franekfranek Posted July 6 Report Posted July 6 Ktoś zna sposób, żeby ukryć to badziewie ? Dodatkowe apki mnie nie interesują, TYLKO edycja rejestru itp. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
FILAGOL Posted July 6 Report Posted July 6 Dzień Dobry @franekfranek nalazłem informację w Google: W systemie Windows 10 domyślne okno regulacji głośności (OSD) jest głęboko zintegrowane z powłoką systemową i nie ma wbudowanej opcji, która pozwala na jego trwałe wyłączenie. Aby pozbyć się tego elementu, musisz skorzystać ze sprawdzonego darmowego programu zewnętrznego. Rozwiązanie: Aplikacja HideVolumeOSD Najpopularniejszym i bezpiecznym narzędziem używanym do tego celu jest HideVolumeOSD. Działa ono w tle i blokuje wyświetlanie nakładki, pozwalając na normalne sterowanie głośnością. Pobierz aplikację (np. z [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] lub [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]). Zainstaluj program, postępując zgodnie z komunikatami instalatora. Po instalacji w menu Start znajdziesz dwa główne skróty: HideVolumeOSD (Tray) – dodaje ikonę do zasobnika systemowego, gdzie jednym kliknięciem możesz włączać i wyłączać ukrywanie OSD. HideVolumeOSD (Silent) – uruchamia program w tle bez żadnej ikony i automatycznie ukrywa okno głośności. Aby program działał od razu po włączeniu komputera, możesz dodać jego skrót do folderu autostartu: Wciśnij na klawiaturze kombinację klawiszy Windows + R. Wpisz shell:startup i wciśnij Enter. Przeciągnij do otwartego folderu plik wykonywalny programu z menu Start (przytrzymując wciśnięty klawisz Alt, utworzysz skrót). Jeśli okno OSD pojawia się podczas korzystania z przeglądarki internetowej lub odtwarzacza multimedialnego (np. gdy wyświetlają się dodatkowe przyciski odtwarzacza / poprzedni-następny utwór), możesz wyłączyć obsługę tych klawiszy bezpośrednio w ustawieniach aplikacji, takich jak Chrome czy Edge. Pozdrawiam Quote
razor1995 Posted July 6 Report Posted July 6 W Chrome/Edge: This is the hidden content, please [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] or [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Ustaw na Disabled. Firefox: W about:config: This is the hidden content, please [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] or [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Powinno pomóc, w innych przypadkach aplikacja zewnętrzna tak, jak napisał @FILAGOL. FILAGOL likes this Quote
franekfranek Posted July 7 Author Report Posted July 7 Danke, widziałem opcję w about:config, ale wydawało mi się, że to od windowsa... Zastosowałem, ale na razie bez zmian. Chyba, że restart potrzebny, to później będę mógł wykonać i potwierdzę. Zauważyłem, że wyskakujące okno jest duże i szerokie, tylko jeśli otwarta jest ale nie koniecznie aktywna zakładka z jakimś player-em / radio, zatem jednak coś od przeglądarki. Quote
Recommended Posts