Jump to content

Brak aktualizacji do W10 w Windows Update

Recommended Posts

Guest chrobryglogow
Posted

Cześć,
problem wygląda tak: zainstalowałem wszystkie wymagane poprawki ([Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]) a mimo to nie ma tej na którą wszyscy czekaliśmy - Windowsa 10. Nie mam również ikonki Uzyskaj Windnows 10 na taskbarze (pliki "GWX" są zainstalowane).

Prawdopodobna przyczyna zje***ia:
Wymiana dysku na SSD dnia 07.08.2k15, po tym jak rzeczony upgrade został już udostępniony.
Na starym dysku była i ikonka i upgrade. Poradźcie ludzie, bo strasznie sie zajarałem tą dziesiątką :''(

Posted

Próbowałeś może wymusić instalację Windows 10 przez Media Creation Tool? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Ewentualnie, możesz spróbować pobrać obraz ISO i z poziomu Windowsa otworzyć instalator, tylko wybrać opcję uaktualnienia.

Posted

Ściągnij ten program;

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Utwórz nim instalacyjnego pena lub iso które wypalisz na płytce i po kłopocie. ​

Guest chrobryglogow
Posted

Szkoda, że nie działa ta aktualizacja w osobnym pliczku :/ [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Próbuję właśnie przez to Media Creation opcja nr 1. Postęp 3%, dzieje się ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Guest chrobryglogow
Posted

Kurvvancka, mój klucz z W7 mu nie pasuje. ;__; Jak żyć?

Posted

Ja swojego Windows 10 wgrywałem przez opcję uaktualnienia z obrazu ISO i nie zawołał nawet o klucz, a po instalacji od razu się aktywował. Przechodziłem z Windows 8.1 Pro N. Jak później zrobiłem czystą instalkę z tego samego obrazu ISO, to z pominięciem wpisywania klucza po zalogowaniu się do systemu, aktywował się ponownie bez problemu.

Guest chrobryglogow
Posted

Ja mam oryginalną siódemkę :/ Spróbuję jeszcze z ISO albo zadzwonię do Małomiękkich ;)

Posted

Nie mam również ikonki Uzyskaj Windnows 10 na taskbarze

Z tym brakiem ikony, Możesz zobaczyć w ten sposób: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Guest chrobryglogow
Posted

Z tym brakiem ikony, Możesz zobaczyć w ten sposób: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Nic się nie dzieje.

Posted

Zobacz w ten sposób: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

lub [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

plik win10fix_full na stronie nie można pobrać, można stąd: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Posted

Mi zadziałał sposób z ISO na oryginalnym kluczu 8.1. Po prostu instalator poprawnie wykrył go w zainstalowanym systemie. Z Windows Update dałem sobie wtedy spokój, nie dość, że pobieranie szło niemiłosiernie wolno, to jeszcze później zaczęło mi wywalać błędy i ostatecznie te kilka gigabajtów pobrane przez WU poszło na pierścień Saturna. :D

Guest chrobryglogow
Posted

Zadziałało z...Windows Update - ikonka po prostu zstąpiła na mój dock któregoś pięknego dnia. Idylla jednak nie trwała długo...teraz mam po prawej stronei info o potrzebie aktywacji Windy, mimo że wprowadzałem oryginalny klucz jakieś milion razy. Ktoś coś?

Guest chrobryglogow
Posted

Wprowadziłem dopiero po kilku dniach i nieudanych próbach aktywacji przez internet.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information