Jump to content

Recommended Posts

Posted

Zainstalowałem system : "WIN11_X64_LTSC_25H2_PL-THECOMPANY_CRC32_11260104"  z   25H2.

Ale nie mogę grać w "Assassin's Creed Odyssey" bo popi****lony ubisoft nie wydał łatki do tej gry a z tą firmą są jazdy na maxa !  kocham tą grę ! 

Jak mogę cofnąć skasować aktualizacje 25H2!! z tego systemu ! proszę udzielić mi pomocy bo cofnąć tego nie mogę bo czytałem że max do 10 dni po zainstalowaniu aktualizacji: 25H2" 

Mój Diskord: "solidsnake6258" :)   Wyczytałem na forum Angielskim że trzeba system cofnąć do 24H2   ! jak to zrobić;(   niektóre gry  na aktualizacji 25H2 nie będą wam działać podkreślam! 

bo producenci nie zawszę chcą wydać łatki pod windows 11!!  Assassin's Creed Orgin! działa normalnie,  ale w "Assassin's Creed Odyssey" już nie !

Posted

Po prostu odpala grę : "Assassin's Creed Odyssey" ze Steam pokazuje mi sie logo na pulpicie i nic !!! ładuję się godzinami ! nic tylko musze dać zakończ zadanie !  po prostu takie gry jak Assassin's Creed Odyssey nie dostały aktualizacji pod Win 11 wiec UbiSoft Wali w hu... ja ! nie nowość i niektóre tytuły mają problem z tym systemem ! natomiast gra "Assassin's Creed Origins" którą posiadam dostała aktualizacje pod Win11 i ślicznie mi chodzi !  dodam tez że wszsytkie gry dodałem do wyjątków ! w defender !! a aplikacje !  Steam i Ubisoft Connect !! ustawiłem trym zgodności na windows 8 !! 

ponadto ! w Assassin's Creed Odyssey  trzeba włączyć te opcje w pliku: "ACOdyssey.ini"

Graphics_API=dx11

VSyncMode=1

Bo jest to zalecane mocno bo gra poprawnie działa na Direct 11 !! wszystko wyczytałem na angielskim Forum ! ale to nie pomogło żeby odpalić grę  Assassin's Creed Odyssey na Windows 11 !! przegrzebałem całe fora kurde fajnie jak byś napisał na Diskordzie  i udostepnie ci ekran i pokaże o co chodzi też !   Mój nik na Diskord "solidsnake6258"  pozdrawiam ! 

Cholera wolał bym zostać przy tej Aktualizacji i tego nie cofać :(:(  [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Windows 11 mocno promuje funkcje bezpieczeństwa, takie jak "Integralność pamięci" (Memory Integrity) czy "Zabezpieczenia oparte na wirtualizacji" (VBS). Gry z surowymi systemami anti-cheat często blokują się, jeśli te funkcje są włączone:

• Valorant (i inne gry z Riot Vanguard, jeśli system nie spełnia rygorystycznych wymogów).
  • Apex Legends
  • Fortnite
  • Dead by Daylight
  • Elden Ring
  • Rust
  • Hell Let Loose
Posted
12 minut temu, Snake1988 napisał(a):

Po prostu odpala grę : "Assassin's Creed Odyssey" ze Steam pokazuje mi sie logo na pulpicie i nic !!! ładuję się godzinami ! nic tylko musze dać zakończ zadanie !  po prostu takie gry jak Assassin's Creed Odyssey nie dostały aktualizacji pod Win 11 wiec UbiSoft Wali w hu... ja ! nie nowość i niektóre tytuły mają problem z tym systemem ! natomiast gra "Assassin's Creed Origins" którą posiadam dostała aktualizacje pod Win11 i ślicznie mi chodzi !  dodam tez że wszsytkie gry dodałem do wyjątków ! w defender !! a aplikacje !  Steam i Ubisoft Connect !! ustawiłem trym zgodności na windows 8 !! 

ponadto ! w Assassin's Creed Odyssey  trzeba włączyć te opcje w pliku: "ACOdyssey.ini"

Graphics_API=dx11

VSyncMode=1

Bo jest to zalecane mocno bo gra poprawnie działa na Direct 11 !! wszystko wyczytałem na angielskim Forum ! ale to nie pomogło żeby odpalić grę  Assassin's Creed Odyssey na Windows 11 !! przegrzebałem całe fora kurde fajnie jak byś napisał na Diskordzie  i udostepnie ci ekran i pokaże o co chodzi też !   Mój nik na Diskord "solidsnake6258"  pozdrawiam ! 

Cholera wolał bym zostać przy tej Aktualizacji i tego nie cofać :(:(  [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Windows 11 mocno promuje funkcje bezpieczeństwa, takie jak "Integralność pamięci" (Memory Integrity) czy "Zabezpieczenia oparte na wirtualizacji" (VBS). Gry z surowymi systemami anti-cheat często blokują się, jeśli te funkcje są włączone:

• Valorant (i inne gry z Riot Vanguard, jeśli system nie spełnia rygorystycznych wymogów).
  • Apex Legends
  • Fortnite
  • Dead by Daylight
  • Elden Ring
  • Rust
  • Hell Let Loose

Można łatwo podnieść do 25H2, wystarczy zainstalować z powrotem aktualizację KB5054156, np z github

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Snake1988 likes this
Posted

Od kiedy jest 25H2 LTSC czy ja coś przegapiłem. Instalujesz jakieś dziwne ulepy to się nie dziw że przestaje działać.
Zainstaluj czysty system to nie będzie problemów.
Jak ma ci działać Antycheat czy inne rzeczy które sprawdzają wersję Windows a ty masz coś co oryginalnie nie ma prawa bytu.

Posted
19 godzin temu, TheStraight napisał(a):

Od kiedy jest 25H2 LTSC czy ja coś przegapiłem. Instalujesz jakieś dziwne ulepy to się nie dziw że przestaje działać.
Zainstaluj czysty system to nie będzie problemów.
Jak ma ci działać Antycheat czy inne rzeczy które sprawdzają wersję Windows a ty masz coś co oryginalnie nie ma prawa bytu.

Twierdzenie, że "instalujesz dziwne ulepy to się nie dziw", na forum z działem modyfikacji brzmi trochę jak strzał we własne kolano.

Mody to świadomy wybór użytkownika - mają zalety i wady.

Deprecjonowanie całej idei modyfikacji podważa sens istnienia tego działu i pracy osób, które je tworzą.

Warto pokazać konsekwencje - dopiszcie się obaj do wniosku, że jesteście za skasowaniem działu - śmiało.

Posted

Zabolało widzę ale taka jest prawda. Nie jestem za skasowaniem działu niech każdy robi sobie co chce ale jak instaluje takie ulepy jak te wyżej to niech nie płaczę że coś nie działa na forum tylko do autora bezpośrednio.
A od kiedy to że tu jestem musi jakkolwiek popierać dział modyfikacje? Jestem użytkownikiem forum a nie działu. 
PS. Zresztą dla mnie bez różnicy czy to istnieje czy nie tak naprawdę :D

nudzija and piosylant like this
Posted
45 minut temu, TheStraight napisał(a):

Zabolało widzę ale taka jest prawda. Nie jestem za skasowaniem działu niech każdy robi sobie co chce ale jak instaluje takie ulepy jak te wyżej to niech nie płaczę że coś nie działa na forum tylko do autora bezpośrednio.
A od kiedy to że tu jestem musi jakkolwiek popierać dział modyfikacje? Jestem użytkownikiem forum a nie działu. 
PS. Zresztą dla mnie bez różnicy czy to istnieje czy nie tak naprawdę :D

Czemu nazywasz tego moda ulepem? Bo ma aktywowane 25H2? Na prawdę? W czym, to przeszkadza? Zawsze można wrócić do 24h2 lub najzwyczajniej na świecie napisać w temacie moda i @Kocurekcoś na pewno poradzi. Jak będzie więcej tego typu zgłoszeń na pewno tego nie oleje i znajdzie rozwiązanie. Poza tym ten mod, to tak na prawdę delikatny lifting w porównaniu do oryginału i nazywanie go ulepem jest nie na miejscu...

Posted
5 minut temu, Kosiara napisał(a):

Czemu nazywasz tego moda ulepem? Bo ma aktywowane 25H2?

Co to znaczy, że Win11 LTSC ma "aktywowane" 25H2? 🤔

Ja ogólnie proponuję kierowanie pytań do twórcy moda. 👍

Posted
31 minut temu, Kosiara napisał(a):

Czemu nazywasz tego moda ulepem? Bo ma aktywowane 25H2? Na prawdę? W czym, to przeszkadza? Zawsze można wrócić do 24h2 lub najzwyczajniej na świecie napisać w temacie moda i @Kocurekcoś na pewno poradzi. Jak będzie więcej tego typu zgłoszeń na pewno tego nie oleje i znajdzie rozwiązanie. Poza tym ten mod, to tak na prawdę delikatny lifting w porównaniu do oryginału i nazywanie go ulepem jest nie na miejscu...

Może dlatego że biorąc wersję LTSC z długim wsparciem logicznie że bierzesz to co jest i chcesz mieć tylko łatki. A że jest ulepem to fakt chyba że znajdziesz mi 25H2 LTSC w wydaniu MS.... :)

piosylant and nudzija like this