springola Posted March 14 Report Posted March 14 Nie wiem czy to dobry dzial , jesli nie prosze o przeniesienie. Mam 2 laptopy polaczone przez wifi za posrednictwem mobilnego hotspota ktory jest stworzony na windows 10 22H2. Obie karty WLAN mają standard ac a polaczenie jest kiepskie mimo odleglosci 1m od siebie. Transfer na ftp: 8MB/s .Aby cos z tym zrobic chcialbym wymusic dzialanie sieci na 5ghz zamiast 2,4 ghz. Niestety systemowy hotspot zostal glupio zaprojektowany bo wszelkie ustawienia nie dzialaja(sa na szaro) jesli w laptopie nie ma podlaczonego innego zrodla internetu. A dla mnie tak ma byc: brak przeplywu internetu miedzy laptopami. Z kolei nie mam tez zamiaru sie uzerac z poleceniami cmd na zawsze - co teraz robie. I tutaj sedno tematu: czy na forum jest osoba ktora umialaby stworzyc latke /mod / jakkolwiek to nazwac ktora po zainstalowaniu na dobre odblokowalaby ustawienia mobilnego hotspotu gdy zrodlo internetu jest niepodlaczone? Quote
Recommended Posts