Bogdan75 Posted February 2 Report Posted February 2 Zastanawiam się nad zakupem nowego dysku HDD o pojemności 4tb. Dysk ma służyć do przechowywania zdjęć, filmów i kopii zapasowej systemu. Możecie polecić jakieś warte uwagi? Quote
bunio1 Posted February 2 Report Posted February 2 Najważniejsze żeby miał zapis CMR a nie SMR producenta nie podam żeby nie było burzy. Bogdan75 likes this Quote
BartAcid Posted February 2 Report Posted February 2 Przy takiej pojemności raczej same CMR są. Obecnie klientom do NASów montujemy WD REDy, ja w kompiue mam 2x3TB od toTośki, w starej firmie przez lata i pewnie nadal świetnie się Seagate IronWolf spisywały. FILAGOL and Bogdan75 like this Quote
bunio1 Posted February 2 Report Posted February 2 A no niekoniecznie np. dane ze strony seagate barracuda małe pojemności są smr dopiero 16TB są cmr. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
Bogdan75 Posted February 2 Author Report Posted February 2 Który z tych WD będzie najlepszym wyborem? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
kp1971 Posted February 2 Report Posted February 2 29 minut temu, Bogdan75 napisał(a): Który z tych WD będzie najlepszym wyborem? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
BartAcid Posted February 2 Report Posted February 2 Na pierona przepłącać za Ultrastar, ja bym wybrał WD RED Plus. A w tabelce Seagate chyba mają gruby babol. Do małych dysków dawać dachówki SMR), a do dużych prostopadły (CMR)? Chyba nie tak to miało być, tylko zupełnie odwrotnie. LAGUNA likes this Quote
LAGUNA Posted February 2 Report Posted February 2 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Bogdan75 likes this Quote
Recommended Posts