcohol 120% wirtualny napęd).
lehim Posted August 16, 2015 Report Posted August 16, 2015 W opcjach zasilania wyłącz szybki start i zobacz czy pomoglo.
sebatech Posted August 16, 2015 Author Report Posted August 16, 2015 Wyłączenie szybkiego startu pomogło. Problem rozwiązany temat do zamknięcia. Dzięki kolego lehim za pomoc.
Recommended Posts