Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Chciałem zmienić wygląd theme i dodałem do folderu Resource pliki theme z poradnika [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Teraz miga mi ekran po odpaleniu i nie mam szansy wejść do systemu. Jak mogę to zrobić od innej strony?
Nie mam żadnego menu nic ,tylko Bios. Żeby chociaż do punktu przwracania

Wysłano z phona I9505

------------------------------------------

Udało się. Wywołałem menu naprawcze przy uruchaminiu systemu i przywróciłem do (na szczęście zrobiłem moment wcześniej)))  Punktu Przywracania. Już piszę z kompa

Edited by zalko
Posted

Chciałem zmienić wygląd theme i dodałem do folderu Resource pliki theme z poradnika [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Teraz miga mi ekran po odpaleniu i nie mam szansy wejść do systemu. Jak mogę to zrobić od innej strony?

Nie mam żadnego menu nic ,tylko Bios. Żeby chociaż do punktu przwracania

Wysłano z phona I9505

------------------------------------------

Udało się. Wywołałem menu naprawcze przy uruchaminiu systemu i przywróciłem do (na szczęście zrobiłem moment wcześniej)))  Punktu Przywracania. Już piszę z kompa

A tak na przyszłość:

Uruchamiamy wiersz polecenia w trybie administratora , wpisujemy  

bcdedit /set {default} bootmenupolicy legacy

--------------------------------------------------------------

A następnie zatwierdzamy przyciskiem enter. Otrzymujemy komunikat, że operacja zakończyła się pomyślnie. I teraz, na etapie

startu systemu możemy wcisnąć F8 i zobaczymy takie same menu startowe jak 7-ce

Posted

O dobrze że jest tak samo jak w Windows 8 i 8.1.

Myślałem że mogą zablokować  tak prozaicznie przydatną funkcję jaką jest F8 podczas startu systemu.

Posted

Mistrzu.. jak system padnie to na pewno dasz radę wybrać tą opcję .. powodzenia.

chcesz sie załozyć? by z tego skorzystać tzn trybu awaryjnego tez ci system nie moze paść do sekwencji wykonawczej podstawowej, bo inaczej tylko spod usb naprawisz 

Posted

A ja robię tak:

Instaluję EasyBCD 2.2.

Po uruchomieniu programu wybieram "Edytuj Menu Startowe" i w "Opcjach czasu" ustawiam "Odliczaj od" na 5 sekund.

Teraz przy starcie uruchomi się Boot Menu na 5 sekund i na dole po lewej stronie ekranu będę miał wejście do Trybu Naprawczego.

Posted

Niektórzy z Was coś źle czytają...Po odpaleniu mam migający ekran ,to jak mam wejść shift-em,z ekranu logowania...????? Przecież tego nie było .Start i migający ekran.

W moim Dell zrobiłem tak. Pojawia się logo Dell i kółeczko z kropek,w tym momencie naciskam wył zasilania i raz jeszcze...i pojawiło się menu z wieloma opcjami,włącznie z przywracaniem do punktu. 

@kucharski ok ale jak stało się nagle to.....wiem wszyscy coś instalują bez dostępu do czegokolwiek.....no do Bios

Posted

Niektórzy z Was coś źle czytają...Po odpaleniu mam migający ekran ,to jak mam wejść shift-em,z ekranu logowania...????? Przecież tego nie było .Start i migający ekran.

W moim Dell zrobiłem tak. Pojawia się logo Dell i kółeczko z kropek,w tym momencie naciskam wył zasilania i raz jeszcze...i pojawiło się menu z wieloma opcjami,włącznie z przywracaniem do punktu. 

@kucharski ok ale jak stało się nagle to.....wiem wszyscy coś instalują bez dostępu do czegokolwiek.....no do Bios

bo u cb problem aktywacji modułu sekwencji zarzadzania ;) wystarczy wybrac reset w trybie awaryjnym lub uruchom zgodnosc z poprzednim ustawieniem

twój problem to twoja wina nie systemu, źle wgrane sterowniki/brak wsparcia/brak sterowników dedykowanych

Posted

No to udało się wejść w tryb naprawy.

To co napisałem o EasyBCD to jest przeciwdziałanie przed Awarią. Jeszcze dodam że w menu rozruchu mam GHosta 2013 i zrobioną kopię Systemu na ostatniej partycji.

W razie komplikacji 20 GB przywraca mi w 5 minut na dysku SSD oczywiście.

Posted

No to udało się wejść w tryb naprawy.

To co napisałem o EasyBCD to jest przeciwdziałanie przed Awarią. Jeszcze dodam że w menu rozruchu mam GHosta 2013 i zrobioną kopię Systemu na ostatniej partycji.

W razie komplikacji 20 GB przywraca mi w 5 minut na dysku SSD oczywiście.

co nie zmienia faktu ze to wina zarządcy a nie systemu ;), tylko mówisz o partycji recovery, ta trzymie sie na osobnym dysku najlepiej hdd ;) bo jak na ssd trzymiesz to ci gratuluje... 

Posted

bo u cb problem aktywacji modułu sekwencji zarzadzania ;) wystarczy wybrac reset w trybie awaryjnym lub uruchom zgodnosc z poprzednim ustawieniem

twój problem to twoja wina nie systemu, źle wgrane sterowniki/brak wsparcia/brak sterowników dedykowanych

no akurat sterowniki przerobiłem ale ja pisalem (wciąż jako laik) w krytycznym momencie mając telefon na necie a odp na temat jak widzisz chociażby na tym forum nie było. Uczymy się na błędach i myślę,że udało mi się intuicyjnie wyjść z opresji,więc mogę siebie pochwalić. Natomiast w temacie modowania telefonów mogę się powymądrzać)))

Myślę,że którys z Was mógłby stworzyć mały poradnika(zaradnik) odnośnie tego zagadnienia.

Przy okazji proszę policić mi dobry program do kopiowania aktualnego systemu na dysk zewn.(aktualnego czyli z ustawieniami w danej chwili))

Posted

ja ci dąłem najlepsza, dopracowaną, pełniąca pełną władze a pełne znaczenie tego programu a nie jakies imitacyjne cuda wynalazczości które połowe plików gubią 

Posted

A tak na przyszłość:
Uruchamiamy wiersz polecenia w trybie administratora , wpisujemy  

bcdedit /set {default} bootmenupolicy legacy
--------------------------------------------------------------
A następnie zatwierdzamy przyciskiem enter. Otrzymujemy komunikat, że operacja zakończyła się pomyślnie. I teraz, na etapie

startu systemu możemy wcisnąć F8 i zobaczymy takie same menu startowe jak 7-ce

Nic nie dało to.......nie uruchamia się z F8

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information