Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam

Mam następujący problem:

Gdy próbuję usunąć plik instalatora sterowników NVidii pojawia mi się następujący komunikat: "Plik w użyciu. Nie można ukończyć akcji ponieważ plik jest otwarty w programie Eksplorator Windows" ... i tak w kółko.

Co ciekawsze nie mogę też usunąć dwóch innych plików instalatorów NVidii które znajdują się na innym dysku.

Pozostałe pliki usuwają się normalnie.

Tylko te instalki od NVidii sprawiają ten problem.

Proszę Was o pomoc w tej sprawie.

Z góry dzięki.

Posted

Wczoraj mialem bardzo podobna sytuacje.....po podmianie pliku shell32.dll nie moglem usunac starego, ktorego zmiana nazwy tez nic nie pomagala. Co ciekawe, tez bylo zwiazane z NVIDIA.

Uzyj unlockera, pomogl mi je usunac, po restarcie.

Ciekaw jestem co jest przyczyna? podmieniam pliki shell32.dll od kilkunastu lat w systemie i nigdy nie bylo z tym problemu.

Posted

Dzięki Darecki za pomoc....... Unlocker co prawda nie znalazł powiązanych z plikiem usług, ale wyświetlił informację że pliki zostaną skasowane po ponownym uruchomieniu systemu.... i tak się też stało.... Unlocker -> restart -> i pliki usunięte

Ale tak się zastanawiam co jest grane z tymi instalkami od NVidii.... dzisiaj ściągnąłem najnowsze sterowniki i z plikiem znów jest to samo... skopiowałem go na inny dysk i jak chciałem skasować z folderu Downloads to du**a z tego... i znów musiałem Unlockerem + restart i plik usunięty.

Z żadnymi innymi plikami czy folderami tego problemu nie ma. Wszystkie operacje na pozostałych plikach/folderach przebiegają prawidłowo.

Posted

@leven ale tu nie chodzi o usuwanie sterowników... chodzi o zwykłą operację usuwania na pojedyńczym pliku (konkretnie jest to plik instalatora od NVidii)

Posted

Przy takich przypadkach używam process explorer i Find handle or DLL - znajduje proces odpowiedzialny za blokowanie. Potem kill process i usuwam to co chcę.

Wy Tap ane

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information