Jump to content

Recommended Posts

Posted

Win JG11 24/25H2 IoT LTSC Lite

27.01.26

Informacja o udostępnieniu i ograniczeniach:

Niniejszy obraz ISO jest zmodyfikowaną, nieaktywowaną wersją systemu Microsoft Windows 11, udostępnioną wyłącznie w celach edukacyjnych, testowych i hobbystycznych.
Obraz nie zawiera klucza ani mechanizmów aktywacyjnych. Użytkownik jest odpowiedzialny za posiadanie i stosowanie własnej, ważnej licencji Microsoft zgodnie z warunkami licencji producenta.

Zabronione jest: komercyjne wykorzystanie obrazu, rozpowszechnianie w celu obejścia aktywacji, dystrybucja z dołączonymi kluczami lub narzędziami do łamania zabezpieczeń.
Autor zastrzega sobie prawo do usunięcia plików na żądanie właściciela praw autorskich.

I. Zintegrowano z systemem:

rozwiązania autorskie, których nie znajdziecie w żadnej innej krajowej lub zagranicznej modyfikacji:

- centrum zarządzania wydajnością systemu - panel Performance (potężne narzędzie głęboko ingerujące w system,
  pomimo swojej czystości => [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] może wywoływać fałszywe alarmy - dodaj go do wyjątków AV);

- funkcja głębokiego oczyszczania systemu.
Ponadto bardzo przydatne aplikacje: Windows Update Manager, Dism++ oraz WinaeroTweaker, dodatkowo wsparcie dla obcych kompozycji graficznych, szklaną powłokę eksploratora - Aero Glass,
HashCheck, Notepad2, StartAllBack (trial 100 dni), uaktywniono DirectPlay oraz starsze FrameWorki. Wprowadziłem również dużo zabezpieczeń antytelemetrycznych.

II. Usunięto:

- "łatwy transfer";

- przeglądarka PDF;

- część telemetrii;

- Edge;

- Cortana;

- ToDo;

- język naturalny

III. Instalacja i użytkowanie:

ISO zawiera 2 obrazy:
- 24H2 Lite;
- 25H2 Lite.

UWAGA! 

instalacja TYLKO na dysku "C" - gwarancja, że wszystkie dodane skrypty/narzędzia zadziałają w 100%.
- instalacja TYLKO w wersji "na czysto", czyli bez możliwości aktualizacji istniejącego i działającego systemu.

- do przygotowania bootowalnego pendriva użyć najlepiej aplikację RUFUS lub Ventoy. Przy formatowaniu pendriva w RUFUSie należy pozostawić ODZNACZONE jak na poniższym obrazku WSZYSTKIE pola.

euY4k1G.gif 

Po pojawieniu się pulpitu NIC NIE KLIKAJ, tylko czekaj na okna z pytaniami:

"Czy chcesz skompresować magazyn WinSxS?"

"Czy chcesz usunąć systemowy antywirus Windows Defender?"

System po chwili się zrestartuje i ukaże się okno najważniejszego narzędzia tuningowego w tym systemie - panelu Performance.

1. Wybierz Profil Lekki, następnie przejdź do Windows Update w Ustawieniach i pobierz wszystkie aktualizacje i ewentualnie sterowniki (panel Performance wł/wył pobieranie sterowników).
Jeśli chcesz mieć większą kontrolę nad procesem aktualizacji - przede wszystkim wybór tego, co ma się zainstalować, to przejdź do starego Panelu Sterowania i uruchom aplikację Windows Update Manager.
  - jeśli łatka zbiorcza nie zainstaluje się, ZRESTARUJ SYSTEM i wykorzystaj skrypt Czyszczenie z Narzędzi dostępnych w menu podręcznym Pulpitu - użyj  trybu "Naprawa Windows Update".

2. Gdy wstępna konfiguracja zostanie ukończona, uruchom ponownie panel Performance i wybierz Profil Extremalny. Następnie w panelu ustaw wydajność systemu wg własnych potrzeb.

3. W dalszej kolejności uruchom ponownie Czyszczenie aby dokładnie usunąć zbędne pliki i dane tymczasowe, co bardzo znacząco zmniejsza zajętość miejsca na dysku.

⚠️ Nie używaj żadnych programów narzędziowych, antyszpiegowskich ani ingerujących w usługi lub rejestr. System posiada już wszystkie niezbędne narzędzia zapewniające stabilne i długotrwałe działanie.

📘 Przeczytaj uważnie plik „INSTRUKCJA” znajdujący się na pulpicie i zastosuj się do zawartych tam zaleceń przed rozpoczęciem pracy z systemem.

Po przeprowadzeniu pełnej optymalizacji na moim stacjonarnym PC - czyli wykorzystaniu tego co oferuje panel Performance, użyciu skryptu Czyszczenie,

usunięciu Defendera oraz skasowaniu wszystkich zbędnych wpisów rozruchowych w Menedżerze zadań i Autoruns:

LkSu2xw.png

Rozmiar ISO: 3,88 GB

SHA-1: 8f6f2c4c3ce7f0369a06b99fb3a93906b7a1cdcc

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Posted
2 godziny temu, srom-otnik napisał(a):

Win JG11 24/25H2 IoT LTSC Lite

27.01.26

Informacja o udostępnieniu i ograniczeniach:

Niniejszy obraz ISO jest zmodyfikowaną, nieaktywowaną wersją systemu Microsoft Windows 11, udostępnioną wyłącznie w celach edukacyjnych, testowych i hobbystycznych.
Obraz nie zawiera klucza ani mechanizmów aktywacyjnych. Użytkownik jest odpowiedzialny za posiadanie i stosowanie własnej, ważnej licencji Microsoft zgodnie z warunkami licencji producenta.

Zabronione jest: komercyjne wykorzystanie obrazu, rozpowszechnianie w celu obejścia aktywacji, dystrybucja z dołączonymi kluczami lub narzędziami do łamania zabezpieczeń.
Autor zastrzega sobie prawo do usunięcia plików na żądanie właściciela praw autorskich.

I. Zintegrowano z systemem:

rozwiązania autorskie, których nie znajdziecie w żadnej innej krajowej lub zagranicznej modyfikacji:

- centrum zarządzania wydajnością systemu - panel Performance (potężne narzędzie głęboko ingerujące w system,
  pomimo swojej czystości => [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] może wywoływać fałszywe alarmy - dodaj go do wyjątków AV);

- funkcja gębokiego oczyszczania systemu.
Ponadto bardzo przydatne aplikacje: Windows Update Manager, Dism++ oraz WinaeroTweaker, dodatkowo wsparcie dla obcych kompozycji graficznych, szklaną powłokę eksploratora - Aero Glass,
HashCheck, Notepad2, StartAllBack (trial 100 dni), uaktywniono DirectPlay oraz starsze FrameWorki. Wprowadziłem również dużo zabezpieczeń antytelemetrycznych.

II. Usunięto:

- "łatwy transfer";

- przeglądarka PDF;

- część telemetrii;

- Edge;

- Cortana;

- ToDo;

- język naturalny

III. Instalacja i użytkowanie:

ISO zawiera 2 obrazy:
- 24H2 Lite;
- 25H2 Lite.

UWAGA! 

instalacja TYLKO na dysku "C" - gwarancja, że wszystkie dodane skrypty/narzędzia zadziałają w 100%.
- instalacja TYLKO w wersji "na czysto", czyli bez możliwości aktualizacji istniejącego i działającego systemu.

- do przygotowania bootowalnego pendriva użyć najlepiej aplikację RUFUS lub Ventoy. Przy formatowaniu pendriva w RUFUSie należy pozostawić ODZNACZONE jak na poniższym obrazku WSZYSTKIE pola.

Po pojawieniu się pulpitu NIC NIE KLIKAJ, tylko czekaj na okna z pytaniami:

System po chwili się zrestartuje i ukaże się okno najważniejszego narzędzia tuningowego w tym systemie - panelu Performance.

1. Wybierz Profil Lekki, następnie przejdź do Windows Update w Ustawieniach i pobierz wszystkie aktualizacje i ewentualnie sterowniki (panel Performance wł/wył pobieranie sterowników).
Jeśli chcesz mieć większą kontrolę nad procesem aktualizacji - przede wszystkim wybór tego, co ma się zainstalować, to przejdź do starego Panelu Sterowania i uruchom aplikację Windows Update Manager.
  - jeśli łatka zbiorcza nie zainstaluje się, ZRESTARUJ SYSTEM i wykorzystaj skrypt Czyszczenie z Narzędzi dostępnych w menu podręcznym Pulpitu - użyj  trybu "Naprawa Windows Update".

2. Gdy wstępna konfiguracja zostanie ukończona, uruchom ponownie panel Performance i wybierz Profil Extremalny. Następnie w panelu ustaw wydajność systemu wg własnych potrzeb.

3. W dalszej kolejności uruchom ponownie Czyszczenie aby dokładnie usunąć zbędne pliki i dane tymczasowe, co bardzo znacząco zmniejsza zajętość miejsca na dysku.

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Nie używaj żadnych programów narzędziowych, antyszpiegowskich ani ingerujących w usługi lub rejestr. System posiada już wszystkie niezbędne narzędzia zapewniające stabilne i długotrwałe działanie.

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Przeczytaj uważnie plik „INSTRUKCJA” znajdujący się na pulpicie i zastosuj się do zawartych tam zaleceń przed rozpoczęciem pracy z systemem.

Po przeprowadzeniu pełnej optymalizacji na moim stacjonarnym PC - czyli wykorzystaniu tego co oferuje panel Performance, użyciu skryptu Czyszczenie,

usunięciu Defendera oraz skasowaniu wszystkich zbędnych wpisów rozruchowych w Menedżerze zadań i Autoruns:

Rozmiar ISO: 3,88 GB

SHA-1: 8f6f2c4c3ce7f0369a06b99fb3a93906b7a1cdcc

Sprawdzał ktoś może na jakiś starszym komputerze np Intel 2400S, 16GB DDR3, SSD 240GB?

swiniarobert69 likes this
Posted
5 minut temu, magg napisał(a):

Odpali na commodore?

Na Commodore oryginalnym nie wiem, na Amidze 500 pójdzie, ale musisz podnieść Kickstarta z 1.3 na 2.05, ew. SetPatchem najnowszym z aminetu łatać.

Tylko u mnie dodana jest pamięć Fast/Slow, na samym 0.5MB Chip nie wiem czy pójdzie.

IBrowse działa.

Posted
2 godziny temu, Kocurek napisał(a):

Na Commodore oryginalnym nie wiem, na Amidze 500 pójdzie, ale musisz podnieść Kickstarta z 1.3 na 2.05, ew. SetPatchem najnowszym z aminetu łatać.

Tylko u mnie dodana jest pamięć Fast/Slow, na samym 0.5MB Chip nie wiem czy pójdzie.

IBrowse działa.

Panie VIC20, gdzie tam takie luksusy jak Amiga.

1 godzinę temu, zdzisiek24 napisał(a):

Ku uciesze wielu ...       :)

Podziękował

Kocurek and swiniarobert69 like this
Posted

Witam

Dla tych co często testują fajną obcją by było zrobić wszystkie versje np Pro i 24H2/25H2 Iot LTSC Lite zrobić w jednym ISO

nie żebym miał jakiś problem ale zaoszczędziło by testerom czas na kolejne formatowanie pendriva

Pozdrawiam twórce [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]ęki tobie mamy dobry produkt jesteś wielki

swiniarobert69 and Letho like this
Posted
16 minut temu, PR74 napisał(a):

Witam

Dla tych co często testują fajną obcją by było zrobić wszystkie versje np Pro i 24H2/25H2 Iot LTSC Lite zrobić w jednym ISO

nie żebym miał jakiś problem ale zaoszczędziło by testerom czas na kolejne formatowanie pendriva

Pozdrawiam twórce [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]ęki tobie mamy dobry produkt jesteś wielki

Od tego masz Ventoy [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]😉  

c666, boniek, stens and 2 others like this
Posted

Cześć, mam do was pytanie odnośnie: 

22 godziny temu, srom-otnik napisał(a):

1. Co polecacie poczynić z magazynem WinSxS? Kompresować czy nie? Posiadam dysk SSD i sporo miejsca,

2. Windows Defender, hmm tu już nie wiem, teraz na [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] dla testów zostawiłem, czy w czymś pomaga, nie wiem. Z reguły staram się korzystać z internetu w miarę racjonalnie. Nie wiem czy ma sens go zostawić przy świeżej instalacji tej wersji systemu. Defender chroni w jakimś stopniu np. korzystając z bankowości internetowej?

swiniarobert69 likes this
Posted
31 minut temu, Spinka napisał(a):

Czy to już finał czy też przed finał? Przez cały styczeń było aż cztery podmiany obrazów ISO tego systemu w linkach do pobrania, że teraz człowiek głupieje, co będzie dalej. Mistrzu! 

Jak nie ogarniasz tematu, to może lepiej nie bierz się za mody Sromotnika.

Słowa Mr. T, które przytoczyłeś to odniósłbym raczej do Ciebie.

wislak00 and swiniarobert69 like this
Posted
Godzinę temu, srom-otnik napisał(a):

Właśnie dostałem info z Administracji, że typek już wyleciał.

Dziękuję  👍

Zapewne obleniec wróci pod inną postacią...

Rzygać się już mi chcę po czytaniu wypocin co po niektórych ... 

Zrobiłeś drukowanymi, pogrubioną czcionką, nawet na czerwono. A te ameby dalej napastują :D ... Ban od razu ... I posprzątanie reszty tematów z dvpy wziętych ...

Posted

Zainstalowałem dziś na próbę moda i chciałem użyć windows update manager, aby zaktualizować system i znalazł mi tylko jakieś sterowniki, ale ani jednej poprawki bezpieczeństwa. Co robię źle?Przechwytywanie.JPG.187aec5788abab02566bb5b5d2e01700.JPG

Posted

Hej,

Walczę z nim jak tylko mogę, odpaliłem steam jak zawsze. Przerzucam skróty do gier na pulpit i wyskakuje mi to okienko.

Co robić?

image.png.2ddfd48ea191f8c589f2d2469e878bf4.png

Posted

Zapasowe linki:

Win JG11 IoT LTSC 27.01.26.iso
[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników][Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Posted
16 godzin temu, Dzidzia napisał(a):

Jak wył powiadomienie '' nie mozna znalesc linku gamebar'

działa bezproblemowo, wklejam link do githuba, by był łatwy wgląd do kodu wykonywanego skryptu.

Kocurek and nudzija like this