jerzy205 Posted August 13, 2015 Report Posted August 13, 2015 Witam . Mam następujący problem: Po zainstalowaniu win 10 czystego , bądź z windows 7,8,8,1 wszystko śmiga. W momencie gdy zainstaluję sterownik grafiki ikony z pulpitu znikają .Są widoczne na dole na pasku zadań ale żadna się nie otwiera.Na win 8.1 jest ok.Gdy wchodzę w ustawienia też jest blokada.Prawdopodobnie jest gdzieś ustawienie w które trzeba wejść ale gdzie? Przypomnę jaki mam sprzęt: grafika GTX960 ,płyta główna asus x99 deluxe ,16 GB DDR 4. Wszystko chodzi poprawnie do czasu instalacji karty graficznej. Pozdrawiam
peerik Posted August 13, 2015 Report Posted August 13, 2015 Prawdopodobnie brak kompatybilności sterowników karty graficznej z zdychą. Normalne uroki świeżego systemu operacyjnego. Kwestia czasu do pojawienia się sprawnych sterowników lub nie mam racji.
WinSxS Posted August 13, 2015 Report Posted August 13, 2015 Prosiłbym o konkretne nazwanie tematu. Dziękuję. ______________ Jaką wersję driverów instalujesz?
jerzy205 Posted August 14, 2015 Author Report Posted August 14, 2015 wersja:355.60 ale wcześniej jakieś 2 miesiące temu testowałem win 10 i miałem to samo. Nigdy nie instaluję wersji beta tylko finalną.
martitta Posted August 26, 2015 Report Posted August 26, 2015 Miałem identyczny problem z GTX 970 po czystej instalacji Win10. W moim przypadku nie widziałem nic (czarny ekran) już na etapie, kiedy wybiera się użytkownika. Po kilku kliknięciach (w ciemno), podaniu hasła udało się ujrzeć dolny pasek i pasek start. Niestety na pulpicie nie było ikon, nie wyświetlały się również na pulpicie okna uruchomionych programów. Okazało się, zę problemem są sterowniki nvidii, które domyślnie instaluje Windows 10. Rozwiązanie, które u mnie się sprawdziło: 1. Odłącz komputer od internetu!; 2. Przywróć system do stanu, kiedy na pulpicie były ikony ( w moim przypadku miałem tylko jeden "punkt przywracania systemu", który utworzył się tuż po instalacji systemu); 3. Zainstaluj sterowniki do płyty (chipset, k.sieciowa,..) - nie podłączaj do internetu!; 4. Zrestartuj komputer; 3. Zainstaluj najnowsze sterowniki nvidii (windows bez neta nie pobiera tych trefnych). 4. Zrestartuj komputer, podłącz do internetu - powinno być OK.
Recommended Posts