Nieobecny Posted August 15, 2015 Report Posted August 15, 2015 Wyłączyłem w Win 10 m.in. usługę Centrum zabezpieczeń. Od tego momentu co jakiś czas wyskakuje komunikat w prawym dolnym rogu, że usługa jest wyłączona. Jak się pozbyć tego komunikatu? Przejrzałem i wyłączyłem chyba wszystko. Może coś przeoczyłem.
slawektor Posted August 15, 2015 Report Posted August 15, 2015 Gdybająco.. Może przed wyłączeniem trzeba było wyłączyć komunikat: Rozwiązywanie problemów z systemem Windows. Panel sterowania\Wszystkie elementy Panelu sterowania\Zabezpieczenia i konserwacja\Zmień ustawienia funkcji Zabezpieczenia i konserwacja
Nieobecny Posted August 15, 2015 Author Report Posted August 15, 2015 Wszystko odznaczone i wyłączone. Komunikaty wyłączone. Centrum akcji też wyłączone.
slawektor Posted August 15, 2015 Report Posted August 15, 2015 Zobacz jeszcze w tym nowym powiadomienia i akcje, może tam schowali?
Nieobecny Posted August 15, 2015 Author Report Posted August 15, 2015 Wszystko wyłączone - został Defender z całego systemu.
Nieobecny Posted August 15, 2015 Author Report Posted August 15, 2015 Wyłączenie Defendera nie pomaga. Jeden jedyny upierdliwy komunikat może zatruć życie. P.S. Wyłączenie Defendera, to nie jest wyłączenie całkowite programu/usługi tylko wyłączenie skanowania w czasie rzeczywistym. Nadal m.in. pobiera nowe bazy definicji. Dodam, że musimy to zrobić w wersji Home przez edycję rejestru z poziomu konta administratora - nie wystarczy konto użytkownika z uprawnieniami administratora.
Recommended Posts