Mietek5i Posted December 24, 2025 Report Posted December 24, 2025 Dzień dobry. Podczas uruchamiania Win10 pojawia mi się w tle taki dziwny i niepokojący artefakt jakiegoś zwierzaka czy potwora? Chciałby to zmienić/zlikwidować, żeby mi się otwierało najlepiej na jakimś ładnym widoku... Później oczywiście pojawia się pulpit , na którym mam ustawiony pokaz slajdów z własnego katalogu. Ale nie umiem dotrzeć do miejsca w ustawieniach , w którym mógłbym to "wyłaniające się z mgły" dziwne zwierzę usunąć lub zamienić. Proszę o jakieś podpowiedzi, sugestie. Dziękuję i pozdrawiam PS. Windows 10 aktualizowane na bieżąco, konto lokalne [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
wislak00 Posted December 24, 2025 Report Posted December 24, 2025 9 minut temu, Mietek5i napisał(a): Dzień dobry. Podczas uruchamiania Win10 pojawia mi się w tle taki dziwny i niepokojący artefakt jakiegoś zwierzaka czy potwora? Chciałby to zmienić/zlikwidować, żeby mi się otwierało najlepiej na jakimś ładnym widoku... Później oczywiście pojawia się pulpit , na którym mam ustawiony pokaz slajdów z własnego katalogu. Ale nie umiem dotrzeć do miejsca w ustawieniach , w którym mógłbym to "wyłaniające się z mgły" dziwne zwierzę usunąć lub zamienić. Proszę o jakieś podpowiedzi, sugestie. Dziękuję i pozdrawiam PS. Windows 10 aktualizowane na bieżąco, konto lokalne [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Wciśnij klawisz "Windows + R" i wklej to: ms-settings:yourinfo FILAGOL likes this Quote
stens Posted December 24, 2025 Report Posted December 24, 2025 2 godziny temu, Mietek5i napisał(a): Proszę o jakieś podpowiedzi, sugestie. Zmień sobie "Obraz blokady" na swój i nie będzie potwora. VACek likes this Quote
Mietek5i Posted December 25, 2025 Author Report Posted December 25, 2025 Dziękuję. Super, mam święta bez potwora! No właśnie nie mogłem wpaść na zmianę obrazu blokady, ponieważ miałem ustawiony jeden ze standardowych obrazów - ten widok na wyspy przez skrzydło płatowca, więc myślałem, że to mnie złośliwie M$ straszy potworem żebym przeszedł na logowanie kontem M$ Wesołych Świąt [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
Recommended Posts