Jump to content

Recommended Posts

Posted

Dzień dobry .

Czy ktoś się spotkał z takim problemem ? . Nowa karta i brak możliwości zapisu przez USB . Jeżeli włożę do slotu w laptopie , to mogę zrobić zapis na karcie.

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Posted
1 minute ago, Pio2411 said:

Dzień dobry .

Czy ktoś się spotkał z takim problemem ? . Nowa karta i brak możliwości zapisu przez USB . Jeżeli włożę do slotu w laptopie , to mogę zrobić zapis na karcie.

Czekaj moment. Uściślijmy

1. wstawiasz kartę do czytnika w komputerze - wszystko jest dostępne (czyli zarówno zapis, jak i odczyt)
  2. co to znaczy, że jak wpinasz po USB? Czytnik kart?
Posted

Przez czytnik kart usb taki jak na zdjęciu .

Wszystko mogę otworzyć i kopiować , tylko nagrać nie mogę .

Posted

Karta nowa. ale czytnik stary... - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]- "Czytnik obsługuje karty maksymalnie 2GB - SD"

P.S. A inne karty działają w pełni w tym czytniku? - nie zdziwiłbym się zbytnio, gdyby okazało się, że w ogóle nie obsługuje zapisu. były takie modele wiele lat temu.

Posted
2 godziny temu, iskier napisał(a):

GB bez problemów GB  GB bez problemówKarta nowa. ale czytnik stary... - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]- "Czytnik obsługuje karty maksymalnie 2GB - SD"

8 GB bez problemowo było i jest .Ale może masz racje .

Czytnik bez problemu radzi sobie z kartą 64 GB .

Posted

Skoro w czytniku w laptopie karta działa (i wszystkie operacje na niej są dostępne), to problem nie jest z kartą, tylko z tym czytnikiem. Ja bym spróbował - tak dla pewności, choć podejrzewam taki sam rezultat:

1. spróbować w innym komputerze
  2. jeżeli nie masz innego komputera pod ręką - uruchomić z pendrive'a jakąś dystrybucję live Linuksa, wpiąć czytnik w USB, wpiąć w niego tę kartę Samsunga i sprawdzić czy pod pingwinem działa.
Posted

This is the hidden content, please
  • [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
  • or
  • [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]